Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 18 Mac 2013

Rumah Amal Buah Hatiku ada kaitan dengan Abuya (Al-Arqam)

Salam...

Astagfirullah al azim...

Sekadar perkongsiaan dan renungan bersama..sebelum ni ada entry yang aku update tentang RABH yang mana aku peroleh information ni dari seorang insan yang prihatin di FB..and sebagai ibu dan manusia biasa,memang terpanggil untuk membantu sekadar yang mampu..tak pernah terfikir dan terlintas sesuatu yang kurang elok disebalik semua ni..

Pagi ni terbaca di blog MAZIDUL..terkejut dan terkedu jap..MASYARAKAT BERHAK TAHU FAKTA HUBUNGAN RUMAH AMAL DAN ABUYA AL-ARQAM..


Nak kata kecewa pun tak jugak..segala sedekah dan amal jariah tu antara manusia dengan Allah..niat sebenar nak membantu anak-anak yatim yang masih kecil dan perlukan perhatian..

Sejak berita ni tersebar,ramai yang tampil untuk menderma..itulah rakyat malaysia yang terlalu penyayang dan prihatin..

And now baru tahu yang kemungkinan 'anak-anak yatim' yang dimaksudkan sebelum ini adalah anak-anak jemaah kumpulan..subhanallah..segalanya masih dalam siasat pihak berkuasa...

Bukan tak berhati-hati tapi dalam dok beringat tu terkena jugak..tak salah nak berbuat baik tapi sebelum tu perlu selidik secara teliti..mungkinkah segala bantuan yang diberikan digunakan di jalan kebaikan atau sebaliknya..

p/s : senang sangat orang nak menipu sekarang ni..pelbagai cara malah ada yang sanggup menggunakan anak kecil dan agama..

Untuk mengetahui lebih lanjut..sila baca SINI


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

4 ulasan:

huny madu berkata...

niat kita baik tp kena hati2 ngan manusia yg suka amik kesempatan nih.

AyueJean AJ berkata...

Niat kita memang baik..
Tapi sebelum apa2 kita kena kaji dulu....
Banyak cara orang nak gelapkan mata kita....

nadia berkata...

nadia akui nadia jarang menderma kak, tapi kalau betul2 nadia yakin, insyaAllah, nadia tak lokek. sebab tu masa event anak yatim yang nadia handle bulan lepas, nadia selidik betul2 dulu. takut jadi macam ni la.

Riedaffya ibrahim berkata...

tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima...terkena jugak..