Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 30 Ogos 2013

Jamuan Raya Along ngan Angah | Rezeki Jumaat

As-Salam (^-^)

Salam jumaat sumer... arini si along ngan angah ada jamuan raya kat skool... aku paksa gak angah gi sebab dah lama kuarantin kannnn... pegi pon bukan belajar, tadah perot jer terus balik... kahkahkah... chicken pox pon kering dah cuma tinggal parut2 la... yang herannya parut tu jadi cam lecur... berair plak... hishhh risau gak kot jadi kudis..

Dah kata jamuan raya, nak kena bawak jugak ler juadah sikit... so semalam nak tak nak gigih la ibu ni haa wat balik biskut raya... tengok cornflakes pon ade lagi, bahan sumer pon banyak terus zassss wat cornflakes madu... buatkan sekali agar2 jagung sebabnya ada serbuk yang warna kuning jer, kalo ada yang clear tu leh buat agar2 milo... bebudak lagi suka yang tu... sob sob :(.. tu je la yang termampu buat... kemalasan sangat nih..


 

 Pukol 10 malam camtu, paksa dorang tido... cakap siap2, sapa lambat bangun takyah gi skool... takyah pakai baju raya... terus laju jer masuk bilik tido... si angah la yang auta skit..

 
sabtu lepas masa sekolah ganti dah wat jamuan raya dah... tapi tu sekolah rendah... kali ni sekolah agama pulok... dok recycle baju raya je la jawabnya... pulun la along selagi boleh, kang skit lagi dah tak muat pakai :(

 
dik niq yang taknak kalah... dah sumer pakai baju raya kan... ehhh mana boleh dier sowang tak pakai... mengamuk nak pakai jugak la... hahaha... ape je la dik... janji jangan tencing dalam seluar... nasib baik dier tak mintak nak pakai songkok ngan samping sekali :)

oppsss dah dekat seminggu dik niq tak berpampers... malam waktu nak tido jer pakai... ni pon dier sendiri yang taknak... blom sempat ibu nak ajar lagi... hihihi... katenya nak sekolah sebab tu taknak pakai pampers dah... haaa pandai pon, dah makin besar kan... ingat tahun depan nak antar gi tadika gak sekali ngan angah... pasni untung duit pampers ibu tau... muuuaahhhh sayang adik..

 
Angah ni biasa, meragam skit kalo lama tak gi skool... memula kata nak berak, soh ibu tolong hantarkan kat pintu... amik gambar okey lagi... soh masuk jer terus nangis... hohoho... geram betol ngan dier... selagi la cikgu tak amik bawak masuk selagi tu la dok mengekor nak ikut balik... manja terlebih lebih... balik nanti kang banyak la citer dier nih ;p

Settle hero2 ni baru leh gerak gi keje ngan aman... hahaha... berpeluh-peluh gak la nak settle satu persatu kan... dah jadi rutin ibu2 yang bekerja gini la..

 
gi sana gi sini perot pon dah kruk kruk lapor... sempat tapau sat tosai... ni la pestime makan tosai... selalu roti canai... takpon roti telur... itu je la yang dok ulang makan... ntah ape kena ari ni nak makan tosai la pulok... mmmm okey gak rasa dier... takde la masam sangat... pekena plak ngan kari ayam... perghhhhh sedap

 
rezeki hari jumaat... masuk opis nampak ada ni kat atas meja... tanya saper bagi, sumer tak ngaku... thank u erkkk saper yang letak... janji halal memang aku ngappp ajer..

Yeayyy rezeki gak arini sebab ada yang nak belanja lunch nanti... haishhh kalo hari2 murah rezeki cam ni sedap gak... kahkahkah... melampau plak kan bunyinya.. esok lusa pon murah rezeki sebab ada jemputan open house... yang mana sempat aku terjah... kalo yang sebelah petang memang takde nak terjah dah sebab mr.hubby keje ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 28 Ogos 2013

WW # Baru nak zooommm citer malam raya

As Salam (^-^)

Alohhh baru teringat nak update citer malam raya... dah abis pulun citer raya, tetiba nak 'reverse' balik... hehehe... faktor usia gamaknya kan, sumer jadi tunggang terbalik... sebab arini rabu, so wordless jer la... janji ado uppp..

