Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 2 April 2013

Nak makan ape ni??

Akhirnya dapat bernafas ngan tenang... settle gak audit report ari ni, semalam tido tak berapa nak lena... sampai bawak ke mimpi... huhu.. selalo gitu, maybe sebab dok pikir sangat... aku memang jenis ni,suka men'tensen'kan diri walhal benda leh settle, tu pon lepas auditor datang ofis... kehkehkeh...

Ade lagi masalah ni,huwaaaa... tak tau nak makan ape malam ni (hehe,gedik tau)... part makan memang blur... nak masak tak berapa nak rajin... plus aku rasa lagi jimat kalo beli yang dah masak berbanding ngan bahan mentah... jimat jugak masa ngan tenaga aku tapi kalo selalu makan luar pon tak elok... banyak sangat bahan perasa dorang taruk..

 
Nasi Kukus Paka

Ni menu lunch minggu lepas, singgah kat paka on the way ke KT... ayam dia mmg besar sebab potong 4 jew... rasa bagi tekak aku ok jer tapi mr.hubby kata kurang sodap... kalo dah kebulur sume sedap kat tekak aku... hehehe... memang style bungkus la kat sini walaupon we'olls makan situ... senang keje dorang,tak yah nak basuh pinggan...

Lahai nak carik ni la kot tuk malam ni... kat umah aku ade le kedai ni,mmg 'ore kelate' yang buat... dulu selalo gak beli tapi sekarang dah stop atas sebab-sebab tertentu... kalo ikut tekak memang teringin je nak makan tapi bila ditimbang kilo tu tak jadik...

Bab makan ni,selain dari bahan yang digunakan, kebersihan pon penting gak... jangan main hentam jew... betol dak?? kang tak pepasal ade je yang cirit...

p/s : sape yang masak lebih malam ni tolong la hantar kat aku skit..hehehe.. :p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

AyueJean AJ berkata...

Amboihhhh... Sedapnya...

Riedaffya ibrahim berkata...

macam tau je kedai kat paka yg jadi persinggahan kak zee ni..hee..

Zee Suhaini berkata...

tahu erkk?? tu la,kalo plan baekkk punyer mesti leh jumpa kan??

Zee Suhaini berkata...

wah dah macam lagu lawak jambu..(tetiba teringat MLM2)

Deena Yahya berkata...

Salam zee..ayam mmg feveret sy.hehee..klu pernah singgah bandar temerloh, ada satu kedai yg jual nasi kukus ayam rempah..mmg sedap sgt2...minum dgn air serai asam boi..ya allah...lupa diet..

mama aryan berkata...

hmmm..sodap tu

Hanida Moss berkata...

Seriusss best gila tgk nasik kukus ni :D