Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 29 November 2013

Chocolate Volcano buatkan aku terrrgoda

As-Salam (^-^)

Sesekali sesekala bersiaran di waktu petang... saje jerk sebab boring takde menda nak buat... angkara lunch tadi sampai sekarang tekak dok kembang... hohohoooo... tamak sangat kan, time order makan tak hengat... macam larat jer nak cekik sumer benda... last2 hampehhhh..

 

Sumer gara2 Chocolate Volcana ni la... sekali pandang memang meleleh kan.... baru masuk 2 sudu dah tekak kembang... muak giler ngan limpahan coklat tu... letak plak eskrim coklat lagi la...

Before tu dah order pizza personal ngan spageti cabonara... hok alohhhh spageti tu sedak tapi sama gak, buatkan tekak aku ni muak... ahahaaahaa dasar tekak melayu ni kan... makan mau tapi komplen banyak..

 

Akhirnya tapau jugak masuk tipuware... dehhhh pasni jangan nak velagak sangat time order... mentang2 baru gaji kan... ehhh laki belanja... selamat duit aku... heheehee... pasni kena sedar diri skit... elakkan pembaziran... ekekekeee... balik kang bagi heroes makan..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Khamis, 28 November 2013

Hero hero ngan payungnya

As-Salam (^-^)

Salam khamis sumer... 

Legaaaa dah akhir bulan ni... payroll semalam dah settle... arini leh goyang2 skit... haihhhh tak sabar plak nak bercuti... heheheee walaupon cutiku dah abis kan arhhh lantak... janji dapat rest sudah... lenlain tak yah nak pikir sangat..

Semalam kuar opis jer ujan... dah ler nak kena gi pickup hero2 aku tu... dari opis sampai umah pon sama gak still lagi ujan... takpe, pi tapau mee goreng jap... ehhh ujan lagi laaa, so no choice... kena balik umah dulu amik payung pastu jalan kaki je senang... ala belakang umah jerk pon... kalo naik kete kang sama jugak nak kena berpayung... alang2 moh ler exercise skali..

 
no camera pleaseeee.... 
ahahahaaa velagak... elok plak pas amik bebudak ni ujan dah reda... rintik2 skit jer..

 
budak busuk... dari pagi sampai la aku pickup tak mandi...adehhh... mujur la tetiap pagi before antar dah mandi sesiap kat umah... kalo tak mau bau kambing ni..

 

 
ujan2 pon nak soh posing apehal??? melayan jer la hero ni ngan aku... nengok muka si angah tu memang bad mood... lapar kot... sampai umah terus bedal mee goreng basah... amekkkk ngan sayur2 pon licin..

 
peace yooo... dah cukup2 sudah... ibu pon dah kelaparan ni... mau tak lapar, lunch tadi mammm pau kacang 2 ketul ngan karipap jerk sketul... rasa mau fitammm dah..

 
callloooo..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 26 November 2013

Pulut ooo Pulut

As-Salam (^-^)

Otak tepu skit pagi ni... lebih seminggu dok sakit berdenyut-denyut... nak angkat kepala pon rasa berat semacam... nak telan panadol kang tak elok sangat dah la aku jenis yang susah nak makan ubat so dok peram2 sendiri jer la :(

 
Memula tak sihat aritu buat ni... dalam dok kata takde pulut kan nak buat tuk si along bawak gi sekolah tu rupanya ada la skit dalam tupperware... sikit je pon memang cukup2 makan tuk hero tu... balik keje dalam penat ngan tak, terus jer masak... bebudak tu pon tengah kelaparan..

Ingat lagi kalo zaman kecik2 dulu kalo gi ngaji al-quran, asal ada yang khatam or ada budak baru mesti dijamu ngan pulut kuning... pastu taruk telur dadar warna-warni... makan berebut2... waaa sedapnya..

 
Haaa ni pulak pulut pagi... uihhhh memang susah skit ar nak jumpa kat sini... nampak jer terus sambar... bila mammmm hmmmm so so je la... beberapa hari pastu dok ulang gi kedai tu lagi dah tak nampak bayang pon... hukhukhuk, orang key el ni tak reti kot makan ni... kempunannnn

 
Musim hujan skang ni kan, pekena pulut ikan kering ni pon besh gak... wallah kena plak ada kopi o panas ke ape kan... terangkat beb... selalu gak gi beli ni padahal nak buat sonang jerk pon tapi mood takde mari... heheeehee... skang ni aku perasan, hero2 pon suka gak makan... sekejapan jerk licin dikerjakan..

