Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 19 Mei 2016

salam khamis.. takde cerita best pon..

Assalamualaikum (^-^)

pe kabor? kiter kat sini bak baik jer cuma hrmmm malas makin menjadi jadi plak..
dah naik tocang ehh cik M..
kira aci lah apdet jarang jarang kan, jangan takde langsung..
lagipon takde orang kisah punnnn, jangan nak perasaan sangat.. 

jap..
tak tau nak citer ape ni..
belom masok ramadhan lagi jadinya nak tepek pic makanan sat..

 
kek hari ibu ler konon.. asalnya laki takmo beli pun.. huhhh sedih!
ade ke patut tak tau aritu adalah hari ibu padahal pung pang pung pang radio/tv dok iklan..
kebetulan lalu kot kings pastu dik niq sebut nak kek.. terus ler aku cakap "ehh hari ibu takkan ibu kena beli sendiri kot".. hahaa kasik hint bior laki paham skit..
habuannya dapat ler seketol.. package sekali sekuntum bunga pink..

 
jelly cake.. agak manis ngan tekak aku..

 
kambing black peper sos leleh.. perghhh dap..
sejak dah pandai makan kambing nih ketagih plak..
tiap kali pasar malam ari selasa kompem beli paling tidak sebekas..
rasa memang tip top, terbaik.. sos akak ni memang sedapppp..
dua bulan lebih dah rasanya aku jadik customer tetap akak nih..kadang naik segan gak..balik balik muka aku..
nasib akak tu tak bukak gerai jualan harian..maunya hari hari aku makan kambing..
kang tau tau jer aku dah boleh mengembekkk..

lunch di foodcourt IOI city mall.. set nasi gini RM10 jerk..
harga kira ok la cuma rasa tak sedap mana lah..
tomyam sup tuh masam jerk lebih..

 
acara BBQ weekend rumah in law bulan lepas.. beli satay dah siap perap tinggal bakar ajo..

 
foodcourt IOI city mall jugak tapi berlainan hari.. yong tau foo sup tuk mak budak..
ruper macam makanan budak jer takde sayur mayur..
salahkan laki lagi sebab dier yang pilih.. hahahaaa
 
 
bawak hero beriadah kat paya indah wetland dengkil..
biler kelaparan bedal maggi goreng pon boleh..

 
sekarang dah boleh berjimba waktu malam.. yuhuuuu..
sesekali lepak uptown syiok jugak, ni menu dinner tuk along ngan pak ngah.. 
ayahnya pepandai jer order makanan camni.. haishh aku tengok pon tau dah mesti tak cukup makan..
cam gini tuk brekpes sesuai la..

 
memang sah abang sado tak cukup makan.. 



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Jumaat, 6 Mei 2016

Update skit petang hari (cerita minggu lepas)

Assalamualaikum (^-^)

lama tak menaip sampai dah tak reti nak cerita ape daaa..
lagipon sekarang penyakit malas aku dah setinggi gunung..
sumer benda aku malas nak buat..
nak kata penat sangat ngan keje pon tak.. tido cukop bahkan melebih..
badan lemah maybe..
mujur mandi ngan makan rajin.. heheee..
satu lagi berjalan.. haihh yang tu terlebih tenaga plak..

jadik nak citer ape ni? kang berhabuk teruk blog suam kuku aku..
meh aku taruk jerk la mana gambar yang ada.. letak caption sikit jadik dah entry.. hahahaaa..
semua dah ready ke nak puasa next month? mana yang blom abis ganti silakan ganti yerp..
aku berbaki lagi 2 hari.. ingat nak setel this week nampaknya tak kesampaian..
next week insya'allah..

 
terjah alam avenue 2 shah alam semata nak carik baju raya ibu..
tapi tak dapek pon..
yang dapat baju melayu 3 hero kesayangan tuh..
biasa gitu ler.. yang di target melencong, yang takde target berjaya..

 
hari yang lain..
balik dari bangi sentral singgah isi perot kat foodcourt IOI city mall..
sekarang dah boleh berjimba berlama lamaan.. takde dah nak rushing balik.. yeayyy

 
esoknya brekpes kat foodcourt alamanda.. nasi belauk ikan tongkol..
rasa biasa biase jer.. rempah tak cukup masak kot kuat sangat rasa kunyit.. 

 
lepas makan terus excercise baling bowling.. 
sebab tengah kenyang, baling ke longkang jer lah memasing..
berat perot dah sama berat ngan bola..

 
rehat jap penat pusing kedai mencari kasut hero's.. 
punyer la bising dorang punya kasut raya blom ada.. 
sabar ler, ada masa lagi nak mencari..
before puasa mesti kasi setel.. puasa kang kita melepak umah jer takde dah nak keluar..

 
sebelom balik terjah lagi sekali foodcourt sebab nak menerai roti john pemes nih..
yang ni kitorang add on snow cheese..
not bad ler rasanya.. pasni nak try roti john cheese sekilo yang kat shah alam tu plak.. 
sape dah try?

 
esoknya sambung lagi merayau ke mydin USJ.. plan asal nak carik barang dapor..
kebiasaannya memang tersasar dari landasan..
bukan jer dorang dapat rembat kasut raya, bahkan jam tangan raya pon dorang berjaya 'pow'.. 
lama dah dorang buat permintaan nak jam G-Shock sama cam ayah..
memang pasni ayahnya kena kuarantin.. ape jer yang ayah ada dorang pon nak jugak..
fening.. fening.. fening..

 
baru 5 minit pakai dik niq dah bersuara.. katenya pasni nak beli jam lagi..
aku tanya la apesal? rupernya dier tak puas hati sebab dier punya tulis baby-G bukan G-Shock!!
hadoiii dik.. kopak la camni.. 
tadi kat kedai okay jer takde komplen.. lagipon dah try pakai G-shock tuh, besar sangat tak sesuwai..
pak ngah tu pon tebuk lubang dah semaksima yang boleh..
ni sumer salah ayah!! ehhh, hahahahaaa..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))