Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 6 Februari 2017

Entri pertama tahun ni.. asal ada sudah

Assalamualaikum (^-^)

makin lama tak mengarang makin la liat jadinya..
tambah tambah lagi loading blog ni lama kemain..
nak adjust bukannya aku reti sangat menggodek..kang terdelete naya jer..

so, ni first entry untuk 2017 yer.. panjang skit entri ni..
ape cerita? cam biasa jer.. cuma tahon ni secara rasminya semua anak3 dah sekolah rendah..
abis dah alam tadika..
kejap jer semua dah besar panjang.. nak nak lagi si along tuh..
nak sama besar dari ibu dah..badan bagai dipam pam..
ingat bulan doblas aritu nak sunat sumer sekali harung.. clash plak date ngan hari orientasi dik niq..
maka postpane akhir taon ni jawabnya..

 
ari pertama sekolah memang dia excited dan semangat sangat sangat..
maunya tak semangat, dari taon lepas lagi tak sabar nak sekolah sama ngan abang abang..
nak pulak dapat pegang duit sendiri.. rasa diri tuh besar sangat..
so setakat hari ni, memang takde masalah nak gi sekolah..
kejut pagi pon senang sebab dia seronok..

last month jugak, officially along 11tahon..
rasa diri aku ni dah 'tua'..
sambut sesimple ajer..lagipon besdaynya jatuh hari sekolah kot..

makin besar makin kusut dengan perangai memasing..
memang menyinga jer aku hari hari kat rumah..
sejam tak bergadoh, bercakar, bertekak tak boleh.. aishhh geram!!
kadang tuh siap bertumbuk sampai bengkak bibir.. kalo tak dipantau kang makin teruk jadinya..
tu yang ari cuti or weekend takleh nak dok melekat kat umah elok elok..
nak tak nak kena keluar rumah jugak..
at least kurang skit jenjiran dengar suara petir aku.. hahahaaa

raya CNY lepas cuti panjang.. nak balik kampung kang tak sanggup plak aku nak harung jem..
serik dah aku kena jem 10, 12jam perjalanan..
tambah lagi banjir kat sesetengah tempat..
nak gi bercuti pon malas.. semua tempat konpem sesak gak..
so decide jalan jalan cari makan kat sini sini jer..
for sure jalan pon clean and clear.. tapiiii pening jugak tak tahu nak tuju kemana..
walhal selangor ngan KL ni bukan main banyak tempat yang tak tersampai lagi.. 

1st day cuti bawak bebudak main and makan makan kat D'Pulze cyberjaya jer..
lagipon laki keje lagi aritu..

2nd day bawak bebudak main bowling kat summit USJ..
berlawan sesama dorang ajer lah..malas kitorang nak join..
jadi mandor kat belakang lagi best..

 
dah terang sapa yang menang sapa yang kalah..
opkos yang duduk tu tempat terakhir..
break jap solat jumaat pastu sambung ke GM Klang plak..
lama dah bebudak ni mintak roller blade.. lets cari yang memurah..
korang bukan pandai sangat main pon..
pasni boleh angkut main kat dataran putrajaya lak tapi make sure korang teror dululah..

 
dataran tu banyak jer mainan tapi fulus yang nak kena kuarkan pon banyak jugak..
sewa 3 ketol mendalah ni pon dah dekat 100 hengget.. kejap jer main tup tup masa 30minit altamat..

lama tak ke GM boleh sesat kitorang..
dah bersambung blok B ngan blok A.. pening gak ler mencari kedai..
dulu pegi banyak jer kedai mainan dekat dekat..
sekarang dah tak banyak cam dulu.. ramai peniaga yang dah takde..
lot kedai banyak yang kosong.. tak tau la kenapa.. sewa mahal agaknya?
dengan keadaan ekonomi sekarang mungkin jugak ler tu faktornya..

pusing punya pusing akhirnya dapat gak 2 ketoi roller blade ngan seketoi scooter..
sorang budak tukar pikiran berkenan kat scooter..
takpe lah, boleh main gegilir..

seharian keluar makan yang lite lite jer memang kebuluran terok memasing..
singgah dinner shellout..
pestime jugak ni try shellout.. agak ketinggalan kitorang sebenarnya.. 
orang lain dah jemu kitorang baru terhegeh nak try..
bukan tak tau tapi takde kesempatan nak cuba..
bagi reda dulu penangan 'viral' baru kita start enjin.. hihiii
murah jer ni.. set 2 orang makan plus 2 air free, rm 25 ajer..
siap ada siakap lagi setengah ekor.. ok la tu kan..

kalo dah ada gadjet baru tahu jer la bebudak.. mesti tak senang duduk selagi tak dapat main..
tido pon tak lena dok ingat nak main..
aktiviti esoknya hari ke-3 cuti, bawak bebudak gi taman tasik cyber main roller blade..
cuaca pon helok tak ujan..

 
lega dah bersih dan terurus kat sini.. 
kalo dapat picnic best ni..
last visit taon lepas seram jugak.. kotor pon kotor..

 
hepi lah dapat apa yang dia nak..

alang alang dah ada kat cyber, lunch terus kat situ..
sebelum tuh bawak dorang mandi dulu..takkan nak makan comot comot..
bau masyam okey memasing..
ikut tekak dik niq nak nasi arab tapi yang lain nak steamboat..
aku on ajer memana pon.. 
port steamboat peberet plus berbaloi bayar opkos empire steamboat kat GEM IN Mall..
i like walaupon takde yang jenis grill grill..

 

 masih rasa yang sama, tak berubah.. pilihan sup and tomyam jer pon..

dah ada satay celop.. sedappp

dimsum..

 
ehh dah ada la grill.. 
ni pon latest menu gak.. 
kena pilih nak apa pastu staff dorang yang akan grill kan..
memula ingatkan grill standard cam kat memana restoran steamboat yang lain sekali datang grill camni.. 
not bad sedap gak walaupon pedas.. nak lagi best makan ngan nasik putih tarok kicap..hahahaa

 
ni pon sedap.. memang musnah terus diet..

2 jam dok sini tersandar takleh bangun..
kenyang perot syok plak kalo dapat membuta..
plan asal lepas makan nak gi IOI city mall.. memang tak mendapat la..
mata mintak dibelai sangat sangat.. 

budak ni jer lah yang rajin layan kalo ibu mintak bergambar..
lagi dua tu? hurmmm tak membantu langsung..
kalo bergambar pon mesti nak buat muka pelik.. besar dah kan camtu la..

 
last but not least, tak complete sebab sorang kena jadi photographer..

wokeh, ada gak entri baru.. berapa hari dah dok pikir nak tulis ke tak..
jumaat tulis arini publish pon boleh..
sekarang pening lak nak letak tittle..main hentam ajerlah..
rajing datang kang aku apdate lagi.. nak singgah umah korang jap..
bye bye.. assalamualaikum..




Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))