Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 20 Oktober 2015

Cuti sekolah, Jerebu... Jerebu, Cuti Sekolah

As-salam (^-^)

hazab betul jerebu nih.. duk dalam opis pon boleh cium bau asap..
bebudak seronok sungguh dapat cuti 2 ari..
amboiii korang tapi sebetulnya aku rasa cam rugi jer..
periksa akhir taon pon belom lagi.. so far cikgu takde inform ape pon kat parents..
takkan takde periksa kot..
bulan depan 20hb dah start cuti akhir taon plak..
aishhh tak tau isu jerebu ni sampai biler..
cam takde tanda tanda nak reda lagi..
skarang pulak ada kes demam kepialu..
sentiasa la jaga kesihatan diri dan keluarga yer..

arini nak longgok jer citer last last and last week..
malas nak simpan pic bebanyak..

 
tiga budak yang seronok sangat biler dapat tau arini pon sekolah cuti.. yeayyyy
kejadian 2 minggu lepas, dengan cuaca jerebu tu keluar jugak..
ibunya tak tahan godaan..
ada mini bazar kat area umah, jual memacam benda..
version kitorang, jalan jalan beli makan..

 
air yang jadik fenomena skarang nih..
kat memana pon ada jual cuma namanya jer lain..
kitorang ni tamak, cup size giant ni beli sorang satu..
sedut sampai kembong perot..
dua cup berjaya dihabiskan.. lagi dua cup simpan minum esoknya plak.. 

 
durian crepe yang buat aku menyesal beli..
apesal ntah sedap sangat..
nyesal pi beli satu pek jer.. berebut makan 4branak tak cukup!! 

 
dari kampung nak balik kl wajib singgah beli kopok..
nyum nyum sedap wokeh kopok losong yang baru masak..
bebudak suka layan yang pepanas baru angkat dari air rebusan tuh..
nampak tak sorang dok nunggu nak terkam?
10batang sekelip mata dorang jerk..
kopok rebus tu memang masak.. makan gitu boleh nak goreng pon boleh..
tapi kalo dah sejuk tak sedap nak ngap gitu, kena goreng dulu baru sedap..
harga mantop, 10batang baru RM1..

    
malam taon baru kitorang kenduri satay willy kat food court sg. ramal.. 
SiL sponsor wokeh..
200cucuk order hahh makan la sampai muntah satay korang..
memang tak kehabisan.. terpaksa tapaw bawak balik jugak..
esoknya sambung makan brekpes.. untung takyah masak nasi lemak ;p

 
bakar balik lelemak satay semalam, kena berrrsukan skit..
ni dah jadik aktiviti weekend kerabat kaum adam.. 
wajib main seminggu sekali or dua minggu sekali..
hope yang kekecik tu ada yang berbakat jadik player negara nanti.. heheee
angan angan tak salah :)

    
penat pukul bola sambung exercise plak kat gym..

    
pastu bersambung pulak main bowling..
ni team tuk pompuan ngan bebudak jer.. yang lelaki stay main badminton..

daaa tu jer la tuk hari ni.. rajin kang berapdet lagi..
tak rajin kit suk dendiam.. 
tajuk ngan cerita takde kena mengena pon sebenarnya :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Khamis, 15 Oktober 2015

Besday treat dik niq | TCRS, POLIS EVO

Al-Fatihah buat moktok..

besday treat tuk dik niq.. kisah peram jugak nih..
lemau sangat nak apdet blog so biler merajin skit kuar yang masam jer la.. 
sebelum dapat berita duka petang tuh, memang belah paginya kitorang beseronok sakan..
melayan besday boy kononnya..
kuasa DIA takde siapa pon yang tahu..
sekejap kita ketawa, seminit kemudian kita menangis :(
semuanya terlalu pantas..
tak tahu camaner plak cara kita dijemput pergi nanti..