Korang suka pulut tak???

Hahhaaaa.... yang sebenarnya takde modal nak cerita ni ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 25 November 2013

Masak-masak | Kek Coklat Cheese Meleleh sedap dan Resepinya

As-Salam (^-^)

Start cuti sekolah jer seumah demam... dok silih berganti... memula angah pastu dik niq pastu angah balik pastu ayahnya sampaikan ngan aku skali terkena... tu yang minggu lepas suram skit citer... takde ape nak citer pon yer jugak... heheheeee... asyik ulang tayang citer yang sama kang boring plak u'olls... ada la gi jengah umah korang tapi malas nak tinggal tapak kaki... memang lemau abis..

Arini nak kuar ngan resepi boleh???? ehhh kepala ting tong pon gigih gak nak masak... biasa ler, ramai nau anak burung dalam umah aku kan... asyik nak makannnnn jer kojenya... dah tu, ape benda lagi boleh dorang buat?? nak gi jenjalan mall kang mak bapak pulak yang kopak, nak gi taman aku is malas...  tak kuasa nak kejar dorang... sudahnya mati kutu dok berkurung dalam umah... tu yang asyik nak mammmm... lagipon hero2 ni tengah selera nak makan... asal beli jerk licin... tak dan aku nak wat stok.. so, godek2 bahan apa yang ada dalam umah tu, maka jadi la yang kat bawah ni..

Asalnya nak wat coklat kek keju meleleh yang meletop skang ni... cari kat pasaraya dekat ngan umah ni takde plak keju... takpe2, pakai jer cooking coklat yang berbaki lagi kat umah nunnn... jom jengah2 kek aku yer..

Resepi asal coklat kek ni aku amik dari blog DapurKu SaYang... kek coklat moist tanpa telur..

Langkah 1

Sukat 1 cawan Serbuk Koko, 1 cawan Gula Merah (takde gula merah, yang biasa pon boleh), 1/2 cawan Susu Pekat Manis, 2 cawan Susu Cair/Susu Segar, 1 sudu kecil Vanilla Esen, 1/2 cawan Minyak Jagung/Minyak Sayuran dan 1/4sudu kecil Garam..

Masukkan sumer bahan ni dalam periuk then masak atas api yang perlahan yer... kacau biar sumer bahan ni larut dan sebati... dah okey tutup api dan biarkan adunan ni suam..

Langkah 2

Sementara tunggu adunan suam, sediakan 125gram Tepung Gandum, 1 sudu kecil Soda Bikarbonat dan 2 sudu kecil Serbuk Penaik... ayak dan kacau bagi rata..

 
Biler adunan dah sejuk, tuang tepung yang diayak tadi sedikit demi sedikit... kacau guna spatula atau handwishk bagi sebati... ada gentel2 skit pon takmo yer... aku yang malas ni pakai sudu pon boleh... ahahahaa

Langkah 3

Masukkan 1 sudu besar Cuka Makan atau Jus Lemon... tapi aku masukkan air sejuk dari peti ais... yupppp air sejuk tapi nak yang betul2 sejuk yer... dah masuk terus kacau kacau dan kacau lagi tapi jangan terlalu lama... terus masuk dalam loyang yang dah digris ngan mentega... dan siap sedia tuk dikukus atau dibakar..

Kalo kukus, sila panaskan pengukus u'olls terlebih dulu yer masa nak start baking... masa lebih kurang 45minit ke 1 jam... jangan lupa bungkus tutup pengukus ngan kain..

Aku semalam wat style bakar... senang gak, lapis la loyang ngan baking paper dulu... aku takde stok tu so guna la A4... lapis ni senang skit kan nanti nak kuar kek... bakar la dalam 45minit ngan suhu 180c (bergantung pada oven memasing)

 
yeayyyy dah masak... nak lagi pasti kek tu dah masak ke belum, just cucuk ngan pencungkil gigi cam aku buat tu... kalo smooth jer tak melekat so masak dah tu... bagi kek tu sejuk..

Sementara tu, jom buat cream cheese yang yummyyy... sap sap soi jerk..