Malam raya memang la meriah kat kampung... zaman dulu lagi meriah pada aku... siap pacak pelita buluh, pastu pasang lampu kelip2... dinding umah tampal kad raya... takpon gantung angpow banyak2... skang yilekkk... sekeping kad raya pon takde :(.. pelita pon kalo ada yang plastik jer... takde nak kuar masuk utan carik buluh dah..








 

Kalo raya, tak sah kalo tak main bunga api kann??? haa ni baru bunga api... memang main bunga api jer... takde dentam dentum mercun pon... tapiii dengar gak la jiran sebelah dok main mercun... boooommm boommm boommmm cam nak pecah gegendang telinga... hangin jer badan, rasa cam nak lempang pon ada jugak... aku rasa, paling stress geng pakcik makcik yang kat surau/masjid kot... dok tengah solat tetiba jer bommmmm... kalo jenis yang melatah tu mau gak hempuk owang sebelah rasanya... kahkahkah... boleh bayangkan ke tidok?? 

Dah abis bunga api, sambung main dalam umah pulak... dik niq memang kamcing giler ngan almira malam tu... main berdua jer... nak masuk geng abang2 tak boleh... umah kayu kan ada tiang seri kat tengah umah kan... dorang dok pusing tu bape kali ntah... aku risau kot tersondol jer, sib baik tak terhantuk... kalo tak beraya ngan dahi benjol la jawabnya..


 

Entah kol berapa bebudak ni tido malam raya tu... aku biasa la, takde nak tunggu derrr... ngantuk terus masuk tido... heaven dok kampung ni sebab tukang ngasuh ramai... hahaha 

Blom lagi citer dorang di siang hari... tak larat aku nak mengaumm dah... memang takde hero2 aku ni nak dengar... si angah tu, hishhh dihempuknya anak ayam jiran sebelah yang baru menetas ngan tempurung kelapa... mau tak kiokk menatang tu... berdarah-darah wei... sib baik tuan ayam tak nampak... pepagi raya, suh dia mintak ampun ngan tuan ayam sebab dah mamposskan anak ayam... hahaha... buka sekor tau, tiga ekor kalo tak salah aku... dah la jiran tu jenis kedekut yang amattttt sangatttt sangatttt... ada luck jugak la angah... tak kena marah tapi dapat angpow pagi tu... pastu tengahari dorang gi serbu lagi ramai2... dapat lagi sekali angpow... balik terus report kat aku,

'Pok nik kasi duit laya lagi la ibu... nanti esok nak gi laya lagi la... mesti dapat lagi... nak kutip manyak2'.. hahaha, konfiden jer nak duit erkk...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 26 Ogos 2013

Beraya with Chicken Pop

As-Salam (^-^)

Oppsss, dah syawal ke-19 rupanya... cepat jer kan?? banyak ke gi open house?? aku takde pon... huhuhu sedihhhh... dari senin lepas dok verangan nak gi umah Sue tapi apakan daya... jodoh tak kuat kot... ahaha... terbabas gak sebab si angah kena chicken pop... sob sob sob :(.. sorry sue, next time kalo ada jodoh jumpa la jugak... nak pegi boleh jer tapi takot berjangkit... aku gak yang rasa bersalah kang..

Walaupon begitu, takde maknanya aku nak kuarantin hero tu... pantang dengar nak berjalan, lajuuu jer nak ikut... nak ubat hati takleh gi open house, gi raya umah member ajo... okay, aku tak risau sebab dia takde baby... haha... kalo ada baby memang aku tak berani nak pegi..

 
bertompok sana sini...

 
blom berjangkit lagi... kalo kena hero yang ni lagi payah nak handle..

 
nasib baik dah stanby lotion ni awal2... member opis bagi masa ruam naik kat dik niq dulu yang mana aku kat chicken pop tuh.. 

Kemain jauh member aku ni beli umah... nunnn di banting, kat taman ehsan... dok lepak2 jap, isi perot terus beransur... nak mencari air kelapa lagi wat ubat si angah... alang2 lalu dengkil, ingat nak singgah pekena cendol bakar... hurmmm hampeh... tak jumpa pon kat mana...

 
konon bagi angpow nak pujuk abang mengamok la tu... hahaha... gud job dik niq...

 
bergambor dulu ngan tuan umah... we'olls rapat pon sebab hubby memasing kawan rapat... berjangkit kat bini2 pulok... kawin pon pada hari yang sama..

 
our hero with aqilah... ekceli along ngan aqilah ni sebaya... tapikan tengok ketara sangat kan... nampak kecik jer si along... 

