Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 20 Julai 2013

Ashraff Muslim kawin lagi vs Puisi Dayana vs Abby Abadi kawin semula

Salam (^-^)

Ohhh dah ada mood skit dah lepas dua hari dok lemau jer ngadap blog sampai nak type komen pon malas... mihmihmih... arini kena kerja so terpaksa ceria2 skit... jeles ngan kengkawan yang syok cuti... huhu

Tak tau ape pon nak citer benarnya tapi gatai gak nak up entri kennnn nak wat camner... minggu ni dok trending kisah Ashraff Muslim yang kawin lagi kat thailand kan??? pastu tetiba hangat plak isu puisi Dayana walhal tuan punya badan tak tau ape pon... wahhh kalo dah jadi public figure memang cam gitu la yang kena hadap... semalam trending lagi kisah akak comey Abby Abadi yang katanya dah pon selamat kahwin 12 hari lepas, kiranya 2 hari before ramadhan la... tahniahhhh kak Abby :)

 

Memula nak ucap tahniah dulu kat Ashraff sebab dah selamat mendirikan rumah tangga buat kali ke-2 ;p... ya tak dinafikan sebagai perempuan memang perit nak terima yang kita dimadukan... lain la kalo jadi yang ke-2, dah kompem dia rela sikit sebanyak sebab tu berani nak kawin ngan laki orang kannn... kalo aku ditempat Dayana rasanya aku tak sanggup dan tak setabah dia... memang ada yang sanggup dan rela 'berkongsi' tapi tak ramai... sebagai manusia memang takde pon yang sempurna..

Kalo nak cakap pasal anak rasanya tu perkara ke-2... rasanya ramai pasangan yang bermadu bukan disebabkan anak pon... sesetengah tu berderet-deret anak, pendapatan pon tak seberapa tapi kahwin sampai 2,3... fuhhh dasyattt, pastu anak2 terabai... tak cukup makan pakai segala... kesian

Pasangan yang berkahwin tanpa anak pon ramai yang bahagia wei kat luar sana... dalam family aku pon ada yang dah lebih dari 10tahun kawin tapi belum dikurniakan zuriat tapiiiii walawei pasangan pasing loving and romantik gitu kata orang... ada kesannnn??? takde pon cuma orang sekeliling la yang dok menokok tambah... kalo tak kuat memang akan goyang... tawakkal jer pada Allah..

Sorry la erkkk dah terlebih lak aku membebel... geram plus kesian sebenarnya kat Dayana... tapi the true story kita tak tahu pon... just baca secara kasar dan nampak yang mana salah jer... mungkin cerita disebaliknya tak sama... apepon moga Dr.Dayana tabah dan cekal... kepada Ashraff, silalah berlaku adil..

 

Tahniah buat kak Abby jugak sebab dah selamat bergelar isteri semula... sekali tengok memang sweettttt lor... moga berkekalan jodoh ini hingga ke syurga... jarak usia bukan masalah besar pon, ramai jer yang kawin lelaki muda skang ni... bak kata pepatah, kalo dah jodoh tidak ke mana... semuanya dah diatur oleh yang maha kuasa... ;p

Ada tak member2 maya aku ni yang bercinta selepas kawin???

HAPPY WEEKEND U'OLLS


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

eiela berkata...

tahniah buat mereka. semoga berkekalan jodohnya

~Kak Nah Backyard (^_^)~ berkata...

salam ramadhan..=)

Kakzakie berkata...

Semuanya dah terjadi kan Zee. Tinggal kelangsungan hidup kena teruskan utk mencari yg terbaik dari segala tindakan. Moga semua yg terlibat redha atas semua ini.

aTieYusof Family berkata...

Happy weekend...mcm2 cerita artis skrg..
apapun moga depa bahagia...:)

Riedaffya ibrahim berkata...

tahniah buat mereka/...

Mia Kassim berkata...

Dah jodoh dorang, kita pun x boleh kata apa, doakan saja dorg bahagia.... :-)

::EIDA:: berkata...

jgn lah jadik perkara itu pada ida.. simpang malaikat 44! huhuhuhu

lieyalatif berkata...

gitu le kan percaturan Allah swt...ade yg gembira, ade yg bersedih...ade yg sihat ade yg sakit....moga segale baik2 saje....

aTieYusof Family berkata...

salam singgah Isnin:)

mama aryan berkata...

tahniah buat mereka..moga jodoh berkekalan,nak komen lebih2 tak reti pulakkan.

akak ni ha bercinta lepas kawin..kihkihkih.. ye la jumpa2 je ngan en.somi tu x declare pun bercinta tup2 ajak kawin