Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 28 Januari 2014

Tak sabar menanti detik 5.30pm

As-Salam (^-^)

Yeayyyy ( clap clap clap) last day sudah... memang tak sabar bebenor ni nak rest panjang... tengok haaa berulang kali dok ucap nampak sangat kan ketidak sabaran itu... heheheheeee, insya'allah next week khamis baru masuk opis balik... tu yang untungnya keje company cina ni... asal CNY jer tak yah nak apply cuti... otomatik jadiknya sebab opis kompem close and the best part annual leave tolak 2 ari jerk... mandangkan cuti seminggu, nampak gaya memang sakan la jadual aku kot walaupon masih blurrr tak tau nak ke mana... it's okay, think about this later :)

Tekak cam tak berapa selesa dah ni... mesti penangan limau mandarin aku agak... rasa cam berpasir bila telan liur... sendawa pon cam perit skit... dah tu, kat opis ni tetiap ari aku balun... sedap lak tu manis... kena pulak dok dalam fridge lagi la feel aku makan... hopefully tak melarat yer tekak... bagi tuanmu ini berjimba ria dulu..

Arini open table kat opis... cam biasa, lunch di sponser so penjimatan belanja kat situ... ngeh ngeh ngeh... dari last week dok berkira-kira ape la yang sedap nak dilayan... biasanya memang fast food jerk la... senang dan mudah.. nak perah otak ke lain memang leceh... kang ada yang mintak nasi kandar ada pulak yang tak setuju... ala2 malay food pon yang tak malay tak boleh layan la pulak... kalo yang tak malay punya food takot takde kehalalan kesahihan tuk we'olls yang malay... pening arrrr camni... nak makan pon sakit kepala... jalan selamat decide fast food... sumer boleh ngap..

mammm kenny rogers... takde nak outing makan kat luarnya... tapau makan ramai2 kat ofis ni.. big boss is busy... alhamdulillah kenyang..

Lagi satu menu yang wajib ade pizza... huhhhh melepas gak kempunan hero bujang aku tu yang ngidam nak pizza... tak yah nak gi beli lagi dah... big boss memang camni... asal ada nak jamu makan jer wajib mengorder pizza bagi staff bawak balik... kalo dihitung balik dalam setahun tu ada la 4,5 kali jugak dapat pizza free... muak ngan pizza sampai staff dah komplen kalo nak belanja makan takmo dah pizza tapi ade boss aku kesah??? korang tak nak makan dier tapaukan jugak bawak balik makan umah... hahahhaaa... mesti along hepi nih dapat pizza idaman..

Memang taksub giler ngan pizza... bayangkan ehh, big boss cakap dier buat pizza lagi sedap sampai ada yang tempah pon... hahahahaaa, seee?? teror okeh boss aku... balik umah busy plak mengalahkan housewife... hohohohooo... sorry bos, salute ahhh... jarang laki rajin camtu... siap menyetal baju, masak bagai..

 
heeee nak tunjuk gak kek besday big boss... giler manis macaron tu... pada tekak aku tak sedap ahhhh ntah ape2 rasa ntah... yang aku rasa manis semata.. 

Alhamdulillah kenyang... orang kata rezeki jangan ditolak, ye dak?? terasa mata ni cam kelayuan skit... lambatnya lahai nak tunggu kol 5.30... verangan dah ni esok nak bantai bergolek lepas subuh... heheheheee mesti syiok..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 27 Januari 2014

Resepi : Masak Lala paling senang dah sedap

As-Salam (^-^)

As usual, hero2 aku ni penggila lauk pauk yang bercengkerang especially kerang, lala ngan siput sedut... kalo masak ni memang suka benar tengok dorang pulun makan... laju jer meratah... sedap sangat erkkk ibu masak??? hahahahaaa... takpe meh nak share resepi simple kacang ni yehhh... dah esok lusa dah kawin, agak2 rindu masakan ibu boleh soh pasangan memasing masak... godek2 skit blog ni yer (ntah time tu ada lagi ke idak blognya)

 
Lala Sos Tiram..

Memang aku main campak2 jer bahan... kalo masak lala tak amik masa lama sangat okey... kacau2 skit dah masak... isi lala ni manis tu yang hero2 aku suka sangat... siap isap2 kulit lagi..

