Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 31 Mei 2013

Nak sangattt Big Apple Donut

Salam (^-^)
Peace yoo
 

Halluuuu... saya suka makan donut... bukan saya je tau, abang2 saya pon sama, suka makan tapi nak yang sedap2 jer... and opkos bila sedap harganya pon mahal... kekeke..

Ekceli bukan dorang, aku yang lebih sebenarnya... dah kalah orang mngandung yang mengidam tau... tekak ni dok la nak makan Big Apple punya donut... yang jual kat gerai 3 singgit tu taknak... perghhh mengada-ngada kan?? aku suka sebab donutnya lembut... sesekali boleh la layan... kalo selalu mau kena potong gak kaki aku nanti... manis giler kottt..

Punya lama nak makan tapi sampai sekarang tak dapat2 lagi... masa ngundi aritu ade la pi Alamanda cari Big Apple tapi takdo... yang ado cuma Dunkin Donuts... beli gak cumanya tak berapa sedap pada tekak aku... rasa cam keras skit ler... harga lebih kurang jer..

MC aritu aku pi la IOI Mall... wahh dah la MC, siap boleh gi jalan2 lagi ni... hihi... kalo terserempak ngan boss aku, habessss... mesti dia ingat aku ni pura2 sakit... huhu... sampai sana pon sebab nak bayor hutang benarnya... maklum je la, dah ujung bulan kan... dapat duit je terus kena keluar balik... tak sempat duit tu nak berkampung kat dalam akaun bank aku... hurmmm pasrah je la..

Dah alang2 sampai sini, cari je la donut skali... sob sob sob :( takde pon..
ikutkan kat tesco ada Big Apple cumanya takde keperluan nak gi tesco... malas la nak u-turn 2 3 kali semata-mata untuk donut... lain la kalo mengidam aku tu dah sampai tahap kritikal... mau nangis guling2 aku kalo tak dapat... ngeh ngeh ngeh

 sebab masih awal pagi, kedai pon lom banyak yang bukak so kita pusing2 tengok ikan dulu..

 
asal boleh jer si angah ni nak bergambar... pantang nampak awek

Big Apple takde, yang ade J&Co Donut & Coffee... first time nak beli ni kat sini, aku was2 sebab takde tanda halal... nak beli ngan taknak beli tu sama banyak... yo lah, skang ni nak beli ape2 pon kena hati-hati... banyak je restoran/kopitiam yang letak tanda halal tipu... takat nak bagi kita nampak ade jerr... bukan dorang pedulik pon kita punya sensitiviti...

Dalam dok konpius depan kedai tu, tetiba nampak pekerja malay kat situ... apelagi, terus je aku ajak mr.hubby masuk... hero2 ni sume dah melompat dah... pada aku time tu, dah pekerja dia malay maka halal la kannn..

 
ni je yang sempat di snap oleh phone aku... baby donut

Masuk kete, bukak  je berdezup anak-anak burung aku makan... hahaha... aku nak snap pic comey2 pon tak sempat... cam tak pernah jumpa donut... tak yah cakap anak la, yang ibu pon sama naik gak... siyes sedap, lembut dan gebu je donutnya cuma masih tak dapat lawan ngidam aku kat Big Apple... ngeh ngeh ngeh..

 
tengok la betapa comotnya saya makan...

Yang buat aku tertanya skang ni, nape tak nampak sijil halal?? walaupon dia punya pekerja malay tapi aku masih was2 ni... hukhuk... dah search google pon, still tak nampak status... :(

Please share kalo korang tau... halal ke tidak??? mana tau ngidam aku datang balik kang... kalo tau status lega la sikit... makan pon sonang hati..
;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Resepi Kelate | Sotong Masak Serai

Salam Jumaat (^-^)

Hari ni rasa nak jadi blogger masakan lak... wah gitewww... macam la pandai sangat nak masak... oppsss takmo takmo takmo... aku kena admit yang aku memang tak reti masak... kalo masak pon, aku intai resepi dari blog lain slalonya... ahaha... takkan asyik nak copy paste orang punya resepi je kan?? takde kerlasss yoo

