Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 17 Mac 2015

D'Pulze Cyberjaya

As-salam (^-^)

lemau sungguh nak hadap blog sekarang nih padahal tak bizi mana pon... cuti sekolah ni takde gi memana... bebudak ajak balik kampung tapi tak dapat nak melayan kehendak dorang... duk umah jer lah korang... ibu ayah keje kot... dorang ajak pi tengok cicakman 3 pon aku cam malas nak bawak... tunggu la kuar kat astro first nanti baru kita layan takpon beli jer DVD abis citer... dah besar kemain lagi peel memasing... ppfftttt

esok aku apply cuti... rasa cam nak gi soping baju raya skit... at least jimat duit gst... huhuhuuu... lama giler tak terjah sogo... dok berkira-kira lagi ni nak heret hero3 aku tu sekali ke tidak... tak bawak kang cam sedih plak kena tinggal... bawak kang aku yang sakit dada nak hadap sorang2 punya perangai... nak nak lagi yang tengah tu... mencabar sungguh... aduuhaiiiii

since aritu aku cakap nak terjah mall baru kat cyberjaya tu tapi tak jadi, haaa minggu lepas dua minggu berturut-turut aku terjah... biasa la dah nama pon baru so tak banyak sangat lagi kedai bukak tapi aku sukeee... tak crowded yang penting... parking pon senang dapat ngam2 depan pintu masuk pastu for first 2 hours parking freee... hahahaaa..

 
credit photo D'Pulze... so sape yang dok cyerjaya dah boleh senyum sampai telinga la sekarang dorang dah ada mall... combine sekali ngan tune hotels... rasanya keliling aku banyak sangat mall... strategik giler... syiok memang la syiok banyak kemudahan tapi yang buatkan ia jadi tak syiok sebab fulus yilekkk... dah kalo terjah mall takdenya keluar sesajer... ada jer yang nak dibeli..

okeh, meh tengok ape yang ada kat sini... tak banyak pon gambar pastu aku ni jenis pelupa... takde gambar takde la aku nak ingat so takleh jugak nak gebang kat sini... yang penting lepas penat soping boleh terus melantak nasi arab kat saba... hahahhaaa..

 
jaya grocer sebelah jer ngan escalator... takyah nak soping awal2... tawaf mall sampai lenguh kaki dulu dah nak balik baru soping barang dapur... heheee... aku suka masuk sini sebab ada jual peppero... now takyah tunggu 'souvenier' dari langkawi pon dah boleh makan..

 
ada The Loaf... takat ni tak sempat masuk lagi..

 
auwww SSF pon ado... bagi peminat deco sure sukeee la kan masuk sini... aku takat masuk cuci bijik mata boleh la... nak beli mau terkopak tengok rege... umah pon sempit celah mananya nak letak lagi tapi tapi tapikan cam nak gi jugak tengok carpet tiruan... berangan nak letak kat balkoni yang sekangkang kera aku tu..

 
Daiso yang bukan takat gugat iman aku jer tapi iman hero3 skali dier gegar... suka ler dapat rembat pistol aritu... tak sampai sehari main dah patah... hahahaaa... so kira korang ni koyak note 5 hengget cam gitu jer... urmmm takpe2 ibu redhooooo..

 
bebudak teruja tapi aku plak rasa ngeri tengok dorang susun tin camtu... imagine ler kalu runtuh camaner? memang aku tak jalan dekat2... takut hero3 ni pegang kang satu hal plak tapi respect arr sebab kreatif... sabar sungguh menyusun satu2 sampai jadi secantik ituu..

 
Mr.DIY takdo kat sini yang ada Ace Hardware... not bad sumer barang ada dalam tu... kitorang rembat blind ni seketol letak kat balkoni umah..

restoran ada la beberapa ketol... yang aku ingat ada chicken rice shop, fish manhattan, seoul garden, sushi zanmai... lelain dah tak ingat... tang kiosk plak tako tao, daily fresh, house of mini donut pastu ada la lagi aku lupa jugakkkk... aishhh ingatan tak kuat betul sekarang nih..

butik2 pakaian pon aku lupa ape yang ada... tapi kan ada TGV cinema... tak sure plak dah bukak ke blom..

 
ok lah, chow cin chow... sape yang ada angan2 nak terjah silakan terjah yek..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 3 Mac 2015

Port Dickson | Alive 3D Art Gallery

As-salam (^-^)

Mood malas dah bertandang balik... gayanya memang seminggu sekali jer la berapdet... meh sambung balik cerita kitorang ke Port Dickson... sempat gi dua tempat jer aritu... balik dari muzium tentera darat tu takleh nak check in lagi... masih awal so terus gerak ke Lukut..

ternampak kat FB beberapa hari sebelum tu, Alive 3D Art Gallery... cam menarik jugak... landmark senang jer berdekatan ngan Giant Supermarket Lukut... sure jumpa punyer takkan sesat... PD tak besar mana pon..

 
bangunan 3 tingkat..

 
sebelum tu kita ukur ketinggian dulu... laaa terlebih korang nih... dik niq ngan pak ngah dah nak sama level... bebudak bawah 90cm free... lebih dari tu kena bayar rm15hengget... dewasa plak rm20hengget with mykad... takde mykad harga lain yer... tuk warga emas sama jer cam rege budaksss..

gambar sangat sangatlah banyak yer... tak tepek kang rasa sayang plak..

 
ekceli dalam ni ada lebih 30port bergambar yang lawa debommm... tak sumer pon aku amek pic, yang mana lawo jer snap... tension ngan bebudak ni bukan dorang nak melayan sangat ajak bergambar, banyak alasan... puas paksa baru dapat... korang tengok cam senang jer kan aku amek gambar dorang padahalllll hahahhaaaa takmo cakap ahhh.. stresssss

 
kalau bebetul jatuh mampu ke nak tahan gitu?

no caption..
 
 
tengah syok kencing tetiba hulk dok sebelah... jeng jeng jeng, ape perasaan korang?

 
 "alamakkkkk bersaing ke dorang nih"... konpius jap dik niq disitu..


pasni tengok gambar jer la dah takde caption... malas plak nak menaip satu satuuuu..

ekceli, setiap mural ni dorang ada spot nak bergambar kat mana and kat dinding pon ada tampal contoh bergambar so kalu tak reti just follow jerk cara dorang... kalo bawak DSLR memang cun la gambar... cam kitorang ni camera compact jer tak brape nak lawo sangat... tengah dok syok snap bateri plak abis... huauuaahuuaa..

tiap kali amek gambar aku, laki mesti bising... kaku kot pastu asyik control dok senyum... cam takde perasaan lak orang tembak ko pi senyum... hahahaaa... ya ampun, aku memang tak reti okey... takde feel..
 

budak sorang ni muka dah kelat... penat katanya asyik nak amek gambar... hahahhaaaa sabar jer la... dah masuk bayar lak lagi rugi kot kalo takde kenangan korang kat sini..
 
tak nampak real sangat..
 

 
amboiii beria mengintai awatnya pi tutup mata lak? rugi arr tak nampak..



      
aauuwwwww..

 
bapak borek anak rintik..





 

" lawan jer la, ape nak takut... tengok dik niq ni hebat tak?"





 berangan itu free..


phewwww semput okey nak dapat gambar sebanyak ni... ari kitorang pegi tu tak ramai sangat orang... ada la 3,4 family gitu so aku menjerit ngan beudak ni pon dorang tak heran... hahahaha... nah details address in case ada yang berminat..

Alive 3D Art Gallery
No.39, Jalan DS 2/1, Bandar Dataran Sega
Lukut, Port Dickson


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))