Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 28 Ogos 2015

Dari Ceria Mood ke Bad Mood

Salam Jumaat (^-^)

entry lepas geram kiranya ni..

konon lunch tadi nak buat kezutan tuk anak bujang kat umah..
sajer tempahkan lagi kek sebab aritu punya dorang cam tak puas makan..
kalini order cup cake comels lak..
lunch tadi pi amek..
dan dan tu jugak aku bawak balik umah..
padahal boleh jer simpan dulu dalam esbok opis..

sebab ibunya ni haa terlebih excited takmo la tunggu sampai petang..
tak sabar nak tengok senyuman lebar dorang.. 
boleh dorang makan sebelum gi skool.. 

anak, sape jer yang tak rindu..
walaupon aku ni kuat dok marah + berleter ngan dorang tapi percayalah anak2 oiiii..
sebab sayang kan korang laaa..





sudahnya kek dorang yang comey lote jadik camni..
comotttt..
adoiii insiden kat trafik light..
bontot kete kena langgar..
hilang terus mood hepi aku tau..

elok jer aku benti lampu merah..
kete belakang tu agaknya dok nengok henpon kot..
tak sempat brek terus gedebushhh..
nasib dier pon memang dah slow..
kalo dier laju maunya terbabas aku pi hentam keter depan pulak.. 
aku ni jenis tak suker rapat sangat ngan keter depan..
tak kira la tengah drive atau benti kat lampu isyarat..
jarak selamat tu penting okeh.. 
seriesli aku tak pernah langgar keter orang.. 
orang jer suker langgar bontot keter aku.. huhuhuuu

sikit sebanyak terjejas gak arr bontot keter..
chill jer la aku nak buat camaner lagi..
kawtim sendiri udah ler takmo aku buat report..
leceh nak claim insuran..
member tu janji dier bayar kos repair nanti..
jadiknya lepas merdeka baru boleh antar workshop..
esok, lusa,tulat cuti kot..





Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 26 Ogos 2015

citer bebudak ngan basikal jer

As-salam (^-^)

ingatkan arini selasa rupernya dah rabu..
mak aihh masa pantas berjalan..
tup tup nanti raya haji dah..
taon ni hajatnya nak balik raya kat kampung..
dah 3-4 taon tak balik time raya haji..
lagipon MiL sekarang tak sihat..
penyakit yang tak dapat diubati ngan teknologi moden a.k.a hospital..
dok merisau jugak ni..
sesapa yang tau ustaz ustazah yang boleh berubat cara islam sila bagitau ehhh..
kitorang cuba ikhtiar sebaik yang boleh asalkan tidak syirik..

okey lah, berbalik pada citer asal..
pasal bebudak ni ler sape lagi..
since dah lama request nak main basikal so jom kiter..
main kat area perumahan sudah..
sian nengok basikal dah buruk bebenor..

 
cuaca redup aritu sesuai sangat korang nak main..
redup pon bahang terasa jer..
basah lencun baju dorang..
sementara dorang mengayuh, kitorang laki bini main badminton..

 
sekarang musim luruh bunga sakura tau kat sini..
perghhh view cantik sangat sangat..
ada jalan tu sepanjang jalan penuh ngan bunga bertaburan.. dah ruper dok oversea.. 
ni kalo ada yang nak berphotoshoot elok sangat..
lawooo gambar korang nanti..
kat tempat lain ada yang lagi cantik rasanya..