Bahan simple jer, opkos bahan utamanya Lala..
Bawang Merah ngan Bawang Putih (hiris)
Daun Kucai
Cili Merah
Bawang Besar (hiris bulat)
Sos Tiram
Garam, Gula
Air (sedikit sahaja, just bagi basah berkuah)

Cara nak buat senang jerk pon :-
Panaskan minyak then tumiskan bawang merah ngan bawang putih... agak2 dah garing, masukkan sos tiram... taruk skit air... letak garam gula... rasakan, kalo okey terus masukkan Lala... bila dah hampir masak terus masukkan bawang besar yang dihiris bulat, cili merah dan daun kucai... Siapppp

 
Lala Masak Serai..

Yaa ampun, yang ni pon best jugak... lagi banyak serai lagi best tapi tak elok jugak... aku pernah terbaca pasal serai ni boleh menyebabkan kanser... betul ke?? ni lagi la senang dari yang atas nun... walau malas pon takde alasan takleh masak ni yer..

Bahan utama Lala ngan Serai..
Bawang Merah dan Bawang Putih (dihiris)
Chicken Cube
Garam
Air

Cari nak buat ada dua option, samada nak tumis ngan minyak or lebur terus dalam periuk... aku wat style tumis..

Panaskan minyak then tumis bawang merah ngan bawang putih sampai naik bau... masukkan serai... dah wangi terus masukkan lala dan air... nak berkuah letak lebih skit, kalo taknak just taruk skit jer... masukkan skit chicken stok... rasakan... kalo okey tak payah letak garam dah..

For sure, makan sampai jilat pinggan... hahahhahaaaa... hero2 aku la yang jilat pinggan... dah 3 kali repeat buat dalam minggu ni still nampak ketidakcukupan dorang makan... siap berebut-rebut... nak ajar makan selalu risau gak kot tak berapa elok..

Ingatkan lepas ni nak gi cari remis plak... mana la tau kot2 lagi sedap dari Lala kan... kupang tak berapa suka sangat sebab dier besar kan... isinya cam liat skit pastu rasa pon ada tawar..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Weekend yang takde aktiviti

As-Salam (^-^)

Wohooooo tak sabar nak tunggu esok... minggu ni memang minggu lek lek jer, datang keje pon takde nak keje sangat... esok last day sudah then cutiiiii... plan tak tau lagi nak kemana... bebudak tu cam tak kisah sangat dah pon sebab dah syok dok main game... heheheheeee ibu tak mendengar rungutan dah..

Oppsss, cakap pasal game ni kan, okay dah dapat pon barang return tu last friday... memang tip top servis dari lazada ni... so far puas hati... memula tu risau gak la sebab dok review blog lenlain, ada yang bad review... nak plak aku dah bayar pastu return takut amik masa panjang ler... yang paling kesian bebudak tu ler... dah merungut-rungut biler boleh dapat eeeepek (bak kata dik niq) heheheee... berjanji nak membeli jer dah seminggu... tetiba biler dapat barang gi return balik ape kes??

 
hi semua... semalam dik niq potong rambut... hensem tak??

 
 dua hari ni memang kureng skit dah dengar dorang bertekak... kalo tak memang naik hantu dibuatnya... yang pak ngah ni ler kalo suka menjerit pon... skit2 bunyik... kalah main game pon bunyik jugak... "dah la angah, main sensorang jer takyah nak bising sangat ehh"..

Semalam sedang tidor elok kuar darah plak kat idung... memang pestime ni dier kena... along dah 2,3 kali jugak kuar darah time tidor... boleh pulak dier syok bantai tidur langsung tak sedar apa jadi... tak rasa ke ape budak ni?? menjejeh kena toto... ayahnya balik keje baru perasan tu yang aku tersedar sebab dengar orang dok mengosok... rupanya sental darah yang kena toto... ibu pon mana nak sedar kalo dah lena..

  
yang ni jenis suka memerintah... kang kalo ada apa yang dier nak, dier nak jugak... takmo mengaku kalah ngan adik2... suara nyaring tak yah cakap la sampai bingit telinga dengar... selalu dok komplot ngan dik niq dok usik si suka meraung kat atas tu... haishhhh geram..

Sebabkan dorang tengah dok gian main game (sebab baru ada kan) so takde la nak kuar gi mana2 pon... okey la, boleh ibu layan tido semalam... ahahahhahaaa penting tu... asal memasing dah boring orrr bateri kehabisan, sambung balik cam biasa main gaduh main gaduh... selalu main lego memasing nak tunjuk hebat..

