Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 12 Mac 2018

OBSES terkini, My boy Aisy Danial..

Assalamualaikum (^-^)

wah wah setahun satu entri update pon boleh la dari takde..

taon lepas malas sebab pembawakan budak..
taon ni pon malas jugak sebab obses ngan seketol budak kecik comey pujaan ibu, ayah ngan abang abang..
7taon kot takde baby kecik, maunya semua tak teruja..
ni ibu gigih jugak up entri satuuuu sebagai kenangan..

3 hari sebelum sambut taon baru kitorang dah sambut orang baru..
again, it's a boy.. alhamdulillah walaupon impian ibu nak teman gegirl tak tercapai..
semua nak jadi geng ayah.. hurmmmm ibu redhooooo..

pregnancy kali ni penuh cabaran dan dugaan..
2 kali warded kat putrajaya tuh..
kali ketiga baru deliver.. normal delivery macam biasa.. syukurrrr

 
semangat jugak ler 3.55kgs.. abang abang sebelom ni lahir below 3kgs..
lahir lahir jer terus kena transfer ke NICU sebab dah berak dalam perot pastu pakej telan najis sekali..
apela anak ibu ni.. sian ibu tau tak sempat nak pegang cium pon awak..
sedih tengok awak berselirat wayar sana sini..  
ikutkan takleh amik gambar kat NICU, aku cecuri gak amik nak wat kenangan..

hari ke-5 kat NICU macam kuning pulak..
alhamdulillah kuning tak tinggi pon.. sehari jer duk bawah lampu biru..
wayar2 semua dah bukak waktu ni.. baby dah stabil..
esoknya hari ke-6 boleh discharge.. yeayyy balik umah.. 

 
tunggu ayah derma darah jap.. 
sempat lagi tau nak menderma ayah ni..
saya dah tak sesabar nak sampai umah, nak jumpa abang abang and tokma..
6ari kat NICU, takleh minum susu ibu..

 
ikut sunnah, hari ke-7 terus ayah cukur..
semua anak pon kitorang cukur sendiri jer.. 
pastu timbang ler rambut tu then derma kat masjid.. 


 
hari ke-36, nak keluar pi check up jap..
geram jer tau nak gigit pipi tu..

 
budak yang behave sangat.. tak pernah meragam waktu malam..
bagi peluang ibu ngan ayah tido lena yer sayang..
ehhh siang pon jarang meragam.. 
nak susu pon "ekk ekk ekk" jerk bunyi.. langsung tak nangis..

 
bila dah masok keje ni rindu giler ngan budak kecik..
2 bulan dok berkepit ngan dia jer..

 
pandai dah nak beborak.. 
abang ada 3 kot, jangan risau ada jer yang melayan dia..

semoga anak ibu membesar dengan sihat..
gud gud macam sekarang yer sayang, takmo buat perangai..
nanti raya kita balik kampung kelate jumpa sedara mara..
 


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Tiada ulasan: