Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 27 Februari 2013

Anak-anak ini mengharapkan kita


Photo: Anak2 ini berusia seawal 2 tahun hingga 7 tahun, ditempatkan di Rumah Amal Buah Hatiku, Seksyen 7 B.B.Bangi. Mereka ini datang dari keluarga miskin, asnaf zakat, dan separuh daripadanya adalah anak yatim piatu. Ada 26 anak2 kecil dijaga di rumah amal ini. Menurut kata pengurus, oleh kerana kekurangan dana, hanya seekor ayam dimasak untuk sehari bagi mengalas perut anak2 yang ramai ini untuk hidangan tengahari dan malam. Kadang-kandang mereka hanya dihidangkan nasi dan bebola ikan.Semoga ada yang sudi menghulurkan apa jua jenis sumbangan ke rumah amal ini supaya anak2 ini dapat menikmati makanan yg berkhasiat untuk tumbesaran mereka. Susu, gula, beras, milo, minyak, makanan mentah seperti ayam, daging, sayur, buah-buahan. Juga diperlukan lampin pakai buang, ubat gigi, sabun, ubat2an dan sebagainya. Anda boleh menyalurkan bantuan terus ke alamat:No.22, Jalan 7/3C Seksyen 7,Bandar Baru Bangi, Selangor.Atau boleh menderma dalam bentuk wang ringgit ke akaun bank:Maybank: 5628-3461-8936Nama: Buah Hatiku Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Puan Asiah (pengurus): 017 392-5392.Semoga sumbangan anda, walaupun sedikit, dapat membantu mereka meneruskan hidup yang serba kekurangan ini
Anak2 ini berusia seawal 2 tahun hingga 7 tahun, ditempatkan di Rumah Amal Buah Hatiku, Seksyen 7 B.B.Bangi. Mereka ini datang dari keluarga miskin, asnaf zakat, dan separuh daripadanya adalah anak yatim piatu. Ada 26 anak2 kecil dijaga di rumah amal ini. 
Menurut kata pengurus, oleh kerana kekurangan dana, hanya seekor ayam dimasak untuk sehari bagi mengalas perut anak2 yang ramai ini untuk hidangan tengahari dan malam. Kadang-kandang mereka hanya dihidangkan nasi dan bebola ikan.
Semoga ada yang sudi menghulurkan apa jua jenis sumbangan ke rumah amal ini supaya anak2 ini dapat menikmati makanan yg berkhasiat untuk tumbesaran mereka. Susu, gula, beras, milo, minyak, makanan mentah seperti ayam, daging, sayur, buah-buahan. Juga diperlukan lampin pakai buang, ubat gigi, sabun, ubat2an dan sebagainya. 
Anda boleh menyalurkan bantuan terus ke alamat:No.22, Jalan 7/3C Seksyen 7,Bandar Baru Bangi, Selangor.Atau boleh menderma dalam bentuk wang ringgit ke akaun bank:
Maybank: 5628-3461-8936
Nama: Buah Hatiku 
Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Puan Asiah (pengurus): 017 392-5392.
Semoga sumbangan anda, walaupun sedikit, dapat membantu mereka meneruskan hidup yang serba kekurangan ini
share dari FB 

p/s : berkongsi juga satu pahala..sebarkan dan sama-sama menbantu..sharing is caring..keprihatinan anda didahulukan dengan terima kasih..

Wassalam
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

nea lopah berkata...

Meruntun Hati dan perasaan melihat wajah tak berdosa.

NoEn berkata...

baru je pg td tgk kat fb...semoga kita sama2 membantu apa yg patut

Sue-Rya Qistina berkata...

Assalammu'alaikum. saya dtg balas kunjungan.
done follow u. salam kenal ya :D


www.suriaqistina.blogspot.com

Ema Blog berkata...

In Shaa Allah...moga dipermudahkan segalanya..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kesian nengok anak2 kecil ni

dayana yana berkata...

salam perkenalan...

hei, comel2 tu
bagaimana kalau berminat nak bik anak angkat