Sekolah start cuti biler ehh?? angah punya tadika sehari jer 30hb... yang sekolah si along ni tak sure lagi... cikgu belom kasik surat katanya... pepon selamat bercuti jugak tuk korang :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Khamis, 23 Januari 2014

Aura 'M' mula lesap, moh ke pasar yunk

As-Salam (^-^)

Semenjak barang sumer naik harga ni kan, aku rasa banyak menu masakan aku berasaskan ayam jerk... dah ayam jer la pon yang murah... memang jarang sangat dok beli lauk2 lain... lagipon pasaraya kat area umah aku tu memang murah betol ayamnya... sekilo tu kadang RM5.50... paling mahal pon RM 6.20... kitaorang memang dok pulun makan ayam sampai jelak... aku rasa skarang ni tengok ayam pon dah tak lalu... tekak kembang semangkuk... kadang ada jugak la beli sotong ke daging ke... kalo udang giler mahal... sampai RM35hengget sekilo pon boleh..

Lagipon sebulan dua ni memang napsu masak tu takde... kuat sungguh perasaan 'M' ni dok bermaharajalela kat badan aku... sikit2 pi tapau... nak2 dah along sekolah ni lagi la aku malas... sampai umah pon dah lewat... badan penat mata pon layu... heheheheeee alasannn semata..

Aritu pi la pasar borong selangor... dah kata tak lalu ayam kan, kena la carik lauk2 lain selain ayam... uihhhh memang rambang mata kejap..

 
aku tak tahu ni ikan ape... rezeki aritu aku dapat RM6 jerk banyak ni... lebih dari sekilo ni tau... kira2 balik ohhhh 8 ekor... tapi ikan ni aku kureng skit nak masak sebabnya leceh nak bagi bebudak tu makan... dorang suka jer tapi aku risau kot tercekik tulang... angah suka sangat... aku goreng dier ratah... pastu aku masak pindang pon dier pi ratah pastu terkulat2 telan air sebab tercekik... hahahahaaa tu la yang ibumu ni malas..

 
perghhhh udang rimau ni RM32hengget sekilo... kira ni murah la dari pasaraya area umah aku tu... semalam pi repeat lagi beli udang ni kat pasar borong... dapat lagi murah RM29hengget sekilo... memang puas hati makan..

 
amik jugak skit sotong... aku suka beli tapi anak2 pulak tak suka makan sotong... hohohohooo... semalam goreng nasik taruk sotong, abis sotong pi pilih buang tapi kalo aku goreng tepung kejapan nyerpun licin..

 
lamanya tak masak lalaaaa... kalo jenis yang bercengkerang ni memang anak2 suka... pantang masak memang licin... ratah cam gitu jer... tiap kali gi makan kat kedai memang wajib mengepow kerang bakar... tak sempat aku tanya dah jerit2 mengoder... siput sedut pon peberet dorang gak tapi ibu ni malas nak masak okey... leceh kalo siput sebab nak kena potong bontot... pastu korang pon bukan boleh nak kuarkan sendiri... ayah ler jadi mangsa tolong buat tuk anak2... yang ibumu ni cam biasa la malassssssss..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 21 Januari 2014

Pengaruh Gadjet | Tablet murah dari Lazada untuk heroes

As-Salam (^-^)

Budak sekarang  ni kan, tau jer pasal gadjet sumer nih... tak yah cakap yang dah sekolah, yang blom sekolah kecik cinonet tu pon tau tekan sana tekan sini... kalo zaman aku kecik dulu mana nak ada... henpon pon tak pernah tengok... jangankan henpon, tepon kat umah pon takde... huhuhuuuu


Ni aku nak citer pasal si angah... kang budak ni pantang ngan kunci, henpon, helmet... asal nampak jer nak... skang lagi la dah pandai godek ibu ayah punya henpon... kalo yang ayah punya dorang teror sangattt... tekan unlock jer sebab takde password... ada jer la kerjaan nya... tak main game, dok tangkap gambar sana sini... penuh gallery ngan gambar mengarut... selfie tak hingat... henpon tu penuh ngan gambar dier... hahahahaaa... tang nak mendelete la paling malas... kadang tu dier amik video pastu tengok video2 lama... ada sekali tu ntah si angah ni pi request apa... tau2 dah kena charges RM8 hengget... berangin jap wei... mujur RM8, kalo puluh ratus ringgit mau kena ribut taufan gak hero aku tu... kang dok tegur2 marah, dier cepat sentap... tak marah haaa cam gini la jadinya... kalo prepaid senang la kan... abis kredit jer automatik tak leh buat ape dah..