Hey blogger masakan ni susah tau... bukan takat masak je... nak kena kreatip jugak... plating kena cantek... kalo masak sedap pon tapi plating tak menarik, takde yang terliur... tak guna jugok... banyak blog masakan yang aku intai, jarang sangat nak jumpa yang takde plating... semua berseni bagai

Since aku ni oghe kelate, terasa nak buat entri masakan kelate jer... walaupon takde la pandai mana aku ni masak kennn tapi boleh la takat yang simple2 tu... takat nak rebus kukus panggang tu ok jerrr... kekeke tapi awal2 aku nak bagitau kat sini... aku punya plating memang hancussss...dalam periuk jerk pon aku snap...

So, let's cekidaut entri masakan pertama aku... ahahaha... sotong masak serai ni memang sedap... kalo ma, dia panggil sotong ketuk serai... ada yang panggil sotong masak hitam... nak buat pon senang, bahan pon tak banyak... ni main campak2 sambil pejam mata pon boleh siap...

Sotong Masak Serai
Sumber : Zee @ auntummawar.blogspot.com

Bahan-bahan :- (anggaran je aku kasi)
10 ekor     Sotong putih
2 ulas       Bawang merah (dihiris)
2 batang   Serai (diketuk / titik)
2 keping  Asam Gelugur
                 Cili Padi
                 Garam (secukup rasa)
                   
(kalau suka boleh tambah sayur seperti ketiak jagung@jagung muda, cendawan tiram dan kalo kat kg, ma suka letak sikit budu)

Cara-caranya :-

Masukkan air ke dalam periuk (ikut suka korang nak kuah banyak mana) dan campakkan kesemua bahan2 ke dalam periuk.

Renehkan atas dapur dengan api yang sederhana lebih kurang 10-15 minit.

Agak-agak dah masak dan lembut sotong tu, bolehlah padamkan api. Siap

(tips bila masak sotong, bak kata chef wan la kan... jangan masak terlalu lama sebab sotong tu akan liat )





Nota : selalu kalo aku yang beli sotong, memang takde telor sebab tak pandai pilih tapi kalo mr.hubby yang beli... perghhh gemok2 sotongnya sebab ade telor... sedap weyy telor sotong ni...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 29 Mei 2013

Aktiviti last weekend | Masak2

Salam Rabu (^-^)

Semalam amik MC... entah la nape sakit belakang yang amat malam sebelum tuh... tetiba baring nak tido je datang sakit tu... sapu minyak angin pun tak layan, tu yang semalam terpaksa gak gi klinik..

Arini just nak share entri makan2 jew... special skit sebab hasil air tangan sendiri yang tak berapa nak pandai masak... hohoho..

Last weekend cuti 3 ari kan, haruslah rajin... serius aku cakap kalo time cuti dok melepak kat umah memang makan je kejenya... mulut tu asyik la nak mengunyah... ari jumaat tu memang takde keluar jalan pon so petang tu masa hero's aku sume kuar berbadminton, gigih la aku pi AEON Big cari barang dapor... kenkonon rajin sangat la tu...
 .
.
.
.
.
.
.

Menu bekpes pada sabtu lepas

spageti bolognese yang simple jerk... kuahnya just tumis garlic and letak daging ayam cincang... harus buat ni sebulan sekali dua sebab memang dah tahu yang ni kegemaran si along... dia kalo dapat makan ni, mau sejam doh bertapa kat meja makan... sampai habis dia balun tau...

 
roti john... ni tekak aku sendiri yang rasa nak makan... nyum nyum

 
punya la rajin pi goreng ayam ni 2 ketul tapi takkkk laku... sob sob sob

Tu la aku cakap, kalo mood rajin tu datang dah macam-macam rasa nak masak... kang ade la teringin nak buat tu teringin nak buat ni tapi yang tukang makannya bukan aku... entah ler, kalo sendiri yang masak tak berapa nak makan sangat... hihihi... nasib baik la hero's ni makan, kalo dorang tak makan pon mr.hubby yang akan tolong perabihkan... tak membazir wooo... sedap ke, tak sedap ke sure dia akan perabih..
.
.
.
.
.
.
.

