Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 6 Oktober 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "


Salam...hari ni ada segmen la...hmmm rasanya baru 2 hari lepas aku publish entri macam mana aku boleh tertarik ngan dunia blog ni...tapi alang-alang Lyssa dah buat segmen ni,apa salahnya aku join sekaki dan publish balik entri aku tu...hehe..

Kenapa Aku Berblog???

Baru je dalam setahun ni aku aktif dalam dunia internet ni...bila aku mula buat blog pun dah lupa..yang pasti dalam tahun ni la...dulu kat tempat kerja lama tak disediakan internet untuk staff..punya la kedekut..huhu..nanti staff 'curi tulang' katanya..masakan internet,komputer pun xleh cucuk pendrive tau..hoho..sekarang dah tukar tempat kerja,nasib baik la bos ni jenis yang open minded..janji kerja siap (no pending works)..jalan..buat je la nak buat apapun..

Selalu aku cari resepi je...maklumlah,nak masak untuk keluarga..hihi..Goggle je sume jenis masakan ada..yang selalu aku terjah blogHanieliza dan Che Mat Gebu la...yang lain pun ada jugak cam KakYatie,KakNor dan yang sewaktu dengannya la...(byk sangat,sowi xleh nak sebut sume)

Alkisahnya,dalam tahun ni (tapi aku tak ingat la bulan berapa) terbaca kat Akhbar Kosmo pasal seorang blogger ni...Sapa tak kenal kan...agaknya satu Malaya tau kot...BEN ASHAARI...blogger yang kebaboomm tu...Mula hari tu la aku dah pasang niat nak mula berblog macam orang lain jugak...Take time jugakla nak buat blog ni...Aku ni tak la pandai sangat...tanya kawan-kawan pun takde yang nak bagi support...kena kondem ade la..huhu..lama-lama semangat tu makin pudar.

Dalam 3,4 bulan ni,aku asyil follow je blog Abg Ben..cerita pasal Qhaliff Iman..tup tup semangat tu datang balik dan akhirnya 'terbangunlah' kembali blog yang tak seberapa ni..hihi..Many thanks to Abg Ben dan Qhaliff..dannnn sekali lagi sejarah tercipta buat aku..tanggal 4/10/12..aku dapat follower pertama tau...haha..siapa sangka pemilik blog yang aku sentiasa follow ni dah follow aku balik..wahhh,bertuahnya rasa badan......

Tujuan aku berblog ni pun,nak tambah kenalan dan kalau la de rezeki aku kat sini syukur alhamdulillah..orang kata 'sambil menyelam minum air'..kalau de blogger-blogger yang terserempak dengan aku kat luar sana,tegur-tegurlah...

Keistimewaan blog aku????mmm rasanya takde apa yang istimewa sangat kot...blog ni just sebagai life log aku ngan family je.....nak share apa yang aku rasa dan hadapi dalam hidup..Mungkin bila aku dah takde,mereka-mereka(family aku la) yang aku sayangi dan menyayangi aku dapat melepaskan rindu sebagai pengganti diri..

Dah boring erkk??ok la..tu je yang dapat aku share ngan korang sume..eh eh sebelum terlupa...Siapa pulak mentor aku ni????rasanya jawapan dah jelas ni..hehe..

 
tadaa....mestilah ayah si Qhaliff..

Kenapa???hmmm rasanya aku pun nak jadi macam dia,,kalau boleh nak duduk rumah dan jaga sendiri 3 heroku yang kiut miut tu..hihi...jangan menyampah tau ngan aku..(gurau je)

Wassalam...



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

25 ulasan:

Sharifah Nurshahira berkata...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

Fendy berkata...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...follow sini..no.5
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

nurdani berkata...

singgah balas kunjungan dari segmen lyssa. blog boleh dijadikan macam diari hidup. hehe

myu berkata...

Salam :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

iznawzi berkata...

salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ berkata...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH berkata...

Selamat Petang!!
Miss z singgah sini :D

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana berkata...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain berkata...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana berkata...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam berkata...

Singgah dr segmen yg sama..M follow sini ye zeemarlina

sampaicucuratap berkata...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

kate na berkata...

Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli berkata...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria berkata...

Tuan Tanah maria dtg melawat ni..mari singgah ke blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Terima Kasih..

wany♥ berkata...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atirah ★ berkata...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

Mama Adam berkata...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#11

Anisa Anuar berkata...

datang sini yea

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/nama-dalam-phone-tu.html

FL blogh0use berkata...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Budu Bilis berkata...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara berkata...

hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... berkata...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

cheeze maz berkata...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

Cik Bunny berkata...

singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html