 
Langkah 4
 
Putar 250gm Cream Cheese (aku pakai tantura) ngan 1/2 tin susu Pekat Manis... guna la mixer tapi kalo korang kebal boleh jer putar pakai tangan... aku yang pakai mixer ni pon naik lenguh gak... putar putar kasi kembang cheese then masukkan 2 sudu jus lemon... kalo takde masuk jer susu segar... takde jugak masuk la air sejuk... ahahaaa... just nak soh cheese tu tak likat sangat jer... cair sangat pon taknak jugak..

Aku pakai separuh jer, lagi separuh gi buat ciskut... memang berbaloi-baloi kan... sekali buat 2 in 1 terus... wahhhhh master sangat ni..

Bila kek dah sejuk, tuang jer terus atas tu... ketebalan cheese tu ikut tekak korang... nak lagi sedap buh la lagi tebal... pastu terus tabur parutan cheese (cheddar/mozarella) atas lapisan cream cheese... aku parut cooking coklat jer la..

 
 siap... tapi blom boleh ngap lagi ni... aku masukkan dalam peti ais dulu... kasi itu cream cheese mengeras sedikit... kalo taknak pon boleh, lagi best... memang meleleh la kek coklat u'olls nanti..

 

 

 
tengahari buat malam dah tinggal separuh dikerjakan dek si along ngan angah... memang berbaloi-baloi..

Selamat mencuba u'olls ;)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 19 November 2013

Salam Pagi Selasa Nan Ceria | Bekpes Mamak

As-Salam (^-^)

Burpppp alhamdulillah... hehehheee kenyang... pagi ni pekena tosai kat mamak... lama dah tak pi mamak... tetiba pagi ni bangun perot  sengkak masuk angin... arghhh memang tak selesa... nak kata semalam tak makan dah makan... sapu minyak angin kasi kentut skit baru okey... kalo tak memang mood jadik sendu..

 

Hero2 ni semalam tak gi umah mak pengasuh... arini pon sama gak taknak gi mentang2 ler ayah cuti kan... kalo boleh tetiap hari pon nak duk umah jerk dorang tu... asal aku kemas beg pakaian jer mesti cakap tak nak gi... ye la anak2... kalo boleh ibu pon taknak antar korang pi tapi apakan daya... nak kena keje... tu pon banyak tak antar dah dari antar... bayaran tetap maintain sama... takpe la janji dorang hepi..

 Duduk jer terus mintak roti telur..

 
Pak ngah ni minggu lepas dah demam, minggu ni lagi sekali demam... dah 4 ari pon still lagi tak kebah... dah macam ni lagi la buat hati tak tenang nak antar gi umah mak pengasuh... risau gak kot2 makin teruk... pas makan ubat okey la kejap pastu panas balik... ni pon dok cakap nak gi sekolah... uitttttt sekolah dah cuti la ngah... mesti dier pikir nak nyanyi ni, nak buat persembahan... adehhhh camner nak cakap ni... dah sah2 kalo bagitau sentap budak ni..


 
Nengok penggemar kunci ni... ni kes terikut-ikut ngan habit si abang la... ape-apepon kunci diutamakan..

 
Along share ngan ibu tosai... tu pon tak kehabisan jugak... dier request nak telur separuh masak..

 
Nahhhh makan roti ni, dok gigit kunci tu bukannya bleh kenyang pon..


 
Dorang ni semuanya hantu telur... dapat telur terus tolak jer roti ke tepi..


 
Anak tiga... yang ayahnya pulak pi order 2 bijik... ehhh caner tu??? cer nengok muka dik niq yang tak puas hati tu... ehhhh mana boleh jadi ni... dah sah lagi bersijil budak ni hantu telur yang tegar..

 
Jawabnya kena la tambah order lagi sebijik... tu pon muka cam tak puas jer..

Ahahahaaa... dari tadi aku dok taip kol 10 baru dapat publish... banyak benar iklan pepagi ni kat ofis..

Tatta titti tuttu... nak sambung keja dah ;p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Sabtu, 16 November 2013

Biler idea nak bercerita takde

As-Salam (^-^)

Bila aku tenung2 kan, boring kot blog aku... citer lebih kurang sama jerk selalu... tak pasal anak pasal aktiviti we'olls... pastu dok tayang makan2... selit gak resepi walaupon takde la tahap masterchef... hurmmmm selain tu ape lagi boleh citer erkk???

