Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 6 Disember 2013

"Contest Kasih Ephyra ~ Phase 1"

As-Salam

Bismillahirahmannirahimmmm... tarik napas panjang2 dulu baru hembus... tarik lagi then hembus... entry ni mungkin panjang skit sebab ni contest EPHYRA okey... harap sangat la berkat ari jumaat ni tersangkut nama... Aminnn

oceanlife2u.com 

First sekali aku rasa syukur gak terjebak dalam dunia blogger ni... banyak manfaat yang aku terima... sebelum ni memang buta kayu... sumer pon tak tau... hahahahahaa

Rasanya produk EPHYRA ni memang tengah 'hot' kan sekarang... lama dah aku dok intai produk ni... situ sana sini sumer dok heboh pasal ni... aku tau pon kat blog jugak cuma takde rasa lagi nak cuba (ni tipu... heheheee)... bukan tak nak cuba tapi ada la masalah yang buat aku tak tercuba lagi... sempena ada peluang nak dapat free ni cuba la nasib... bila baca kebaikan dier lagi la buat aku berkobar-kobar... cer tengok muka si Memey tu... tak ke cantik??


Nampak contest ni kat blog kak FILLA (memang blog yang aku terjah tetiap hari ni)... and korang jangan tak tau, abang BEN pon ada jugak buat contest ni... so tepuk dada ikutla pilihan masing2..

Kalo yang tak tau lagi ehhhh amenda plak EPHYRA ni kan??? 
Okey meh sini aku terangkan sedikit sebanyak apa yang aku baca dari info2 sebelum ini... nak bagi testimoni tak boleh la sebab aku pon tak pernah try pakai lagi kan... kang tak pepasal korang chop aku 'kaki propa'... heheeeheee baik jujur..

 
Produk ni dalam bentuk serbuk jerk pon... bancuh jerk air terus minum... takde susah mana tapi seriussss aku ni jenis susah skit nak minum/telan ubat-ubatan ni... tak kira la perasa apa sekalipon asalkan kegunaannya tuk kesihatan automatik aku  terus 'set' kat otak, ini ubattttt... aku pernah beli serbuk kolagen perasa coklat tapi at last masuk tong sampah jugak..

So ngan EPHYRA ni, aku nak cuba lagi ke??? fineee kena gak cuba... tak cuba tak tau wei... lagipon hakak kita cakap rasa buah-buahan gitew... ada masam manis pastu like chewing gum... ohhh maiiii aku nakkkk..

Tu blom lagi bab khasiat yang kita dapat... banyak woooo manfaat... untuk aku ni rasanya memang sesuai sangat la kot sebab aku ada masalah jeragat sedari sekolah lagi... makin lama makin terang plak aku rasa... memang geram giler... macam2 dah aku pakai still tak jalan... sebelum cuba, moh tengok dulu apa yang patut, baru ada rasa keyakinan skit kan... nak main terjah memang tak boleh..

Produk ni disyorkan pada mereka2 yang di bawah ni termasuk aku ler :-
Umur 25 tahun ke atas
Yang berkulit kering & berkedut
Yang berkulit kusam & kendur
Pigmentasi dan kulit bermasalah (berjerawat)
Proses pemulihan lambat
Mudah rasa penat
Daya ingatan merosot
Sakit2 badan dan sendi
Metabolisma rendah

Banyak yang kat atas ni ada kaitan dengan aku, terutama 4 yang terakhir tu... memang badan memanjang lesu...cepat sangat nak pancit... umur muda lagi kot... muehehehee


Kenapa kena amik EPHYRA sebagai suplemen??? 
Entah... yang pasti banyak khasiat dalam ni... dalam satu sachet tu, berjenis-jenis kandungan tau dan bermacam kebaikan yang diperoleh... sesetengah tu aku tak tau pon ape ke menda itu..

1. Kolagen Ikan Laut Dalam
  • Kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putih laut dalam dari PERANCIS
  • Mengembalikan keremajaan kulit anda
  • Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
  • Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan tegang.
2. Buah Acai
  • Buah keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular
  • Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
  • Kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
3. Gam Akasia
  • Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
  • Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
  • Kaya dengan serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman
4. L-glutathione
  • Memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan lebih muda
  • Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
  • Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
  • Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi
5. Asthaxanthin
  • Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
  • Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
  • Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan
6. Serbuk tomato
  • Mengandungi banyak vitamin A dan C
  • Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
  • Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
  • Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.
7. Acerolla ceri
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
  • Kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
  • Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata
8. Marigold bunga ekstrak
  • Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
  • Berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
  • Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif
9. Superberry
  • Diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
  • Melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
Haaa nampak betapa banyak kandungan yang pelik2 kat situ... kalo nak telan satu2 memang tak sanggup aku nak hadap... bagi free pon belum tentu ni, nak nak lagi serbuk tomato ngan kolagen tu... ehhh kolagen hanyir la... i dun like okey... cam akasia gam tu ape pulak la weiii... hurmmmm... tapi kalo dah gabung sekali tu memang takleh tolak..