 

 
agak agak penat mengayuh main ler badminton..
gaya cam pro jerk dua bradik tu..

 
pakngah dah terer bawak basikal besar..
makanya along kena mengalah..
dah jadi harta intelek budak tu..
sekarang dier tengah gian.. hari2 dok sebut nak main basikal biler cuti..
along punya basikal kena cari yang baru.. yang lebih besar..
untung ler long, asyik dapat yang baru..
adik2 kena ler redho mewarisi pusaka buruk si abang..

 
dah pakngah dapat si adik pon dengki ler..
nak jugak yang besar tu..
ayahnya paksa soh belajar basikal tayar dua ni biar pandai dulu..
kalo yang kecik ni pon tak pass camaner nak bawak yang besar?

 
rasanya kena training 2-3 kali lagi baru boleh lulus lesen 'P'..
asyik tertiarap atas simer jer ape citer dik?
time ni si along dah merajuk takde basikal nak main..
sabor yer long.. kang dapat yang baru :)

 
sempat memaksa ibu buaikan dier..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 24 Ogos 2015

Bufday Ayah a.k.a Husband

(SPECIAL POST UNTUK HUSBAND)

As-salam (^-^)

selamat ulangtahun kelahiran husband..
semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan bahagia selalu..
(typical wish from your wife)
kat sini jer aku wish, secara live memang tak wish pon..
dah sepuluh taon kawin ni memang banyak pahit manis..
biaser la tu tapiii u tetap husband yang terbaik untuk i tau..
kerenah aku teruk jugak..
kepala angin.. cepat melenting tapi dier lek lek jer..

rajin masak sedap2 biler isteri request..
tak pandai pon dier cuba buat, belajar ngan mr.gugel..
so far tak menghampakan..
tenkiu husband..

kejer umah memang kitorang sama sama buat..
let say aku penat balik keje, kain menimbun tak basuh dier tolong basuh..
kadang aku basuh tapi tak jemur nanti dier balik keje kol 2pagi tolong jemurkan dulu baru tido..
dier angkat dari ampaian aku lipat tak pon sebaliknya.. gitewww, adil tak?
takde la istilah keje tu keje U so U buat..
nooo nooo nooo..
ehhh banyak lagi la tapi tak mampu nak tulis..
kang tulis lelebih macam laki aku sorang jer yang baik..

we luv you so so so much..
apesal rasa cam ucapan anibeseri lak ni?

aku tahu dier tak baca blog ni.. hhuuhuuu..
memang tau laki aku ni.. ntah2 link blog pon tak ingat..
dier tau jer aku ada blog :(
usahkan blog aku, FB dier pon dah bertahun tak apdet..
twitter, IG memang takdo lah tapiiii tak bermakna anti media social ye..
is sokey, one day kalo umurku tak panjang at least ada kenangan tuk tatapan my hero's kan?

takde nak celebrate sangat la dah tua tua ni..
yang keberapa pon tak leh bagitahu.. rahsia, hahahaa..
sebab last month masa besday pakngah kek biaser biaser jer so kali ni kita orderkan spesial skit..
dah lama tekak teringin nak ngap rainbow kek..
so jom kiter.. (ni tekak sendiri yang lelebih)

 
simple jer keknya.. akak kek tu ler salah paham..
ada perkataan 'AYAH' kat situ jadi dier ingat kek tu tuk ayah aku..
cehhh.. yang aku ni konon wakilkan perkataan tu tuk anak2 bujang..
tapi takpe la simple pon janji sedap..
kang cecantik tetap gak nak potong masuk mulut..

 
dik niq kata ni kek ayam tok dalang..
kan ke dalam citer upin ipin tu tok dalang ada sekor ayam nama rainbow..
hahahaaa pantas jer ingatan bebudak nih..
kalo belajar pon pantas camni kan bagus.. 
selamat kek dikerjakan tiga bradik tu dalam masa sehari..
sedap sangat ke?

hadiah letak dalam kotak kek pon boleh..
tak reti aku nak membalut..
kasik external harddisk sebabnya laptop kat umah tu asyik meragam..
ada backup file selamat skit sekiranya laptop kojol..
plan asal nak beli laptop baru tapi sayang plak yang lama..
motherboard jek kena tukar tu.. lelain okay..
folder gambar pon banyak dah ni.. boleh ler transfer ke sinun..
hahahhaa hadiah berganda namanya..
kegunaan dier kegunaan ku jua..