Ahad tengahari layan kupang fresh yang aku beli kat pasar pagi tu... proses mencuci semestinya bukan aku yang buat... 

 
 mr.hubby yang tolong buat... nak harapkan aku memang tak tau bila la boleh siap... leceh nak cuci ni...

 
siap dah pon masak..

Sebab tak pernah makan dan tak pernah masak, aku ikut je apa yang mr.hubby cakap... sia suh masak lemak cili api... sedap je aku rasa tapi cam kurenggg 'kick' sikit... maybe overcooked kot sebab isi tu macam kering skit... hok alohhh aku lebih suka lala dari kupang...

Dah lama tak buat kek... niat nak buat tu ada cuma mood tu takde... pernah time takde mood aku gi buat kek, memang tak jadik... then petang ahad tu jadik jugak rancangan nak buat kek... basic je la, takde topping pon...

 
overcooked sikit tu yang pecah2... 

Memula rajin la dok buat kecik2 cam gini, pastu dah malas... sebabnya sekali masuk periuk nak kukus tu 7 biji je dapat... periuk aku tu comeii je keciknya... last2 aku buat je sebijik besor... itupon belom masak lagi si angah dah mintak... kejap je abis muffin aku yang come lote ni... hahaha... statement yang penuh perasan, dah tu kalo abis cepat ape maknanya kan??? haruslah aku kembang hidung... bangga wey... blom lagi masuk masterchef ni... kahkahkah

 
jeng jeng jeng... siap pon kek coklat moist versi kukus...

Ssetiap kali buat pon aku mesti nak kukus... suka sebab dia lembap-lembap skit kan... kalo yang bakar tu aku rasa cam kering jer plus aku tak pandai sangat nak budget masa... 

Lagi satu aku suka buat puding roti... pon sama versi kukus jugak... tak payah nak buat sos kastard pon dah sedap... nak pulok makan sejuk2... fuhhh memang terangkat abes...


Semalam si angah mintak lagi suh buat kek coklat... dah la aku ni MC sebab tak sihat... memang tak le nak buat kek bagai ni... 'tunggu la ye nak... ibu dah sihat, angin rajin tu datang dah serunya, kita buat lagi ye'...

Sekian je la entri masak2 ni... saje mengedik nak letak gambor makanan pulok... kang jemu lak asyik layan entri aktiviti we'olls anak beranak je.. asyik2 putrajaya jer kan... :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 27 Mei 2013

Sampai pon Taman Saujana Hijau, Presint 11

Salam (^-^)

Tersampai jugak we'olls kat Taman Saujana Hijau Presint 11... kesahnya tujuan asal petang tu nak ke karnival belia tapi tau je lah, sangattt sesak ngan lautan manusia... we'olls baru sipi-sipi je nak terjah dah terpaksa u-turn... tak sanggup rasanya ngan panas lagi ken plus dia punya aktiviti tu berterabur... bukan 'allocate' kat satu tempat je... sempat la aku menyinggah jap kat gerai tepi jalan beli air ngan ayam goreng tuk makan kat taman..

Tengs ye Lieya bagi direction... nak sampai sini pon berpusing jugak la sebab line internet problem, takleh nak baca direction jalan yang Lieya kasik, so terjah buta-buta jer... yang syoknya tak tahu nak masuk, elok terlepas signboard besor ngan balai polis tu terus buat u-turn kat tangki air padahal boleh je masuk susur tangki tu... lagi dekat kan nak ke tandas... maka bertapak la we'olls dari bawah bukit nun... penat giler aku rasa... 

 
alahai si adik ni tak nak berjalan la pulok... kes dera ni tau... ibunya dah la kurus... lagi pi pakai skirt pulok... hukhuk

 
nasib masa naik tangga dia nak jalan.. 