Aku punya verangan la kan, bila nampak jer orang yang kulit cantik, muka lawa licin gebu tu memang jeles... rasa nak jer lagi cantik dari dorang... dah nak cantik tapi susah benor nak amik suplemen camaner?? takde sape la dapat tolong melainkan aku sendiri kan... takdenya harapan setinggi gunung tu jadi kenyataan cam gitu ajer... tu blom lagi masuk bab mekap... memang aku malas bebenor nak menyolek... dah itu malas ini malas, hadap je la kulit kusam berjeragat ni..

Apakah kelebihan menggunakan EPHYRA?
  • Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  • Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  • Mengurangkan kadar kolesterol
  • Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  • Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
Yang penting kan, sebagai muslim kita nak pastikan benda tu betol2 halal... takde halal tipu2 yer... dijamin EPHYRA ni HALAL dan dapat kelulusan JAKIM okey... takde nak meragui dah... tak caya gi tengok kat website Oceanlife2u... kat sana lagi details okey..

 

Untuk mummy yang BFkan baby pon no problem untuk amik ni..

Ohhh pada korang yang nak join contest ni, boleh terjah ke bloh akak Filla kita yer... boleh baca lagi details cara dan syarat penyertaan... masih lagi tengah berlangsung sekarang ni sehingga next friday, 13 Disember 2013... so masa masih panjang... hehehe

Phase 1
1. Buat satu entry di blog dengan tajuk "Contest Kasih Ephyra ~ Phase 1" dan share di FB dan Istagram (jika ada) - aku ada FB jerk... hope diterima


2.  Beritahu mengapa anda mahu menyertai contest ini.

3. Anda MESTI menggunakan gambar yang tertera di entry ini (Memey Suhaiza) untuk diletakkan di entry.

4. Anda dibenarkan untuk mengambil info atau gambar tentang Ephyra dari :
atau dari entry blogger lain yang pernah share tentang Ephyra..
atau dari entry-entry kak Filla sendiri.

5. Anda mesti LIKE & FOLLOW official Facebook Fanpage Oceanlife2u dan Instagram official @ephyra2u

6.  Email URL (permalink) entry tersebut kepada contestephyra@gmail.com dan tinggalkan juga permalink anda di ruangan comment entry contest.

7.  Syarat last sekali ialah.. korang mesti backlink kepada entry contest blog kak Filla.. siapa tak letak, penyertaan anda tidak akan diambil kira yeeee..

Hadiah memang best sebab dapat EPHYRA free... free wei sape tak mau kan... harga sekotak tu pon bukan sikit2, mau gak RM197 so kalo menang memang hepi sangat la... mau jugak aku lompat bintang 10x nanti..

Lagi tertarik tengok banyak review bloggers selepas dorang amik EPHYRA ni... salah satu kat kaki tang tumit tu kan... memang la dah makin berumur ni tumit pon pecah2 dah skit... kalo tak jaga memang akan berterusan dan bertambah buruk... aku pernah guna cream pastu vaseline tapi kan malas tang nak menyapu tu... sudahnya dok tang tu la jugak... nengok kaki sendiri pon geli... dengan EPHYRA ni ramai yang berjaya atasi masalah dorang... itula yang buatkan aku lagi menarik tertarik nak cuba..

Bye bye... doakan aku berjaya yer :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

7 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

terus sue nak try untuk kali kedua untuk contest ni...kikikikiki....gud luck zee..

Zee Suhaini berkata...

join sue..peluang ni jangan lepaskan..ahahaahaa

Masya berkata...

Good luck... Sy dah x minum... Huhuhuhu

Puan Kutu berkata...

gud luck,rezeki mana tahu,sapa tak mau kan..FREE

Si Tracey berkata...

hai there :) join sama contest ni uhuhu nak wish u good luck :) huhu

Cik Matahariku berkata...

Sy join gak contest ni, semoga berjaya ya! salam kenal dr saya:)

IzZa HaDi berkata...

Hi all!
Berminat nak mencuba Ephyra?

Beli Ephyra dengan HARGA PROMO dan dapatkan FREE Body Shop shower cream 250ml / body butter 50ml!

Seriously, grab this GREAT deal! Sementara stock masih ada!

Yours truly,
Izza (Pengedar Sah Ephyra)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com