 
kad ucapan buat sendiri jer lagi epik.. 
tulisan lebih kurang tiga bradik..

budak ni plak yang excited terlebih..
pantang nampak kek besday sibukk jer nak tiup lilin..
hari jadi sape sebenarnya ni?
nampak budak merajuk dalam cermin tu..
lantak korang..
Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 17 Ogos 2015

Ronda Putrajaya | Skyrides Park Presint 2

As-salam (^-^)

salam Zulkaedah yooo..
bye bye syawal, insya'allah ketemu lagi kiter taon depan..
secara rasminya takde lagi kisah raya tuk taon ni :(

sape dah naik belon Skyride kat presint 2? wahhh hebat korang..
syiok ehh?
kitorang baru sekali pegi meninjau kawasan..hahaaa
memula nak naik tapi biler dengar tang harga terus kejung..
tak sanggup arr nak berhabis ratus ringgit tuk duk terapung kat atas nun dalam masa beberapa minit..
cam tak berbaloi (kiter golongan marhaen)..
bau kentut pon tak sempat ilang..
tapi tu ler, best gak dapat nengok view putrajaya dari atas..

 
exact harga aku tak berapa ingat..
dalam 30++ jugak per person..
so kalo kitorang berlima memang kena ratus tu yang patah semangat..
kalo berdua dating boleh jer.. 

biasanya pak ngah la yang buat hal..
siap protes lagi tak dapat naik menda alah ni..
sampai sekarang dier dok menuntut sebabnya ritu nak soh dier diam pi berjanji lepas raya dapat naik..
so salah sendiri :(

meh kiter naik menara tinjau jer la, FOC
nak duk lelama pon boleh.. hahahaa
ampun yer, time kitorang pegi ni tengahari..
bulan puasa plak tuh memang kering tekak den..
ekceli plan asal bukan nak kesini pon..

 
suker yer korang dapat hirup udara luar..
skarang ni asal hari minggu jer request nak main beskal..
memasing rindu basikal..
basikal pon dah buruk bebenor aku nengok..
berpanas berhujan tak dipeduli..

 
yang tengah tu tak makan nasihat langsung..
active semacam.. dah ler awak tu puasa..
tapi perangai dier aku tahu dah..
larang pon gitu ler, siap sedia jer telinga dengar dier merengek jap lagi..
penyudahnya lepas zuhur dier berbuka puasa aritu..
jadi laaaa..


 
ada tempat jualan kraftangan jugak..
i bukan pelancong so takde la nak membeli..
belek gitu2 jer..

 
lepak berteduh sat kat sini..
salah timing gi waktu tengahari tengah mencanak naik..
merasa la ketiak basah..

 
 
cam banyak jer aktiviti tapi hakikatnya takde la banyak mana..
cam aritu banyak yang tutup..
teringin nak try sky warrior..
cam best jer..

ok bye..
harap budak sorang ni tak menuntut lagi dah..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Jumaat, 14 Ogos 2015

gambar raya lagi.. kalini kiter buat outdoor photoshoot pulak @ taman saujana hijau putrajaya

As-salam (^-^)

adoi, dah dua hari sakit urat..
sumer ni salah sendiri bukan salah sesapa..
aku ni jenis takleh berpantang..
takde istilah pantang makan dalam idop..
asal suker jer makan.. 
kalo benda yang aku tak suker, jadik penawar pon aku takkan makan.. giteww

sebenarnya nak sambung tepek gambar raya.. hahahaa
sebelom syawal melabuhkan tirai..
konon taon ni nak berposing kat luar..
dapat gak ler walauuupon pakai compact kamera..
takde sape nak kesah kan? 