Baru panjat bukit si angah pulok nak melabur kat tandas... berpeluh ketiak cari tandas... nasib baik tak terburai kat jalan... kehkehkeh... fobia wey sebab ari khamis lepas dah ada kejadian si angah ni terburai kat pasaraya... betul-betul kat kaunter cashier pulok tu... hahaha... nasib ngan ayah dia, kalo ngan aku sumpahhh aku tak gi dah pasaraya tu... malu besar weyyyy..

 
konon jogging la tu... semput aku nak mengejor dorang ni.. 

 lompat la korang sampai lobam..

Penat giler nak meround satu taman ni... mau lumpuh jap kaki aku sebab menapak naik bukit... turun laju je tang nak naik tu yang seksa... sini ada 3 taman... english  eropah dan oriental... we'olls tak sempat pon nak ke taman ala eropah... mesti cantik kat situ..

And hari tu ada 5 pasangan pengantin yang buat outdoor photoshot *betol ke ejaan ni*... aku agak yang kawin mega pagi tadi kat karnival belia... ada 20 pasangan tak salah aku yang join perkahwinan tu... perghh untung ler skang ni leh amik gambo cantik2... nape time aku kawin dulu takde erkkk???

 Okey... pas si angah melabur ,we'olls lepak2 makan2 jap and lepas tu mula la sesi bergambar... bukan sesi bersantai... ahaha... skang ni asal pi mana-mana je nak bergambar... dulu2 masa takde blog takde pulok nak beria bergambar..


 
  okey letak 2 keping je cukup...tak mau over expose... ahaha

 Sayangnya masa pi ni pon dah lewat so takleh nak dok lama2 sangat... plan lepas tu nak pi makan, menyinggah la kat foodcourt presint 8... sampai je hujan gerimis la pulok... beli air je lah jawabnya... sejak2 dah jumpa coolblog ni, asyik nak minum air tu jerk... plus masing2 pon dah kering tekak sebab melompat sana sini tadi... bukan ape, takde lak makanan yang menambat selera aku kat situ...

Gatal and jakunnya aku, ajak mr.hubby solat maghrib kat masjid putra... huhhh saja carik nahas dengan hujannya, jammed lagi tapi nak jugak tu aku men'demand'... pestime ni, so layan je lah dia ngan perangai aku ni... tadi kat presint 8 pon ada masjid... elok dah dia pi parking aku lak yang mengada... terjadilah insiden tayar masuk longkang... kahkahkah.. nasib takde ape-ape...

Balik singgah makan kat kawasan rumah jer... nak tengok bunga api pon tak jadik sebab dah hujan... anddd yang penting sempat tengok bola... yeayyy 4-1 u'olls... gomo kelate gomo... hahaha tetiba... takde kena mengena pon sebenarnya... peace yooo ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

JJCM | Bekpes Roti Kosong Telur Tampal Goyang

Salam (^-^)
Happy monday yoo..

Suka makan roti canai??? aku sukeeee sangat cuma mamak punya dah kurenggg berselero dah, terkeluar dari list la kununya tapi kalo dah takde choice sangat aku bedal jugak... bukan ape, kekadang raso geli... nak nak lagi kalo pernah nampak kejadian yang tak diingini depan mata kan...

Port biasa we'olls kalo nak bekpes roti canai dekat medan selera taman putra perdana... melayu yang jual... sedap, lembut dan gebus je dia punya roti... layan jap bekpes we'olls semalam... hehehe

 
roti kosong telur tampal goyang...

 
hero aku yang suka sangat bergaya... sekali tengok dah macam penjual tisu dahh cuma tongkat je takde.. ahaha

 
sayangnya tak habis sekeping roti tu si along makan... selalo licin jerk

 
sume makan roti, yang si adik ni pulak dok kutip makan carrot... aptb

Perot kenyang hati pon sonang so terus je pi pasar beli barang dapur... excited lorr nak masak, selalu makan kedai pon dah naik muak aku rasa plus cuti ni kan... nak ke pasar borong selangor cam jauh pulok nak melencong... nak dibeli pon ala kadar je, takde la banyak mana... kang kalo mood malas nak masak aku datang, berkurun la jawabnya lauk pauk kat dalam peti ais...hihihi

Kalo dah sampai pasar borong, memang tak sah kalo tak borong banyok kan?? sebabnya geram wei tengok lauk pauk yang fresh... harga pon berpatutan... tu yang aku surrender awal-awal..