Arini angah dah tak gi skool... dok kat umah ngan ayah leklok yer... semalam badan dah mula panas, nak demam... dok mengadu sakit kepala... tangan tu asyik nak menggaru jer... biasa la miang... aku risau kot terkena kat abang ngan adik pulok lepas ni ;p

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Jumaat, 23 Ogos 2013

Jalan-jalan cari... burger (BBAB)

As-Salam (^-^)

Esok dah sabtu, yeayyyy tak sabar nak sambung beraya, hehe... hero2 lagi la, dari semalam lagi dok bersorak nak cuti padahal dah cuti panjang tu... kalo boleh hari2 pon nak cuti dorang nih :)

Sabtu lepas gi terjah foodcourt sg.ramal kat kajang... biasa arr datang sini, kalo tak makan satay willy mesti burger bakar abg burn... tu je la kot yang pemes kat situ... satay willy dah biasa makan tapi burger bakar blom pernah try... tiap kali pegi pon cam tak terasa kot nak try... tapi musim raya ni kan, pegi umah owang mana ada hidangan burger, kalo satay ada la... ke ada???? kalo ada meh roger2 aku... close house pon aku gi terjah gak... kahkahkah..

Seingat aku, sekali jer kot pernah makan burger bakar tapi bukan BBAB la, tak salah namanya kaw kaw burger bakar masa memula burger bakar tengah naik dulu... start try tu, aku tak suka... huhuhu... tau nape?? sebab nak nunggu burger tu, amik masa sampai 30minit okey !!! fuhhh berpeluh-peluh beratur tuk burger jew??? hurmmm takmo dah aku... tapi skang dah improve skit... mana2 tempat pon dah takde nak nunggu lama camtu dah..

Sebab ramai sangat up entri kata sedap BBAB ni kan, haruslah aku cuba... takmo ketinggalan sangatttt la kununya padahal memang dah sah2 pon tertinggal..

 
sebab taknak bersesak ngan owang ramai, we'olls gerak awal... lepas asar jer terus chowwww... kol 5.30ptg camtu sampai and memang lengang pon... sib baik... sebelum ni gi terjah waktu malam, memang bercinta arrr nak dapat tempat duduk..

 
ramadhan aritu pemes sangat al-lazat ni kannn, so haruslah aku mencuba sedap ke tidak... okey la, aku sukaaaa ayam percik bakar tuh... oh ye, sepanjang syawal ni, ada lagi burger al-lazat nih... kot2 la ada yang nak cuba... pasni dah takde... hihihi..

 
ni order tuk angah ngan ayah, beef supremo kalo tak silap... angah kejenya makan roti sajo... yang lain2 masuk mulut si ayah... dik niq maintain, minum air sirap jer..

 
yang ni harus ramai tahu kan??? fenomena gak ni... ada yang kata sedap, ada yang kata tak sedap... dah alang2 makan burger kena la pekena meatball sekali... baru tahu rasa camner kan... tuk tekak aku boleh terima... tapi yang paling suka makan ni si along... aku ngappp seketoi jer tapi dier berketoi-ketoi... last2 tinggal wedges jer tuk aku... sob sob sob :)

 
hahhh tengok... kemain luas lagi nganga... burger langsung tak berusik padahal dia memang hantu burger... sendat perot gamaknya... hihi 

Cukup... itu jer yang diorder... kalo ikut aku nak tambah lagi tapi mr.hubby kata cukop... sib baik tak tamak, nak menghabiskan burger dua bijik tu kemain la bercinta... cepat sangat kenyang... bak kata mr.hubby ' kenyang bodoh', kahkahkah... sebabnya dah biasa kenyang ngan nasik, ni makan burger jer pon sendat... esok hari pulak baru cari makan so aku rasa berbaloi jugak la..

ingat nak gak pekena satay willy tapi takde rezeki... tutup pulok kedai sebab stok satay dah abis :(


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Khamis, 22 Ogos 2013

Syawal Ketiga dan terakhir di kampung :(

As-Salam (^-^)

