Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 8 Jun 2016

Fame BB Cushion dari Fame Cosmetics

Assalamualaikum (^-^)

sememangnya aku ni bukanlah kaki mekap..
ape nak buat, nak mekap pon tak reti :(..
cukup la calit krim sikit pastu tepek bedak.. lipstik pon pakai lipstik colagen d'herbs jerk.. 
dah tu jer yang sesuai ngan bibir.. masuk lipstik lain kompem jadik kering then merekah..

ntah camaner boleh tersuka plak ngan BB Cushion fame cosmetics..
alang alang beli terus amek peluang jadik agent..
yang berminat meh roger roger kitew :)
muroh jer, seketol RM 55.. 
ada dua coler code, FAIR and NATURAL

kebaikan BB Cushion ? ni aku copy terus dari blog owner dier..

- Pemutihan

-Perlindungan UV yang kuat dan formula anti peluh

-mengandungi SPF

-kalis air

-memberi kesan pelembapan pada kulit

-tona kulit sekata dan terus menyerap ke liang sebum

-mengurangkan minyak pada kulit wajah

-membolehkan solekan bertahan sehingga 12 jam tanpa perlu sentuhan semula (touch up) walaupun dalam cuaca panas

-menutup cela dan parut pada kulit wajah

-mudah dibersihkan dan wudhu friendly
 
tengok!! packaging pon dah cantik..
 
 
wowwweee.. yang penting ringan dan mudah dibawa..

ape sebenarnya BB Cushion ni?
sama jer cam foundation yang biasa korang pakai tapi lagi baik ler dari tu..
SPF berapa? 20
 
macam muka aku sendiri memang berjeragat..
tension tau ngan jeragat nih.. degil bebenor nak ilang..
 
 
pic pagi tadi, sebelum dan selepas tepek BB Cushion..
sebelom, nampak kan jeragat kat pipi tuh? yang ketara itam sebijik tuh taik lalat yoo.. 
selepas, dah ilang dah jeragat.. taik lalat jer still menonjolkan diri..
(mata kena tutup sebab ada pendarahan skit.. asalnya masok habuk pastu tidor.. bangun tengok berdarah)

maaf ler rumah aku ni pakai lampu kaler oren so gambar merah merah gitu..
gambar ni langsung tak edit wokeh..
tak baik menipu, nak plak bulan puasa :)

 
jarang jarang up gambar selfie dalam rumah..
nasib tak nampak mata berdarah :(
maknanya ape? aku puas hati ngan product dari fame cosmetics..

berminat ke? meh order ngan kitew..
wasap only 012.6709297 #agentbbcushionfame
sempena nak raya ni ada hadiah tau untuk pembeli yang bertuah.. 

hashtag : #nak cari duit raya, nak cari raya.. heheee
 
 

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

Mummydearie berkata...

Kalau dah sesuai tu memang kena stick pada yang satu aje, Zee. Saya pun ada juga jeragat. Nak kasi tak nampak kenalah cover kawkaw. Tak pernah pulak dengar jenama ni, nak ushar jugalah nanti!

Norhayati Mohd Isa berkata...

Serata ye foundation tu Zee..
Nampak licin jer..

Salam Ramadan Kareem zee

babYpose berkata...

Bila puas hati mesti nak share kan.. kira macam pakainya berbagai fungsi, memudahkan rutin.. bila ada function, perlu ni. Sweet berselfie :)

AnneRaini berkata...

terus berseri muka lepas pakai bb cushion ye...org dh cantik pakai apa pon apa pon cantik zee..

Puan Kutu berkata...

Dah jadi ejen pulak ye zee..tp klu baramg baik dan pias hati dengan produknya tu yg konfiden nk jual kan..dh testing dulu br org ada keyakinan nak sama cantik macam zee.hehe

Kakzakie Purvit berkata...

Boleh pakai utk jenjalan masa raya ye Zee
Kakak ni takut nak tukar-tukar jenama sebenarnya Zee bukan tak mahu beli.

Atie Yusof berkata...

wahhh..memang nampak perbezaan nya tu Zee... mcm best ja...hehehe..
atie dok reti sgt juga guna BB ni, dulu ada beli Maybelline smpi skrg tak guna2 lagi..haha..
moga murah rezeki ya... :)

Nooriah Abdullah berkata...

Salam zee
Wah raya nnt mesti lebih berseri2 ni
Mcm best je kan produk tu

LYAfrina berkata...

Samalah mcm lya..mmg xdelah mekap beria..stakat calit2 bdk foundation n liptick gtu.. sama la.. lya pom pkai lipstick kolagen je.. klo nk pkai liptick..kna bli y matte, bru x gelupas bibir,,

waaaa..nmpk glowing n ttp jeragat tu..

wahida berkata...

aku punya jeragat pun teruk sangat...kemain degil...grrrrr...

hainom OKje berkata...

Cantik rumah awak Zee. Suruh tengok pipi dia gi tengok rumah....maafkan ambe!hihi...

Tulah lama dah usha benda ni kat farmasi tp sampai sudah lum beli lagi