Jadinya pi terjah pasar segar pak lang jer kat puchong permai... terjumpa benda alah ni 'kupang'... tak pernah makan dan tak pernah beli pon sebelom ni... selalo aku jumpa yang dah siap dibuang kulit... yang sejuk beku punya la senang kate, memang takde keinginan nak mencuba merasa tapi ntah ape kena ntah ngan aku semalam, tengok yang fresh berkulit cam ni rasa nak try pulok...

Entah murah entah mahal sebab tak pernah beli kan... ni yang dah siap dipek, entah sampai sekilo ke tak, aku tak sure... harganya RM7 sepeket.. yang pasti masa aku beli tu takdo lah sebersih ini ye...

Apa nak masak?? camaner nak cuci?? nanti aku share kemudian... so semalam dah selamat pon we'olls kenduri kupang buat pertama kalinya... kahkahkah... cam jakun pulok aku rasa..

p/s : ape cerita cuti korang??? blogwalking lambat skit ye... banyak payment nak kena buat hari ni... ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 21 Mei 2013

Karnival Belia Negara 2013, Putrajaya

Salam (^-^)

Hoooyehhhh weekend ni cuti panjang memandangkan jumaat ni public holiday sempena wesak... so ada perancangan sudah??? aku sure ramai yang sambung cuti ni, ye lah kena pulok cuti sekolah kan... nak bercuti sakan la... aku je yang in between lagi... kalo mood boss okey, dapat 3 hari direct holiday, kalo tak maknanya sabtu kena keje... rasa malas kang aku MC... ahahaha


Pada yang dah ada planning, bagus dan syabas aku ucapkan... kehkehkeh... yang blom ade then tak tau nak pi mana boleh la ke Putrajaya sempena 'Karnival Belia Negara 2013'... banyak woo aktiviti menarik yang disediakan... before ni aku tak pernah pi pon, tak larat nak bersesak ngan orang ramai... tambah pulok ngan cuaca skang yang panas membahang ni kan tapi kali ni rasa cam nak pi je..

Ok... for info, Karnival ni berlansung selama 4 hari bermula 23 Mei hingga 26 Mei bertempat di Persiaran Perdana,Presint 2 Putrajaya... haa lama tuuuu... tak dapat pi hari pertama, pi la hari kedua... tak dapat pi hari kedua, pi la hari ketiga okey... pi sampai lobam pon takpo janji enjoy... pelbagai aktiviti menarik yang dianjurkan untuk para belia, antaranya

* Aktiviti Lasak (Adventure World Expo)
banyak aktiviti yang korang boleh join... nak yang laut boleh, darat boleh, udara pon boleh
antara yang ada seperti memanah, scuba diving, sukan rally, memancing, paintball, motor cross, rock climbing dan banyak lagi la... senang citer pi terjah sendiri... pilih yang mana suka..

* Majlis IjabKabul Mega
yang ni sesuai untuk belia yang nak mendirikan rumahtangga... yang dah selamat berdiri dah rumahtangga tu jangan dok gatal-gatal nak join... pompuan aku percaya la kompem tak join, yang laki ni susah skit... 
majlis ni akan diadakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin..


* Pesta Bunga Api
diadakan 2 malam berturut-turut iaitu pada 25 dan 26 Mei

Banyak lagi aktiviti sebenarnya tapi ni je info yang dapat aku share takat ni... yang pasti ada la konsert kot dari retis2 mesia nanti... 

Kesimpulannya, dapatla penuhkan weekend ngan aktiviti ni kiranya lom ada perancangan baekkk punyer cam aku ni... pi la serbu putrajaya, bawak sekampung pon boleh... see u there :p

Wassalam... peace yoo !!!


