Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 26 Januari 2016

Minggu anak anak tak sihat..

Assalamualaikum (^-^)

minggu lepas hero hero kat umah tumbang (demam).. ayah ler ketuanya..
petang senin tu hujan lebat giler, masa amik si along balik sekolah dier dah basah kuyup mandi ujan..
membebel gak la aku kat dier.. ni kali ke-2 dah kena ujan..
minggu sebelum tu dah kena sekali.. 
dah pesan hujan tunggu kat kantin tempat takde tempias tapi tepi kantin jugak dier menunggu..
walaupon ada bumbung tapi tempias ler.. sama jer macam dok tengah ujan basahnya..
sebenarnya aku tau dier risau kot aku sampai kang dier tak nampak keter.. huhuu
payung aku stanby dalam keter jer..
kat dier tak kasi sebab tak muat masok beg.. kang nanti hilang pulak kengkawan main..
skarang aku bekalkan baju hujan ngan selipar skali.. senang!! kasot pon selamat..
berbuih mulut aku kasi amanat kat dier kalo tak ikut jugak mengundang amarah la jawabnya..
arini still tak larat lagi tu tapi kena gi sekolah ler.. minggu lepas dah MC 3ari..

ibu ngan dikniq jer menten.. hepi la dikniq, dier pon boleh tumpang sekali ponteng sekolah..
nasib aku tak terjangkit sekali.. maunya rumah cam tongkang pecah nanti..

ahad lepas bawak jugak dorang keluar umah.. bagi fresh skit badan tuh..
dok umah pon mentido jer bilernya nak sihat..
sesambil tu nak tukar baju ayah.. gemuk sangat size L pon tak muat dah.. hahahahaa
ehh tak la, sebenarnya cutting baju kat FOS tu kekecik.. baju muat, tang lengan tu ketat skit..

 
menyinggah SSF sat. .sebelah jer ngan FOS..
lama dah sebenarnya teringin nak masuk SSF tapi takuit..
yelah barang boleh tahan mahal.. nak pusing cuci mata tempat gini memang aku segan..

 
berkenan tapi aku tak minat bunga..
kalo jenis yang mudah tergugat memang bahaya masok sini..
barang sumer cantik cantik harga jer tak cantik.. 

 
duduk boleh beli tak boleh ngah..

 
tak nak kalah ngan pakngah, nak jugak menerai.. 

 
bantal ni sebenarnya yang menarik aku masuk ke situ..
sedap buat peluk.. lembut gebu jer, rm29.90/sebiji..
rembat 3 bijik.. senang sorang satu takde perebutan nanti.. dan terus sign jadi member..
pasrah laaa, harap pasni takde yang mendorong aku tuk berhabis duit kat sini..

 
brekpes boat noodle..
orang demam elok makan soup gini baru ada rasa kat lidah..
tidak kang payau jer.. nasi dah tak lalu nak telan..

 
order tak meriah cam pestime datang dulu.. 
dikniq walaupon tak demam takde gak selera makan.. 
dok usha tempat menan jerk..


 
dapat jugak habuan dier.. lepak sini kejap jer dalam setengah jam..


tak banyak mana pon mainan yang ada..
tak macam tempat lain tapi ada jugak bagusnya..
pernah viral kot pasal tempat permainan camni.. 
bola kekecik tu tak bersih, keselamatan terabai and bla bla bla..



lega ler sikit demamnya dapat main.. sampai umah demam balik :(

peberet port dik niq..

cuaca skarang memang tak menentu.. 
tengahari panas berdenting pastu petangnya hujan lebat giler..
cam aritu tumbang pokok pokok depan sekolah dipukul ribut..
port tumbang tu memang port aku parking keter.. nasib baik la bukan masa aku dok menuggu..
aihh seriau..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Selasa, 19 Januari 2016