Yang along pulak lagi teror... henpon aku kan ada password... ingat jer dier aku punya password... memang mata ngan akal tajam along nih... selalu jeling2 tengok aku godek phone sampai password pon boleh hafal padahal aku dah sorok2 tu... aku tau la, asal aku mentido jer mesti dier godek henpon tuh... selalu aku check google tengok la ada menda yang dier search... ada slugtera game, ada pou pastu ada suffes2 ape ntah... kalo aku tak tido memang takde berani dier nak usik... kadang tu sampai hang pon boleh mujur tak kena block jer nombor aku..

Elok sampai bill aku check walaweiiiiiiii ribut segala ribut aarrr kuar... takde nak nasib baik dah... selalu aku punya bill nak cecah 50hengget pon susah sebabnya jarang aku dok col orang... internet pon takat check email ngan whatsapp jer... yang lebihnya dok opis guna PC takpon kalo henpon WiFi jerk... tau2 bulan ni bill aku kena sampai 100hengget... haaa mula la mulut ni dok bising pot pet pot pet... mencair la taik telinga tu along... memang berangin ibu ni tau... tapi aku takat bebel jer la lebih, suara kuat tak ingat tapi takde la sampai nak pukul2 anak... dah kalo tetiap bulan camni rugi arrr kan... 


Sebenarnya masa besday along aritu, ada la aku berhajat nak hadiahkan hero2 aku ni tab... bukan ape pon, takat nak kasi dorang heppy sudah... kalo ikutkan tak perlu pon nak bagi dorang main game ke ape kan... bukan satu kemestian or kewajipan pon tapi aku kesian plak kat dorang... asal gi jenjalan mana2 kan, nampak jer bebudak main tab mesti dorang cam kejakunan... hahahaha... nak jugak pegi dekat2 tengok... biasa la kan, hati ibu ni kalo nampak gitu terus jer rasa sayu... dalam hati "eee siannya kat anak aku"... hahahaaa psiko..

Lama aku dok rancangnya tapi time nak membeli tu takde plak yang berkenan... ala, kalo ikut aku cari yang murah2 udah ler...tapi nak jugak yang elok skit... at least 'spek'nya sesedap rasa... kalo nak main game takat 2gb mana boleh kan... lembsssss kot... sudahnya takde yang berkenan... tu yang time besday along takde hadiah... terpaksa la carik hadiah lain... yang untungnya si ayah la ;p dapat hadiah awal... hehehehee... dalam dok cari anak punya ayah yang dapat dulu..

Lepas chit chat chit chat ngan laki, bagitau niat kau nak membeli tu, terus jer dapat green light... owwhhhhh untung manyak wooo sebab tak yah lagi kuar duit aku... ahahhahahaa... petang sabtu tu dah selamat pon terima barang ni..


Nak membelinya pon takleh beli satu... anak aku tiga so kalo beli mesti nak kena beli sorang satu... warna pon kena sama jer sebab tak nak dorang berebut... aihhhh banyak betol problem dorang nih... berebut bergaduh tu perkara biasa dah..


Oh ye, ni aku beli kat Lazada.com.my... terrrnampak ada sale tu yang terus merembat... jenama takpe aku tak kisah sangat... asal murah, cantik, bagus dah okey dah... hero2 ni pon nak main game jer lebihnya... yang ni takleh col pon... lagipon itu tak penting... yang penting mesti ada WiFi..

Oppsss, dapat gak lagi kupon RM10 dari Lazada so aku bayar RM153 sajo... korang pon tau kot kan... pestime register memang dapat voucher tu... aku sampai 5 kali register so dapatla RM50 voucher tapi kena diingatkan yer, gunakan alamat email yang berlainan... satu email satu jer voucher..

 

So far dorang takleh guna lagi sebab semalam aku dah return balik... salah satu tab ada problem skit but dun worry coz, boleh return dalam tempoh 14hari dari tarikh terima kalo tak puas hati and sumer tu free of charge... okey ke tidak tab ni kita tengok la nanti camaner... yang penting pasni jangan plak ada yang merungut bosan lagi dok umah erkkkk... sepok kang... ekekekekekeee... memasing dah tak sabar tu menunggu..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 20 Januari 2014

Riadah di pagi sabtu..