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 20 Mei 2013

Pra Menyoping | Dari GM Klang ke Tesco Shah Alam

Salam (^-^)
Dari GM lagi hero's dah bising... lapor katenya padahal kat umah dah bekpes tadi... tapi aku sendiri pon dah lapor... kekeke... mau tak lapor, dah kol doblas lebih kot... memang tepat dah timing ni, tak yah nak kata kenyang sangat la... tipo woo kalo kata tak lapor

 
ayoyo... tepuk-tepuk dahi dah ni... lambat benor nak sampai makanan... padahal dalam kete tadi dah habis sebotol susu dah pon..

 
ni baby paling kecik ni, paling manja dan paling banyak ragam... patutnya adik yang dok baby chair tapi terbalik...

 Melayan tekak si hero bujang yang nak makan chicken chop, akhirnya sampai la ke sini... ibu nak masak cam malas jew... hehe leceh nak d'bone' tulang (alasannnn je lebih)... alhamdulillah, berbaloi bawak si along ni makan... memang habis licin...

Kalo dia senyum aku bantai gelak sebab dah hilang pagar 2 batang kat depan... ahahaha... baru je jumaat lepas si ayah bawak pi cabut kat klinik... masa kat dalam kete tadi kemain eksited sebab dah dekat nak puasa katanya... siap pesan kat angah soh puasa penuh... alhamdulillah, tahun lepas pestime belajar puasa masa umur 6 tahun and sehari je kantoi... first day tu, aku ngan mr.hubby tinggal jap pi NSK, balik2 umah je tengok dia dah makan... tak reti lagi sebenornya hari tu puasa tu camaner... 

 yeayyy sampai jugak mee goreng... bekpes kat rumah tadi pon mee, tengahari pon dok request nak makan mee jugak... habis tak adik makan sorang???

 set nasi kukus ayam penyet... tak shedap sangat pada aku sebab ayamnya keras... maybe yang goreng semalam kot ayam tu..

Dah habis sesi memenuhkan perot, kena plak layan hero's ni main... tau je la food court ni megadap je ngan tempat mainan... dari mula masuk pon dah ada kete token tu kat enterance... kat situ pon dah sebabak drama tau... walau lapor camner pon perut tu, sanggup woo tak makan kalu nampak mainan... sebab dah janji kena makan bagi habis dulu baru boleh main, so terpaksa la penuhi janji tu... kang kalo aku tak janji gitu, takde plak dorang ni nak makan...





 
setel dah main... sume benda nak main, sengkek jap ibu korang tau... 

Baru nak gerak skit, si budak kecik dah wat hal... tak puas nak main lagi... adoiiii la
 
siap ade adegan tarik menarik woo antara ibu ngan anak... dan pemenangnya adalahhhhhh... rahsia

Mencabar sungguh ngan hero's aku ni... makan minum main... pas main dahaga plak... nampak pulak coolblog, so layan je lah... memang kalo nak kuar tempat cam gini kena stanby je la fulus tu lebih sikit... takdenya nak ngam2 budget... aku kalo bab makan takpe, jangan nak merepek benda yang bukan2 sudah...
Fuhh banyak pulak kiosk makanan kat tesco ni... aku sendiri pon kalo ikut hati macam2 aku nak mencekik... yang tu nampak sedap, yang ni nampak sedap...

 

Setel sini, si angah mintak bahulu pulok... adik pon menjerit sama nak coklat... aduhhh pitam jap... dah, terpaksa pekak telinga jap, sumbat sume dalam troli and menyoping dalam tesco... haa berbaloi skit masuk shopping kat market... dari nak beli coklat ngan bahulu dah bertambah-tambah ngan benda lain... ahahaha... kalo kat kiosk tu punya coklat je pon dah RM5, bahulu sebekas tu aku tak sure tapi bau memang wangi semerbak sebab baru masak kan... tu yang si angah dok suh beli tu... 