so, back to story si kenit tuh..
celik mata pepagi dah kena paksa tiup lilin..
ngan muka pon tak basuh, gigi tak bergosok..
pe da hal dier.. eksaited punya pasal..
nak tiup malam tu tak syok plak sebab ayah takde..

 
ayahnya beli kek slice kat secret recipe..
ikutkan aku takmo dah beli kek SR ni..
ntah, dah tak sedap kat tekak..
ketiga tiga jenis tu aku rasa tak sedap!!

kek semata, pagi tuh memang tak masak..
plan makan luar terus..
abis dorang pulun kek terus bersiap..

    
baju sedondon adiah besday tuk dik niq..
biaser la, abang abang mendapat keuntungan sama..

 
perot lapar brekpes kek jer jadi kena carik nasi..
bagi kemas skit baru syiok nak berjalan..
lama tak makan ciken rice. . nyumsss
tu dok belek menu macamkan dier yang bayar..
elehhh lelebih lak mengorder..

 
sementara tunggu makanan sampai sempat lagi si pak ngah baca iqra'..
elok jugak lah..
kalo tidak kang bertekak jer keje dorang..

 
budak yang diraikan aritu..

ohh kitorang decide tengok movie..
tak suka pon terpaksa la suka jugak..
bebudak ni beria nak tengok POLIS EVO..
vavvavaa, pestime aku puas hati tengok citer melayu..
memang lawak + best giler..
terbaekkkkk.. 
nanti nak carik DVD lah, layan sampai lebam..

 
kekenyangan, nasib takde yang lena dalam panggung..
along asyik dok cakap sedap.. 
boleh tahan dah badan dier, kuat makan skarang..

untung jugak pekena nasi ayam..
sebab lepas tu tengah malam baru jumpa nasi balik..
memang kelam kabut aku campak baju masuk dalam bag sampai baju dik niq selai pon tak bawak balik kampung..
yang ada 3 lai spender tu pon yang dier sendiri campak.. hahahaaa
so mendapat la dik niq baju baru..

 
once again, hepi belated besday sayang ibu..
bye bye..




Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Isnin, 12 Oktober 2015

Koleksi Fesyen Unik Topshop



Topshop merupakan sebuah jenama dari UK yang dikenali sebagai trendsetter dan sering tampil dengan koleksi yang amat unik. 
Ditubuhkan sejak tahun 1964, Topshop kian mendapat tempat di hati para penggemar fesyen di seluruh dunia. 
Sehingga hari ini, Topshop mempunyai lebih daripada 300 buah cawangan di UK, dan ratusan buah cawangan di beberapa buah negara lain. 
Bagi penggemar Topshop di Malaysia pula, jangan risau kerana kini anda juga boleh membuat pembelian pakaian Topshop online di ZALORA Malaysia dimana anda akan dihidangkan dengan koleksi pakaian unik seperti berikut ;

 
OVERSIZED SHIRT


Oversized shirt merupakan salah satu koleksi ‘trademark’ keluaran Topshop. Jenis pakaian ini sesuai untuk anda gayakan dengan pemakaian legging atau skinny jeans. 

 SPLIT MIDI SKIRT

Jika midi skirt pernah menjadi jenis skirt yang paling diminati suatu ketika dahulu, kini Topshop ingin mengembalikan fenomena midi skirt dengan rekaan belahan di bahagian tengah pula.

 
 FRINGE DRESS

Semua penggemar bersetuju bahawa fringe merupakan fesyen yang sememangya TRENDING sepanjang tahun 2015!

 
 UNIQUE PRINTS

Seperti yang anda sedia maklum, Topshop sememangnya terkenal dengan koleksi pakaian yang bercorak unik dan menarik.

 THE RETRO THROWBACK

Dan.. yang terakhir sekali adalah pakaian yang berkonsepkan retro. Anda boleh lihat pengaruh retro yang amat kuat pada majority rekaan koleksi pakaian Topshop seperti bentuk corak, penggunaan warna dan rekaan pakaian itu sendiri. 

So, selamat bershopping uolllssss..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))