Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 18 November 2016

Nape lama tak apdet blog?

Assalamualaikum (^-^)

sebulan lebih sunyi blog ni hahh.. tahap kemalasan takleh nak dibendung lagi dah..
ikutkan tak bizi pon kat opis ni..banyak masa pree sampai ngantuk.. heheee
alasan kukuhnya aku tak pedulik blog sebab dah terjebak sekali lagi ngan page deco deco kat fb..
taon lepas dah terjebak sekejap..berhabis banyak jugak tapi 'minor' deco jek..
kali ni memang rombakan besar besaranlah aku buat.. huuuhuuu.. 
tetiap hari aku dok pikir ape nak buat, camaner nak deco.. maklumlah otak tak berapa kreatip..
napsu dah tergedik gedik sangat hadaplah sengsorang..
ermmm berhantu sungguh masok page tu tau..

semua perabot lama kat rumah tu aku jual secondhand..
nak diy sendiri cam tak kuasa.. rumah luas secoet jer tang mana nak bertukang..
so cara paling senang aku jual murah murah yang lama, beli baru..
alhamdulillah laju jualan aku.. memang rege tak masok akal aku letak..
ramai yang nak membeli tapi tu lah, rezeki sape cepat dia dapat..
syukur jugak takde satu pon complain tak puas hati ngan barang aku.. alhamdulillah lagi sekali..

nasib jugak laki jenis kaki melayan.. ape jer yang aku cakap nak buat dia akan buatkan..
dia tak banyak complain..sesikit yang dia rasa tak kena dia cadang jugak ler idea..
tq tq tq.. jangan serik kalo ada pertukaran lagi yer.. heheee..
so far, masih tak complete lagi.. kena touch up pelan pelan.. 

 
bulan lepas 3,4 kali jugak lah terjah ikea.. ada jer yang nak dibeli.. 
tuk bulan ni baru terjah sekali..harapnya tak terjah lagi dalam masa terdekat ni..
masok parking ikea jer bebudak dah merungut.. bosan gamaknya :)

 
paling last aritu hangkut katil ikea.. kitorang tak reti bajet katil besar mana pegi dua kete..
kalo setakat anak 2-3 orang, satu kete mpv pon boleh muat.. 
kalo sedan tak boleh rasanya..

 
gigih time rehat pi carik lampu sengsorang.. 
rasanya ramai yang dah tau kot kedai lampu termurah dan tersohor di puchong..
sila google, kompem dapat info..
memang rambang mata dok dalam tu tau.. dah ler lelawa lampunya.. murah plak tu.. 

mana hasilnya??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
tunjuk sikit jer sebab tak complete lagi..
.
.

 
bolehla, asal sedap mata aku memandang.. tapi tak sedap gak lagi..
memula letak sini, laluan ke dapur..
pastu rasa cam sempit plak..

 
togel gini luas skit..

 
meja ngan kusi meh tenggek kat sini..
asalnya ada sofa 3 seater kat sini, skarang takde dah letgo..
takmau dah letak sofa, nakkan ruang yang lebih luas..  
bebudak tengok tv memang terlentang atas karpet jugak..

ok lah, nak sambung keje balik.. rajin kang apdet lagi..
nak delete blog nih cam sayang plak..
bab loading nak masok blog lambat pon aku tak tau camaner nak buat..
lantok lah, bukan blog hot pon kan.. heheee

tataaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))