Relaks jap, sume hero's dah dapat apa yang dia nak, baru leh gerak... almost pukol 3 lebih jugak la... and sempat la aku merembat 2 pasang baju kurung tuk raya... tu pon salah satu tujuan asal datang sini sebenarnya, not bad la sini punya baju kurung... cantik and harga pon masih boleh tawar menawar ..

Aku memang lebih suka yang ready made... senang murah dan yang penting tak yah tunggu tailor... pernah sekali tu aku tempah jahit baju raya sampai last day nak balik kampong (sebab jahit kat sini kan) baju tu tak siap-siap jugak... memang hangin satu badan masa tu... and last dia bagi je yang tak siap kat leher suh aku balik jahit sendiri... ewah ewah banyak cantik... dah la upah mahal... lagipon kalo dipikir balik,beli kain ngan upah jahit lagi mahal dari beli yang readymade... pada pendapat aku la...

Dah... jom balik tido... Zzzzzzz :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Pra menyoping tuk raya... fuhhh semangat

Salam (^-^)
Happy Monday yo...

Sesi menyoping baju raya yo semalam... biasa la aku,bukan eksited sangat nak rayo cuma taknak wat last minit... pitam wei kalo sekali harung nak carik... harga time tu pon mahal aku rasa maklum je la,orang dah berpusu, peniaga pon main la harga tapi ada yang kata time tu lagi murah... entah la... nasib gak kot, kalu korang pandai dok tawar menawar untung la... aku ni jenis yang tak berapa nak pandai bab tu...

Gigih la semalam pi GM Klang walaupon aku tahu takde yang best sangat pon kat sana... saje nak bersesak ngan orang ramai... sana pilihan banyak tapi satu pon aku tak berkenan... maybe banyak sangat kot jadik rambang mata kejap... tawaf dua tiga kali then ni je yang terbeli...

pi beli topeng yang sah-sah takde kaitan ngan raya... cair dah taik telinga dengar si angah ni dok merengek... dia selagi tak dapat selagi tu la tak dapat aku nak menyoping dengan aman... dah dapat ni satu hal plak ngan si kecik... melompat peluk aku kuat-kuat woo sebab takut ngan topeng... adehhhh pening2

 
tengok dia punya takut tu macam ultraman tu nak lawan raksasa jer... ahahaha

GM ni pada aku harga takde la murah bebenor tapi still rendah skit la dari harga kat Mall... barang pon branded gak kalo pandai pilih... tudung memang sakan orang dok beli, murah giler giler tau... nak pakai 'paridah celop' tu memang berlambak... nasib la aku ni jenis yang tak giler sangat nak shopping tudung... selain dari bawal ngan jenis sarung yang aku pakai ni, yang lain aku kureng gemor skit (yang sebenarnya tak pandai pakai... hahaha)... nak bershawl cantik cam orang lain aku tak pandai... huhu malu je kalo beli :(


 
Punya la banyak kedai jam, sampai 3 4 kedai masuk... pilih punya pilih punya pilih satu pon tak berkenan... paling sadis satu jam pecah sebab along terjatuhkan... nasib baik tak kena bayor... ni lah yang wat leceh bila shopping ngan hero's yang ligat..

 asal boleh je nak bergambor ngan aweks...

 
kelakor pulak aku tengok patung boboy tu... cinonet je ngan tak tutup aurat... kahkahkah bantai gelak ngan hero's aku..

 
Penat dah... yang adik siap menari oppa gangnam style wei... tak hengattt yo..

Adehhh buang masa kat sini pon dah 2 jam lebih... satu ape pon tak dapat melainkan topeng dua hero tu, so tukar plan... perot pon dah lapor, si along plak malam tadi dok request sok aku buat chiken shop... teringin katenya... kemain lagi dia punya teringin tu, dah jangkit sindrom makan ngan aku le tuuu... dah alang-alang kat luar ni, ajak mr.hubby singgah tesco shah alam... lepak makan kat food court, pilihan makanan pon banyak woo... ha pilih pilih pilih... jommmm ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))