Salam Pagi Selasa

Assalamualaikum (^-^)

tak tahu lah kenapa skarang aku malas nak hapdet..
nak kater bizi tu sesikit jer takde la sampai tak menang tangan buat keje..
abaikan terus blog cam sayang plak..
bukan senang aku setup blog nih walaupon idak lah cantik mana.. huhuu
belajar dari zero hokeh.. terkial kial masa memula nak up blog dulu..
tu la, tengok orang ada blog kiter pon nak.. sape suruh?

mood #taksabarnakcutiCNY yang sebenarnya..
maklumlah, akhir taon aritu takde bercuti ke mana pon..
dah masok taon baru ni annual leave menjelma lagi.. hahahaa..
CNY taon ni boss tutup kedai seminggu.. wohoooo syiok
hajatnya nak balik kampung.. rinduuuuu!!
hero hero sumer dah tak sabar..
pastu nak cuti cuti taiping.. insya'allah kalo takde pape halangan..
kitorang tak pernah lagi bercuti ke perok nun.. eksaited weh..
tapi tu ler last minit plan memang susah skit nak book hotel.. semua dah penuh!
naik juling mata aku dok online.. list JJCM taiping pon dah siap ni haa..

takpe, bab cecuti tu simpan dulu..
nak berJJCM jap.. sementara tak tau nak citer pasal ape meh citer berkisahkan gambar yang ada..
skarang nih dah tahap tak tau nak makan aper..
kemain banyak menu dalam dunia nih otak aku tetap 0-0 biler pikir nak makan/masak..
padahal banyak jer resepi orang dok share kat blog.. fb lagi.. ig pon ado hah..

 
brekpes kat texas ciken.. 
orang bukak kedai jer kiter serbu.. kebuloq dah pukul 10..

 
kat sini aku suka dier punya roti.. ranggup diluar lembut didalam.. auummm 
yang lain so so ajer..

 
dari puchong ke ampang terus ke gombak nak carik makan..
laki bawak kesini soh lunch nasik campur.. 
lauk pauk sumer sedap katernya sebab dier dah try test minggu sebelumnya..
malang nasibku sebab aritu hanya ada masakan panas ajer..
nasib baik tak kempunan tau..
unik la nama restoran..

 
posing dulu.. pakngah senyum kena cover sebab pagar depan takde..
last week check dentist alhamdulillah takde pape..
gusi bengkak skit jer..

 
repeat makan kat homst recipe.. menu sama, ketam lembut telur masin..
sotong celup tepung tuh kecewa skit.. tepung sedap dah tapi sotong tak fresh..

 
sizzling yee mee peberet along tapi yang ni requested by dik niq..

 
crabmeat shark fin soup.. sedap!!

 
wantan mee duck.. along ni order itik tapi makannya mee jer..
itik letak tepi.. tak lalu plak nak makan tengok isi merah..

 
posing dulu sementara tunggu makanan sampai..
hujan lebat kat luar elok sangat makan masakan panas thai.. sejuk lawan panas.. nyummm..

 
thai spring roll.. pestime makan popia campor kerabu mangga..
layan jugak..

 
seriously sedap hokey..
seafood butter rice nama diberi..recommended
restorannya sebelah boat noodle kat D'Pulze Shopping Mall..

slalu kitorang order air biaser biaser jer so takyah over sangat nak snap..
peberet heros ice lemon tea ngan milo ais.. tu jer 
ehh ada lagi sirap selasih or sirap bandung..
k bye..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Rabu, 13 Januari 2016

WW # Duriannnnnnnnnn

Assalamualaikum (^-^)

dah musim durian ke skarang nih? kat sini tak nampak sangat lagi orang menjual durian..
ado tu ada tapi mahal lah kan..
tunggu berlambak nanti baru dapat murah..

member sekolah sent gambar kat grup wasap..
durian liar katenya.. made in sarawakkkk..
hebat!! dorang nak makan durian main kutip jer kat tepi anak sungai or dalam hutan..
hutan kat pendalaman sana tebal kot..

 
kuningnya.. mampu telan ailio jer lah.. 


 
berlambak lambakkk.. tak abis nak makan katernya.. 

sape tak suka durian rugiiiiiiii..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))