Ermmmm nak update citer syawal ke-3 kat kampung... kira ni entri raya last sudah sebab esok paginya dah bertolak balik puchong... huhuhu sedih sebab tak puas beraya... tu la, dah awal sangat cuti so naik keje pon kenalah awal... hadoiiii

Raya kedua tu, dah lewat petang baru sampai umah ma... takleh nak bersembang sangat... takut gak ma kecik hati sebabnya esok nak balik umah MIL semula... barang sumer kat sana nak kena kemas then bergerak terus dari sana... biasa la orang tua kan, cepat sangat terguris perasaan nih... kot la dia terpikir yang aku tak suka dok umah dier kan :( .. adik badik 3 owang jer, akak balik ganu umah MIL dier, adik plak takleh balik sebab takde cuti so kesunyian la ma... nasib ada opah yang dok kat perak balik ngan 3 cucunya... terubat la skit..

Konon nak amik hati ma kan, lepas bekpes terus ajak ma pi beraya... arghhh tak kisah mana2 pon ma nak pegi, we'olls akan bawak... ada la umah sedara yang dia rasa nak pegi... okey jommm kita... owhhh sedara mara myMa memang aku tak kenal... 'dok pegi mari' kata orang kelate... kalo selisih bahu tengah jalan pon tak kenal... sob sob

 
siapkan hero2 dulu... buruknya along tempek bedak... huhuuu... konon tema kuning la bebudak ni, sekali warna tak match skit... dik niq sama ngan angah... along sama ngan ayah... ibu???? terus out of tema... kahkahkah..

 
masa amik gambor abang2, aku suh dik niq pi pakai bedak skit... tunggu punya tunggu hurmmmm lama... terus masuk bilik tengok... adoiiiii dah rupa hantu... banyak bebenor gi tempek bedak..

 
ehhh tema gak arrr sikit sebab ada dot dot warna kuning... time ni tokma baru nak kasik angpow... terlupa nak kasi ler tu... rezeki2..

 
tadi dik niq tak ready lagi so kena snap lagi sekali... hahaha... marah wei kalo tak amik gambor dier... tu pon mencuka jer muka... kali ni, moh tunjuk angpow sekali... kesian tokma dah kempis poket ;p

 
yang dua lagi ni pon sama... dapat jer terus koyak... ohoiiii angah memang tak kasi aku sentuh arrr duit raya dier... kalo along dia kasi... dia pegang yang singgit jew cukop... nak wat belanja sekolah katenya :) yang dik niq plak, dapat duit dier akan cium2 bau dulu... wangi katernya... dah puas cium baru dia campak kat aku... hishhh berbagai ragam... jangan mata duitan sangat sudah yer anak2.. 

Ohhh ni nak citer gak pasal myMa... esok lusa boleh aku belek balik kan apa yang berlaku... ekceli tokma kena santau... lama dah before ngundi hari tu... kesian plak aku nengok... dari kepala lutut sampai buku lali memang lebam dan bengkak... setiap kali tokma citer 'sakit' yang dier rasa tu pasti sebak... mengalir gak la air mata... harapan aku skang takde ape... cuma harap tokma cepat sembuh... ustaz yang ubatkan tokma yang cakap ni santau... ada owang antar 'anak kerak'... wallahualam... aku pernah dengar tapi tak tahu apa sebenanya anak kerak nih... tokma pon cakap dier selalu mimpi ular hitam... aku rasa sebab cemburu kot and dah tahu pon sapa yang antar... astagfirullahalazim... aku cakap ngan tokma takpe... camaner owang buat kita pon jangan kita nak balas balik... biar DIA jer yang balas... bukannya kita hidup kekal kat dunia ni... pasti akan merasa mati jugak suatu hari nanti... tokma pon okey jer... dier cuma harap takde gatal2, tak bengkak, tak ganggu tido waktu malam, boleh solat tu jer... tambah plak dier keje kan... boleh wat keje ngan tenang pon cukup sebab memang dier banyak berdiri masa keje... we'olls bukan keluarga yang senang... terpaksa la tokma keje lagipon dier dah biasa... aku ajak dok sini taknak pulak...