Ni nak citer pasal ape pon tak tau dah... blurrrr memanjang... layankan menu dinner semalam la... siap aku buat roti boom lagi tau... hakhakhak

Roti boom yang aku buat kat pasar malam... ek eleh kacang jer... balik semalam drop kejap... rasa cam nak tercabut kaki aku berjalan nak beli ni sebab dok kejar masa nak pickup si along balik skool... kalo boleh terbang memang terbang dah kot... aku beli yang instant, balik panas kuali letak sekejap tak sampai 5 minit dah siap... kuah dal pon di provide sekali so takyah pening nak pikir cicah ngan apa..

lama tak beli kerangka ayam ni... beli gak la seketol tuk hero2 aku ngap sementara aku nak masak dinner..

Lepas maghrib baru start operasi masak memasak tapi yang simple2 jer... tak larat la nak masak gulai, lemak segala tu... still kenyang lagi kot but nasi mesti nak kena masak gak... tengah malam kang kalo lapar nasi mana nak cekau??? nak masak ngan mata ngantuk memang tak la... jadi masak siap2..

nak paling senang jadi la singge daging... perghhhh memang sedap... ahaahaaa tak kan la aku nak cakap tak sedap... tapi betul ler sedapppp... makan plak ngan nasi panas, taruk sambal belacan.... kalo ada ikan masin lagi la mantop... gulpppp 

And memang la betoi... si along ngan si angah memula tak nak makan... nak tunggu ayah balik baru nak makan katanya... tunggu tunggu dah terlena... tup tup kol 2 pagi bangun makan nasik dua badik tu... bertambah-tambah lak tu..

sotong goreng tepung aku yang tak nak bersalut... salah teknik la... walaupon rupa tak seindah nama kan tapi rasa tetap besh..

Sapa tengok MLM semalam??? adoiii la sepahtu... memang terbaekkkkk... terbahak-bahak aku gelak... terang2 dah nampak dah sapa juara..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Jumaat, 15 November 2013

Cerita ceritu family kecik aku..

As-Salam (^-^)

Syok jer tido pagi ni... kalo ari cuti ni memang sedap giler melingkar dalam selimut kannnn tapi dah last day sekolah kejut gak ler hero2 aku tu bangun... pastu siap2 nak turun tu hujan makin lebat la pulak... dah la tempat nak ke kete tu open... ala cianya takde car posh :( .. agak2 basah tak kalo aku redah?? skit2 lencun gak arr... pastu nak bawak dik niq yang demam tu lagi... cinonet tu pon payah gak nak berpayung... tempat teduh kemain pegang payung, lalu kat tempat ujan jer terus payung ke mana dier ke mana... lagi ujan lagi suka la dier..

Antar along gi sekolah pastu aku patah balik... antar balik umah semula sebab nengok kat sekolah tu cam lengang jer... nampak beberapa ketul jer murid... aku agak ramai la tak datang plus hujan pon mengila lebat... on the way nak ke opis, ustazah sekolah dier kol... ahahhaaaa... tak datang sangat kan... tapi takde hal la... arini just nak susun balik dewan jer katenya... tak datang pon takpe... heheeehee selamat..

 
tepek gambar semalam... ayah yang pegi ibu tak pegi pon... bukan kedekut cuti tapi takde cuti dah nak apply :(... kang next month lagi la nak cuti sana situ sini... alamatnya memang unpaid leaveee... pepon tahniah along... jimat duit beli fail ngan alat tulis... ahahaa

 
sibuk nak menumpang gak... semalam aku balik, bukak pintu jer dier dulu yang muncul ngan piala tu... owang lain yang dapat owang lain yang kecoh... pastu paling lawak semalam nengok dier pakai baju dah ala2 bangla baru masuk mesia... uitttt nak snap pic pon ibu tak sanggup angah... lagi aku gelak lagi dier wat selamber badak... konon hensem sangat la tu... imagine ehhhh seluar trak biru, pastu kemeja lengan panjang warna merah menyala masuk dalam seluar... butang sampai abis rapat cekik leher..

 
semalam tadika ada jamuan... nak tidor baru bagitau aku ada jamuan... dah tu mana nak cekau bekalan angah???? jenuh pikir apa nak buat pon takkk gak terbit mentol kat kepala ni haa... bahan mentah sumer dah out of stok... makanya gi la pagi tu wat muka selamber... angah kata tak bawak takpe sebab cikgu bagi makan nasi ayam ngan air... okeyyyy la... pic ni cilok dari FB tadika..