gigih pepagi panjat bukit kat presint 11 putrajaya..
dah tu family kitorang jer yang melaram sakan pakai baju raya..
yang mana dok lalu lalang sumer pakai T-Shirt ngan TrackSuit..
orang jogging woi pepagi ni bukan berposing.. kahkah
rasa tebal 5inci muka aku tau..
tu blom lagi tepek make-up.. fuhhh nasib baik..
kang kalo make-up rasanya tebal jadik 50inci..

tapi takper la.. balik rumah hati jadik hepi..
ada gak kenangan raya tuk taon ni..
pestime tau ber'photoshoot' raya..
paling best dah jadik seketul photobook pon..
cecepat aku grab promo kat groupon last week :p

 
tiga anugerah terindah dalam idop kitorang laki bini..

 
4 hero's dalam idop aku..
heroin jer takde..

 
luv u son!!

 
dapat habuan kat dagu pagi tu..


kitorang keluar umah ngan tak bekpes aritu sebab dah tau bebudak ni jenis lawas..
dah nak sampai tu bau gak kentut dalam keter..
tanya tanya sumer tak ngaku..
aku paling agak si tengah sebab dier yang bersuara bau kentut.. hahaa
eksyen takmo ngaku..
last last tengok gambar dier kat bawah ni..
diam, tak perlu kata ape ape..



 
aku taip sambil gelak ni.. hahahaaa
muka tak leh blah..
menahan dari terburai ler tu..
aku paksa pi toilet takmo..
kemain tinggi ego dier sampai sudah takmo ngaku..
rilerk arrr ngah, takde jatuhnya saham tu..


 
lapor.. makan nasi lemak sat..
jap lagi sambung balik berposing..

 
si hensem ibu..




 
gambar lebih kurang jer..
bukan kaki posing so tak tau nak posing cemana gaya..

 
time ni si pak ngah dah selamat pegi toilet.. 
pasrah yer ngah..
takpe, ibu bukak rahsia kat sini jer.. 
orang laen tak tahu..

cuaca dah panas, jom balik..
ehhh jap, gamabr berlima blom ada lagi ni..


 
cukup cukup la ni jadik kenangan blog..
banyak sangat kang muntah plak..
byeee..




Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 5 Ogos 2015

Fiesta Upin Ipin @ DPulZe Cyberjaya

As-salam (^-^)

sape ada anak2 yang minat upin ipin meh baca entry ni..
kot ada yang nak bawak anak jenjalan weekend nanti..

kat DPulZe shopping centre, cyberjaya skarang ada fiesta upin ipin..
kitorang pon tak tau pasal ni..
kebetulan aritu bawak bebudak tengok movie..
best jugak ler ada banyak aktiviti..
hadiah pon menarik dan yang pasti ada booth jual barangan upin ipin..
nak salam, bergambar ngan upin ipin pon boleh..
free of charge tapi ada time time dier la..
bukan sepanjang masa dorang jelmakan diri..

      
nak gi harini pon boleh :p

      
aku suka jer DPulZe ni sebab tak crowded.. 
tenang jer nak shopping tapi sayangnya buat masa ni tak banyak lagi butik baju bajan..
 kalo bab food okey banyak pilihan.. 
bebudak pon dah ada febret makanan dorang..

 
tunggu punya tunggu keluar pon upin, ipin, mei mei ngan mail ni kol 11.10pagi..
movie start kol 11 sanggup la skip intro.. hahahaa
dik niq request nak salam..


 
tiga buah lagu dorang nyanyi..

 
tengokkk!!! orang tak ramai pon..
dik niq terlebih excited siap ikut nyanyi ngan joget sekali..

      
hepi mengalahkan besday boy..

 
ingatkan takot..
kadang gebang jer budak ni nak salam tapi penakut..
rupenya tidak.. bebetul dier salam cium tangan..
* gambar sumer tak cantik.. gegorrr *

 
with mail dua singgit dua singgit..

 
saya suka! saya suka!.. heheheee mei mei.. 

 
ok byee !!



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))