As-Salam (^-^)

Puas hati kan panjang cuti weekend lepas... heheheheee ekceli aku kan kene keje tapi last minit bos kasik cuti... memang suka abis ler... kalo mr.laki pon ikut sama cuti lagi syok rasanya... petang semalam si angah merungut "bosan arr dok kat umah jer... takde pegi mana2 pon"... ahahahaaa padahal pagi tu ayahnya dah bawak pegi main bekbiten... ada jer alasan nak jenjalan bebudak ni..

Biler aku sound "kang dah keluar pagi tadi tu main bekbiten"... kemain lagi menjawab... "ala tu main bekbiten, ni nak gi jalan2 ke, main game ke, makan ke, soping keeee" hamboiiii hamboiiii... soping erk??? ingat poket ibu ni tebal sangat??? pastu dok pikir2 nak jugak la kuar gi pasar malam tapikan malassss... dik niq pon demam lagi... dok ngadu sakit kepala jer memanjang... dah takde nak gi mana2... rasa bosan pi masuk tido... esok sekolah yer..

Pagi sabtu lepas bekpes, bawak hero2 ni pi main basikal kat taman... lama dah dorang dok merungut nak main... cun cun jerk timing kuar ari sabtu sebabnya tak ramai orang... kalo ikutkan cuti 3 ari tu memang kuar jer belah pagi... jumaat pagi teman ibu gi soping ikan kat pasar borong kan??? ekekekeke... petang jerk pon kalo terkurung dalam rumah... itupon boleh merungut dorang ni..

 
cuaca redup... memang syok la dorang berbasikal... puas pusing setaman..

 
sibok nak bawak beg pink ibu... dalam tu aku letak stok kudapan dorang ngan air kotak..

 
seee... lengang jerk... kalo ari ahad memang penuh..

 
mission ari tu nak merentasi jambatan... ingatkan dekat, rupa-rupanya fuhhhhhh penat..


 
stop jap sini amik udara segar... separuh jalan pon blom sampai, dah mula nak semput..

 
dua budak yang tak boleh nak dok diam... tengok orang joging, dorang pon ikut berjoging sekali..

      




 
ahahahahaa... pesen terbaru dik niq kalo amik gambar... suka sangat wat lidah gulung camtu... 

 
perjalanan diteruskan yooo... sini memang penuh ngan pokok periuk kera ni... kalo kat perak kan, ada yang guna periuk kera ni tau... dorang letak beras pulut kat dalam tu then masak... sape pernah makan??

Ala, cam ketupat pulut tu la lebih kurang... ada yang wat style rebus, ada gak yang style kukus... masa kecik2 dulu suka gak aku pungut periuk kera ni... pastu main masak2 ngan kengkawan..

 
jauh rupanya nak menyeberang jambatan ni... memasing dah penat mengayuh pon... pastu merungut-rungut "bila la nak sampai taman ni ibu... nampak cam dekat tapi semakin jalan semakin jauh" ... heheheheee mau tak jauh kan, jambatan tu pon bersimpang siur... seround pon aku dah surrender... takmo dah pusing lagi..

 
dorang penat ibu yang jadi mangsa kena tolak basikal... kalo boleh naik takpe la jugak..

 
akhirnya sampai jugak... nasib la cuaca tak terik sangat..

 
dik niq tu konon berani sangat la panjat besi tu... sekali 'stuck' kat situ... tak berani dah nak naik.. meraung-raung soh ibu angkat..


 
buai laju2... sampai pokok sena... ape dalam baju... sekuntum bunga cina..

 
hohohohoooo selfie namanya ni... kemain tu amik gambar sendiri... ehhh ehhh, bulat la muka pak ngah..

 
dah la penat sudah... jom balikkk..
 
 
menyinggah lagi sekali..

 
auwww cantik tak dik niq??? kita suka la bau bunga ni... wangiiiiii

Nampaknya, cuti CNY ni aku kena buat jadual la kot... nanti kebosanan pulak hero2 tu kat umah... nak balik kampung dah kompem2 la tak boleh..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 15 Januari 2014

Saya Nak RM300 Angpow dari Nile.com.my

As-Salam (^-^)

Pernah dengar Nile.com.my?? mesti ramai yang dah pernah shopping situ kan... ye, memang salah satu Online Shopping yaang tengah meletop skang ni... aku ada la usha2 barang situ... geram jer tengok... kang silap hari bulan abis sumer nak grab..