Hari tu gi sebuah umah jer... kebetulan plak tok wakil kawasan (Y.B) ada buat open house... terus singgah makan... nyum nyum memang sedap makanannya... sampai sekarang dok tingat2 kat daging yang super duper sedap tuh... sayang time ni aiii malu nak bergambor... hahaha... lagipon panas sesangat kat sana... dah kenyang balik umah terus zzzzzzzzz lena... petang pas zohor baru balik umah MIL..

Sampai umah MIL memang non-stop tetamu datang... dari aku sampai petang tuh sampai ke maghrib pon ader lagi yang bertandang... dalam kol 8.00pm camtu terus off lampu tangga... tuan rumah dah tak larat... huhuhu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 21 Ogos 2013

WW # Geram ngan Gegirl

As-Salam (^-^)

Gataiii benor hero2 aku ni... pantang nampak awek comey skit nak peluk cium... haihhh, anak dara orang tu nak oiii... ekceli ni Almira, sepupu dorang..

 
amboi dik... owang suh pose sikit jer, kemain lagi ditenungnya..

Angah pon sama, nampak jer almira keluar bilik dah cantik2 cam gini, terus gi peluk... hahaha..

yang ni kira okey lagi sebab sepupu... memang dah kenal...hari raya tu ada la sorang gegirl... comey molek jer betudung... kira sedara gak la tapi tak pernah jumpa kot ngan dier... selamba badak jer masa budak tu nak balik dier pi pelok ketat2... siap cium lagi... terkujat gak arrr aku nengok muka gegirl tu... ahahaha, nasib lom cukup umor... kalo tak kena paksa nikah dah budak ni..


 
 sopan jap sebab ibu ada kat sebelah... senget benget dah tudung gegirl..

pastu mula geram dah
.
.
.
.
.


haaa tengok la gelagat di pagi raya ni, sumer nak gomol almira... tu blom lagi along join sekaki... dia pon sama gak geramnya... skang ni asyik la dok tanya bila ibu ngan ayah nak dapat baby pompuan... siap dah simpan nama woitt tuk adik gegirl dier... kehkehkeh... nanti la along yer, korang bertiga pon dah tak larat nak handle ni nak tambah lagi... fiiiitammmm nakkkk... tunggu dik niq besor skit lagi... ;p

skang kecik2 ni okey la... dah besor esok2 mesti malu kan????


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 20 Ogos 2013

Resepi Rendang Ayam Mudah lagi Sedap

As-Salam (^-^)

Hahaaaahaaa... dua hari sebelom raya lagi aku dah request soh ma buat rendang ayam... tiap kali raya pon dier akan buat tapikannnn kalo anak yang suruh lagi la dia eksited... saja nak kasi ma heppy skit kononya... so raya ke-2 tu terhasilah rendang ayam... oohhhh thank you ma... luv U

Sekali bila ngap, walaweiiiiii chedappppp angatttt... ni la namanya air tangan yang penuh ngan keiklasan kasih sayang... hiiiihiii... bersungguh ma buat tuk anakanda tersayang kan... 

Hari selasa masuk ofis, opismate pulak kasik rendang ayam ngan ketupat nasi pat ketoi... sampai umah terus hero bertiga tuh rasmikan... perghhhh licin... kalo owang bagi, pastu benda plak sikit, kemain lagi memasing nak berebut... tak cukup makan sumernya... kahkahkah... mungkin jugak lapar sama kot... ye la, dok ngan ayah kat umah... apa yang ada itu la yang dimakan sementara nunggu aku balik... aku sibuk nak masak, yang si along plak sibuk nak soh buat rendang ayam... 'sorry la erkkk, ayam takde stok kat esbok... tunggu cuti baru buat'... dan2 tu jugak muncung along jadi sedepa..