Esok hari konvo tuk tadika angah tapi dah bagitau awal2 ngan cikgu dier yang we'olls tak pegi... uhuhuhuuu tak kuasa la aku nak heret hero3 ni... mau pengsan nak handle... malam lak tu majlisnya... MyLaki lak keje... ni kalo angah tau mesti tensen giler... hari2 dok berlatih nyanyi lagu mawi tuk konsert pastu tak pegi??? 

Opsss sorry erkkk angah... next year baru join okey... lagipon aku takut jadi cam kes futsal aritu... owang dok lawan futsal, dier dok merembes air mata kat tengah gelanggang... huhhh ape pon tak boleh... ni kalo naik pentas nak nyanyi lagi la cuak aku rasa..

 
ari apa ntah bangun tido terus request nak gitar ben10... muncung2 dah muka nak gak gitar sebab nak naik pentas... nak masuk persembahan... memula aku cakap takde duit... pastu boleh plak dier argue ngan aku... 'ehhh duit raya dib ayyan tu mana mana mana?? haaa nak beli jugak... nak beli jugak'... ehhh budak ni, kang kena gak ngan ibu... pepagi dah buat ibu ni naik angin... siap claim dier punya duit raya tu... bab duit ingat weii..

Pastu rasa tak sampai hati la pulak... dah ler nanti tak gi dah hari konvo memang takkk dapat la dier nak naik pentas kan so lunch aritu kuar gi carik... sib jumpa gak gitar ben10 ni... memula aku nak beli ukelele cam tegar tu tapi tau la kalo beli takleh beli satu... ada gak yang sentap nanti... beli 3 kang poket aku plak yang sentap... tu pon blom tentu tahan lama gitar tu... dah tu tak yah nak bazir sangat la... beli yang murah sudah..

 
gitar aku beli satu jer... lagi satu aku rembat xylephone ni... best gak bunyi dier... ni dok berkira-kira nak gi merembat ukelele tu... best arrr bunyi dier... cute lak tu..

 
godek2 henpon laki nampak gambar ni... takpe meh kita tepek skali kat sini..

 
ni pon sama gak hasik godekan aku... dah kenapa nak wat cam gini???? ye ye ahhh jer..

Dah tu jer kot nak citer... pasni tenang skit sebab tak yah nak gi antar amik ke sekolah... wahhhh rehat sebulan lebih... wuhuuuuuu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 12 November 2013

Amik Report Card Along @ SRA Putra Perdana

As-Salam (^-^)

Lambat skit bersiaran pagi ni sebab gi sekolah agama si along dulu... ada sesi ramah mesra ngan parents, amik report card... kalo ikutkan malas nak pegi tapi kesian plak ngan along nanti... kengkawan lain ada ibu ayah tapi dier kesorangan... hukhukhukkk sedihnya lahai... takpe ibu gi... kejap jerk pon..

   
Hantar dik niq ngan angah dulu... settle dorang baru pi sekolah along... ohh rupanya harini takde sekolah pon... datang just sign report card then boleh balik (nasib baik datang)... dah kata start kol 8pagi, kol 7.45pagi dah terpacak kat situ... cuti tak berapo nak ado ni takleh nak amik cuti sangat... rushing nak masuk ofis... biasa la janji melayu kan, tunggu punya tunggu kol 8.30 baru start... adehhhh sib baik cepat... kol 9.00 pagi aku dah boleh sampai ofis..

So far progress along kat sekolah agama ni agak membanggakan jugak la... jawi sumer dah lancar baca... aku plak yang malu sebab tak seteror dier... hehehee... aritu dah khatam iqra dapat senaskah al-quran... kemain heppy lagi dier... kat umah dok tunjuk2 apa yang dier dapat..


Insy'allah ari khamis ni nak kena gi lagi tuk hari kecemerlangan pelajar... alhamdulillah along berjaya... sebabkan sesi petang so terrrpaksa ponteng sekolah kebangsaan... tang result tuk sekolah kebangsaan tak tau lagi camaner... takde plak dapat surat takat ni... dari kertas periksa aritu, ada yang A ada yang B... C takde la... syukur sangat dah..

 
To Along, tahniahhhhh sebab top 3... ibu ayah bangga sangat... poyo kan??? ahahahaa lantak la poyo pon sebab pestime ni rasa eksited lebih... moga jadi contoh yang baik tuk angah ngan dik niq..