Okey, sesambil nak shopping tu kan meh nak kabor skit... sempena CNY ni Nile ada buat giveaway... hadiah memang best lor kalo korang bertuah..

2 pemenang x RM 300 setiap seorang
4 pemenang x RM 100 setiap seorang

Memang sempoi jer nak join... walaupon aku ni selalunya tak bertuah kan tapi takpe kita cuba tengok dulu... mana tau kan untung sabut timbul... heheheeehe

Follow 4 step ni jer ,

1. Tajuk : Saya Nak RM300 Angpow dari Nile.com.my
2. Letak banner dalam entry dan mesti link kan ke 


 

3. Nyatakan kat entri korang, nak buat ape ngan RM300 tu kalo korang menang
(Hurmmm kalo aku la kan, ingat nak buat seprais kot sebabnya awal Februari ni annivesary aku yang ke-9 udah sampai... dan dah alang2 pon tengah cuti panjang sempena CNY, ngan RM300 ni dapat la cover skit budget aku, mihmihmihmih Aminnnn)
 
4. Settle?? sila email ke give_away@nile.com.my... letakkan sekali detail beserta tajuk (Full Name)
 I. Blog Link
II. Full Name
III. H/P No

See??? senang jer kan..

Giveaway tamat pada 21/01/2014 sebelum atau pada pukul 12pm... 
Make sure korang tak terlepas..

Nombor cabutan bertuah dan keputusan boleh tengok kat sini haa

Tadaaaa... wish me luck and i wish u luck tooo... hehehehe... pemilihan adalah secara random..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Kemalasan sudah tiba..

As-Salam (^-^)

Konon-konon arini nak amik leave tapi tak jadi... yang dik niq la, memdemam dah dua malam... tadi pon aku rasa badan dier panas... bangun terus mintak susu, blom pon abis sebotol dah sumer yang masuk dier muntah kuar balik... satu rumah bau masyam dik... hadoiii... yang aku ni memang malas pon nak keje... bosan ahhh minggu ni takde menda sangat nak buat kat opis... memasing dah eksited nak CNY kan tu yang sunyi sepi jerk... keje pon tak banyak... lepas CNY kang hadap la keje menimbun... memang selalu pon cam gini... sebab takde keje la templete aku dah bertukar warna... ahahahahaaa..

 
lepas dah mandi, makan ubat ehhh dah kurang skit panas... tanyakan dier nak dok umah ke nak pegi umah mak pengasuh... dier cakap nak gi umah mak... dah tu takkan ibu nak dok umah sensorang plak... tu yang terus tak jadi amik cuti... hope tak melarat ye sayang... tunggu sampai ibu balik petang karang..

demam pon aktif jugak budak ni... kejap kang 'ibu tatit tepaya ahhh', ibu penin ahh'... rasa elok skit terus melasak 'ibu tepaya dik niq dah tejuk'... penat balik terus terjelepok kat lantai... memang la kalo dorang tak sihat, kesian sungguh tengok... lesu jer tak bertenaga..

 
ni takde kena mengena ngan anak demam ke ape... semalam kan keje, balik melapar giler tu yang makan luar... tapi semenjak dua menjak ni kemalasan melampau-lampau... tak larat memanjang aku rasa... kalo masak pon yang ringkas2 udah... pagi ni pon takde bekal dah tuk sekolah si along... huhuhuhuuuu malas ooo malas, cepatla kuar dari badan aku ni haa..

 
menu biasa la kalo dah makan luar... ehhh lupa plak semalam nak order sayur kangkung... patutla aku rasa cam mahal jer time nak bayar... kahkahkahkahkah..

      
nasi impit tu memula order tuk si angah ngan along... sekalinya tak mau makan la pulak... elok ibu ayah licin dah balun nasi boleh pulak dorang mintak nak makan nasi putih... angah lagi la siap menuntut sup ekor yang dah tinggal tulang... haihhhh sabar jer la..

      
orderkan je la sup ekor lagi... mintakan nasi putih sekali... wokehhh nasib licin dikerjakan, kalo tak mendengar la korang bebelan si ibu ni haaaa... tu la bebudak kan, time suruh makan dier main... kang orang dah siap makan baru terhegeh-hegeh nak makan... elok nak balik sebelum ujan turun, dah terpaksa meredah ujan lebat semalam... dah la dik niq tu demam..

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))