Esoknya terus kol ma tanya resepi rendang ayam... takdan ari cuti pon, balik keje ari jumaat terus gi cari stok bahan tuk buat rendang... fuhhhh berkejaran jugak la... masak lebih tuk bekpes esoknya sekali sebab i is keje sabtu tu... sob sob sob

 
memang simple sangat resepinya... blender cili kering, bawang merah, bawang putih, halia ngan serai... pastu tumiskan sampai pecah minyak... aku dah leka skit sebab panas... badan pon dah lekit2 maka terhangitlah skit... :(

 
nampak tak hitam dah tu??? biler dah pecah minyak, terus masukkan secawan dua air panas... nak yang betul2 panas yer... aku pon tak tahu nape camtuh... dah ma cakap gitu, aku ngikutkan aje la... gambar pon kabur haa sebab wap air dok tutup lens kamera aku...

 
masukkan serai yang diketuk/titik... pastu terus masukkan santan pekat... aku guna santan kotak ajo... dah itu jer yang ade kat umah... lagipon malas nak carik yang fresh sebab malas nak perah... :) sumer nak senang jer... pastu kalo tak sedap mula la nak salahkan tetttttt..

 
dah masuk santan, tunggu sat dalam seminit... terus masukkan benda palingggg penting dalam masakan rendang iaitu kerisik kelapa... ni pon aku beli yang dah siap kat kedai runcit... bayar jer RM2.50 dah dapat sebungkus... tak kuasa wei nak menumbuk kelapa... tumbuk bawang pon tak pernah lumat inikan pulak kelapa... ;p

 
dah masuk kerisik, kaco2 sat then terus masukkan ayam... oh ye, aku goreng dulu ayam tuh separuh masak sebab taknak kasi hancur... boleh jer kalo taknak goreng pon... selalo myMa tak goreng, terus jer lebur camtu tapikannnn kali ni dier pon surrender... tetiap kali wat camtu memang berderai daging... huhuhu... and last masukkan hirisan daun kunyit... perghhhh wangi menusuk kolbu... hahaha... 

Opsss lupa, masukkan garam dan gula secukup rasa then tunggulah sampai bebetul kering... jangan main tinggal2 yer... kang hangus cam tumisan tadi... time ni aku serah kat mr.hubby dah sebab dah tak tahan lekitan kat badan... kejar maghrib lagi...

 
akhirnya siap jugok... memang chedappp tapi takleh lawan dengan ma punya rendang... cehhh nak kena balik menuntut semula nih..

Malam tu rebus ketupat nasik dua ketoi yang besar... dua ketoi jer sebab mr.hubby dah masak nasik seperiuk... sesambil masak rendang tu, siap gak semangkuk sambal udang petai... dapat petai free sekali ngan strawberi tuh... esoknya aku balik keje memang habis licin daaa..

 

Ada dapat rebung free gak tapi sampai sekarang tak jugak masak lagi... hurmmm tak pernah masak dan tak tau nak masak camner... yang aku tahu hanyalah makan ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Giler ngan Coklat Moist Cake

As-Salam (^-^)

Adehhhhh baekkkk punya ternak lemak musim raya ni kan... aritu kat kampung, banyak plak owang bagi coklat moist cake, besor2 lak tu... biasa kalo buat sendiri takde nak letak topping yang meleleh-leleh tuh... konon nak control diet la, sekaliiiiii dapat makan yang meleleh camtu terus rasa ooooo yummmehhhh... terasa-rasa kat tekak ni hahhh...

Biler lemak banyak ni, mood nak masak pon kelaut dah... senang citer beli jer la... memula ingat nak tempah ngan Nadia .. nampak sedapppp dap dap dia punya coklat moist cake tapikan nak ngappp cecepat... camner nih??? singgah petronas isi minyak, nampak plak ader... beli ajolah terus... senang koje... next time nak jugakkk order yang Nadia punya :)

 
 so sedapppp... makan plak sejuk2... ooooo takleh cakap dah... hihi

 
kebetulan plak hari tu, BIL kasi strawberi dari Cameron... sampai umah jer terus hero2 request soh buat coklat nak celup... balance coklat tuk buat biskut raya tuh ada lagi so terus projek petang tu jugak..

 
tadaaaaa.... no celup2, curah jer terus kat pinggan... punya la banyak strawberi tuh, tak sampai setengah jam settle okay...agaknya jemu dah kot telan kuih raya..

 
cer tengok aksi dik niq nih... bebudak biasa arr kan... asal la makanan tu ada coklat, memang lajuuuu jer makan..

Ohhhh lepas ni memang nak kena maintain balik diet aku nih... badan memang tak bertambah besar tapi takut jugak... kurus tak bermaksud, sihat walafiat... ader jer owang kurus yang sakit kannn... nak kena pi buat blood test jugak la lepas nih... nengok tahap kolesterol dalam badan... huhu ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))