______________________________

Selit skali ngan kisah si angah kat sini... heheheheee... last 2 weeks ayah dah amik pon report card si angah... siap dik niq pon join skali..

 
Angah ni sama macam along masa umur 5 tahun... lebih banyak menghafal dari ingat... cam ABC, 123 tu soh dia sebut memang la boleh tapi bila soh tulis terkial-kial... nak suh membaca lagi la failed... hope biler dah 6 tahun nanti ada perkembangan yang positif yer angah..

and the result.......

 
akakakkakakkk... 16/16 oittt (takleh nak zoom terang sangat, maluuuu)... takpe la angah, ibu ayah bangga jugak ngan anak manja sorang ni walaupon dua bulan pertama tu bercinta skit nak masuk kelas tapi lama2 dier sendiri yang nak gi skool... demam camner pon still lagi nak gi... cam semalam ngan hari ni pon demam... aku cakap tak yah gi skool tapi nakkkk jugak pegi... okey fine!!!

Kalo ikut jejak langkah si along, memang start umur 6 tahun baru pandai baca sendiri... tak perlu nak mengeja pon... pepepun ibu ayah sayang hero hero hero ni ketat ketat... muahhhhhh ;p
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 11 November 2013

Kisah di hari ahad #Lontong #Cheesekut

As-Salam (^-^)

Semalam kira last day mentua dok umah we'olls... beransur nak ke umah BIL plak before kelik klate... dorang datang hari rabu dah sah2 hari keje kan so takde la sempat aku nak masak hidangan yang special... balik keje kelam kelibut masak tapi sempat gak aku melayan Love U Mr.Arrogant... ahahahaaa dah minggu akhir kennn... kadang balik MIL dah siap masak... aku topup jer la apa yang kurang.. pastu sabtu plak kena keje... terbantut lagi plan... balik keje terus drop kat pasaraya cari bahan nak masak... sempat gak amik peluang semalam nak main masak2..

Berkira-kira gak nak masak ape ni... since dari raya lagi dok teringin nak makan lontong tapi sampai ke sudah tak merasa jadi amik keputusan buat jerk... aku agak ada kang tetamu yang berkunjung... dorang dah deal pagi semalam nak main badminton, mesti dorang sampainya la umah aku nak jumpa mak ayah dorang... dah alang2 tu sekali harung la masak..

 
7.30pagi dah siap dah lontong aku... awal giler kan??? mau tak awal... nasi himpit tu malam aku dah rebus siap2... eloknya wat awal kan sebab kalo nak makan tu baru nak rebus, nanti time nak potong panas2 nasi himpit tu cam lembik... satu hal plak nanti kalo nasi tu berderai or tak berapa nak mampat..

 
telur pon aku dah rebus sebelum tu... sambal bilis pon sama gak, aku dah siapkan sementara nunggu nasi himpit aku masak... sap sap soi jer dah siap... bangun pagi just potong sayur tuk buat kuah lodeh... siap segala bahan campak jerk la dalam periuk... pastu gorengkan sosej ngan karipap... settle... simple jer la..

Seketika ritu fenomena cheecekut kan... aku ni punyer la tingin nak rasa camaner sedap biskut ngan cheese ni bergabung... hokey jom buat time ramai2 gini... sedap tak sedap pon mesti licin... kalo time berdua jer buat kot tak terhabis plak (takot tak kena selera anak tekak)..

 
malam tu masa MIL semayang maghrib, aku amik peluang proses cheesekut... i'olls kan pemalu... tak boleh arr kalo orang tengok skill memasak aku yang tak berapa teror... kekekekeeee... cepat2 aku buat ni tau... siap jerk terus tutup masuk peti ais... dah dok diam2 kat situ... jangan nak jengah2 keluar... cebuk kang..

 
pagi semalam potong... wallahhh memang sedap pon... sib baek tak menghampakan tau kalo tak maluuuuu... aku buat just nice jerk... tak manis sangat pon tak tawar... anak2 buah aku suka makan..

 
pasni boleh buat lagi... ingat nak bawak nanti gi family day tapi cam takleh arrr... sebab cheese tu nanti mencair... kuar peti ais terus ngap jer ni baru sodap.. 

 

Alhamdulillah puas rasa bila dapat jamu orang makan walaupon idok ler pandai... hajat tekak ni nak makan lontong pon terlaksana dengan jayanya... pasni tak tau la nak demand ape plak anak tekak ni... ngidam kalah orang ngandung..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))