Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Sabtu, 18 Mac 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

Assalamualaikum (^_^)

lama sungguh aihhh tak hapdet pape dalam ni.. mood kedaung, ntah hilang kemana pon tak tau.. ni tengah boring takde pape keje boleh la menaip jap.. orang ari sabtu outing ngan family, kita pulak kena kejer :(.. tengah dok shopping mata kat page lazada nampak ada contest " Lazada Birthday Blogger Contest ".. last week dorang buat kat Nu Sentral tak sempat nak join.. try join online ler kut ada rezeki sangkut kan.. since tetiap bulan pon aku shopping ngan lazada nih.. bukan aku jer, budak opis ngan boss aku pon suka shoping lazada..heheee :)

syarat nak join contect senang jer, just jawab ape yang dorang tanya.. let's cikedaut..


What Do You Love About Lazada Malaysia?

Apa yang aku suka pasal lazada? ishhhh banyakkk.. memang suka sangat sangat lah..

Fist sekali sebab memudahkan kerja aku.. menjimatkan masa dan tenaga jugak.. camaner? pilih jer la barang ape yang aku nak pastu click, bayar then tunggu barang sampai depan pintu.. barang paling besar aku pernah beli Eames Chair 4 ketol ,Televisyen 32inci ngan Basikal Exercise..

Keduanya sebab harga yang lebih murah dan berbaloi.. sebelum beli opkos aku compare harga dulu.. kalo aku rasa okay terus grab.. lazada pon selalu jer bagi diskaun.. kadang survey pastu hold dulu barang.. harga turun jer terus grab.. hahahaaa

Ketiganya sebab Servis dorang.. memang pantas.. kadang dapat barang yang aku tak puas hati terus jer aku refund.. tak lebih dari seminggu dapat balik dah duit aku..

cukup la tu 3 sebab.. ikutkan banyak nak tulis ni tapi sabar.. tunggu jawapan kat soalan lain.. sumer pon related ngan lazada..

Top Three Product Picks From Lazada Malaysia (3 Favourite Product)

okay, yang ni aku confius skit.. top 3 favourite yang aku dah selamat beli dan guna ataupon top 3 favorite yang aku dok tengah usha untuk pembelian akan datang.. 

First, kalo yang aku dah selamat guna, paling favourite sekarang Philips Pressure Cooker.. wahahaaaa.. siyes berguna sesangat pada aku.. raya tahon lepas sempat grab masa sales.. now tunggu sales nak grab untuk myMother kat kampung plak.. mesti dier happy dapat periuk ni nanti :)

http://www.lazada.com.my/philips-hd2139-pressure-cooker-electric-60l-brown-8958113.html?rb=1272&boost=2

Second yang dalam pemerhatian aku sekarang, aku nak Philips Steam Iron.. orang lain dah lama dapat aku tak dapat dapat jugak lagi.. tak larat kot nak menggosok baju selambak tetiap minggu.. nak harapkan hero hero tolong menggosok memang tak ler.. solusinya aku kena bertindak sendiri.. based on review aku pilih yang bawah ni.. kalo dapattttt, selamat hari minggu aku :)

http://www.lazada.com.my/philips-steam-generator-iron-gc7620-220g-steam-boost-11807869.html?boost=2

Last sekali aku perlukan phone baruuuuu.. phone lama dah start meragam.. memandangkan sekarang ni aku pengguna OPPO, so aku setia pada yang satu.. OPPO the best for me now tapi kita upgrade yang latest ler.. sekarang kan tengah demam maharaja lawak mega opkos aku nak OPPO R9s.. heheeee.. pleaseeee Lazada pleaseeee..

http://www.lazada.com.my/oppo-r9s-plus-now-its-clear-20652006.html?boost=2


How Do You Think Lazada Malaysia Can Improve?

So far aku takde masalah dengan lazada.. sekali jer pernah aku order barang dari oversea supplier.. ETA one month tapi tunggu punya tunggu punya tunggu barang tak dapat and pihak lazada pon tak inform.. so ,aku tension sebab barang tu barang penting..

- Harap lazada dapat improve lagi customer service.. walaupon dah bagus buat lagi bagus so customer puas hati dan senyum lebar..
- Pakaging.. faham lazada just orang tengah antara Seller dan Buyer so nak blame lazada pon tak boleh bila dapat barang calar balar or kotak koyak.. kadang salah pihak courier service pun boleh jadi , so?? kat sini, pihak lazada dan juga Seller must take care about this carefully..


What Is Your Birthday Wish To Lazada Malaysia?

Happy 5th Birthday Lazada Malaysia.. harap terus berkembang sekembang kembangnya, semoga makin maju, selalu adakan sales yang gempakkkk dan meletoppp okay??

Jangan lupa yer korang lazada ada sales 22-24 March.. beberapa hari jer lagi.. rugi ler kalo tak dapat grab..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Tiada ulasan: