Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Ahad, 30 Mac 2014

Shopping Baju Kurung Peplum @ Zalora.com

As-Salam (^-^)

Beberapa hari je lagi nak masuk jamadilakhir... pastu syaaban then ramadhan... pastu yeayyy raya la kan... selalunya time2 cam gini dah mula planning dah nak tema color ape... nak baju style camaner... tuk aku jer la... yang hero2 tak yah pening... dah sah2 baju melayu..

Pikir kemain tapi tetiap kali pon baju kurung jer la yang aku pilih... paling senang and selesa nak pakai... sesekali pakai jubah pon syok juga.. sekarang banyak dah pilihan baju kurung pon... ada baju kurung pahang, baju kurung pesak, baju kurung moden, ehhh baju kurung kedah pon ada tau tapi dah dimodenkan la..

Duk kat malaysia ni tak yah risau... macam2 fesyen boleh pilih, sari ngan cheongsam pon ada je yang pakai... takde nak kira bangsa ngan kaum lagi dah... tu pakaian tradisional kot... belom masuk pakaian tradisional suku kaum yang kat sabah ngan sarawak lagi... hehehehehe.. sanggup ngan tak sanggup jer la nak wat fesyen tuk raya... ekekkekee... kot2 ada yang beralih angin..

Tapi camaner canggih sekali pon, aku rasa baju kurung jugak la yang paling 'win' di hati sumer orang... ramai dah kaum bukan melayu yang pakai baju kurung sekarang ni... nak nak kalo hari jumaat yang keje kat jabatan kerajaan tu kan... phewww meriah giler... suwit jer nampak memasing..


 Rasanya last 2years kot style kurung peplum ni pemes... sape yang kaki fesyen suka la... aku suka jugak kalo kena ngan selera kehendak naluri aku sebabnya aku nak yang jenis kain tak melekat kat badan tu... kebanyakan jenis kain melekat-lekat tu aku tak suka... ni baju zaman2 saloma dulu kot... bila dah timbul balik ni makin lama makin popular la pulak..

Rasanya sekarang ni masa genting sikit kalo nak gi menempah kat tailor... mungkin sesetengah dah reject tempahan pon kan... tak payah risau... macam aku selalu beli baju yang dah siap... dah beberapa tahun tak gi menempah jahit baju... give-up sebab pernah kena dah dekat2 nak raya baju tak siap2 jugak... padahal masa nak tempah janji beria boleh siap... lagipon skarang zaman sumer kat ujung jari... takde masa nak gi mall menyopping takpe, pilih jer mana2 online shop yang berkenan... paling femes, paling besar kat malaysia ni, paling popular tak lain tak bukan, Zalora

Cer tengok kat website Zalora... waduhhh rambang mata dibuatnya... design lawa2... dapat plak sentuhan moden dari pereka2 yang genius otak terus terpukau mata menengok... tang tu la napsu menggila... sumer rasa nak grab, tu yang bahaya sikit bila online shopping tapi sesekali berbelanja untuk diri sendiri takde salahnya... suka la kan biler banyak pilihan... cam kat zalora ni ada banyak koleksi pakaian muslimah antaranya kaftan, jubah, ehhh banyak lagi la... bukan calang2 jenama pulak tu... banyak jenama yang terkemuka cam Rizalman, Hatta, Jovian... sumer terpulang pada memasing punya taste... tepuk poket sendiri la yang tu... hehehe


Aku rasa ramai yang kaki shopping kat Zalora ni kan... teringat plak aku iklan zalora kat tv nun... lawak giler... ni kalo dekat2 nak raya baru nak meng'usha' takot sold out plak sebab permintaan tetiap tahun untuk baju kurung peplum ni memang tinggi... baju sumer lawa-lawa... juling air mata aku dibuatnya..


Lagi satu kalo baju kurung ni senang sikit nak digayakan... tu yang aku suka... tak kira la nak gi kenduri kahwin, makan malam, nak wat gi opis... amik jer terus sarung, dapat lak kain yang tak yah gosok lagi senang idup aku... ahahahaha... selalu gi keje memang baju kurung jer aku pakai unless hari sabtu baru santai2 skit... nak buat keje pon senang..

 
Iklan sikit tuk baju kurung peplum nih..

" Baju kurung peplum mempunyai ciri-ciri klasik yang digabungkan dengan elemen yang lebih segar... dengan adanya pelbagai jenis rekaan dalam pasaran memberikan peluang yang lebih banyak untuk pembeli pilih malah dengan seleksi warna yang pelbagai memang boleh rambang mata! "

Kalo ada yang berkenan dihati, dipersilakan menerjah website Zalora... elok sangat untuk orang yang berkerjaya, yang giler ngan keje sampaikan nak membelek baju bajan kat mall pon takde masa... yup! betul ni... memang ada yang tergolong dalam golongan itu tau... ngeee :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

UmmuAidan-Arissa berkata...

Awal demo siap2 nok beli baju rayo doh nyoh...heheh

syawalsimpsons berkata...

cantikkan baju2 kat zalora ni kan

Nafira usof berkata...

hehehehe.. cantek2 semua baju2 kat Zalora tuh.. tapi x banyak yang sesuai dgn saiz zura yang comel2 ini.. hahahaha.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..

hehe..kitorg x pilih lagi nk tema ape.. hadapla nk cari baju ready made nnti huahuahua..
akak chantek la pakai peplum..kalo cma tang vontot tu seksa.. mmg tak layak pakai peplum.. hihih.. :p
shopping jgn tak shopping

lia berkata...

xmuat la kalau soping kat zalora... model obersea yg obes katanyer ekekekeeeee

Lieya Von Jay berkata...

saya banyak lemak kat perut xcomel pakai peplum , sobs sobs

Kakzakie berkata...

Zalora ni kalau bab fesyen tuk perempuan memang cantik-cantik Zee. Tak kiralah kasut, handbang, baju, skarf, tudung semuanya cantik-cantik..

Puan Kutu berkata...

mmg skang org beli online je sng..sy pun camtu pilih yg readymade,tekan2 tggu posmen hantar depan rumah..seminggu dua minggu nak raya pun sempat lg beli baju raya..:)