Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 17 Mac 2015

D'Pulze Cyberjaya

As-salam (^-^)

lemau sungguh nak hadap blog sekarang nih padahal tak bizi mana pon... cuti sekolah ni takde gi memana... bebudak ajak balik kampung tapi tak dapat nak melayan kehendak dorang... duk umah jer lah korang... ibu ayah keje kot... dorang ajak pi tengok cicakman 3 pon aku cam malas nak bawak... tunggu la kuar kat astro first nanti baru kita layan takpon beli jer DVD abis citer... dah besar kemain lagi peel memasing... ppfftttt

esok aku apply cuti... rasa cam nak gi soping baju raya skit... at least jimat duit gst... huhuhuuu... lama giler tak terjah sogo... dok berkira-kira lagi ni nak heret hero3 aku tu sekali ke tidak... tak bawak kang cam sedih plak kena tinggal... bawak kang aku yang sakit dada nak hadap sorang2 punya perangai... nak nak lagi yang tengah tu... mencabar sungguh... aduuhaiiiii

since aritu aku cakap nak terjah mall baru kat cyberjaya tu tapi tak jadi, haaa minggu lepas dua minggu berturut-turut aku terjah... biasa la dah nama pon baru so tak banyak sangat lagi kedai bukak tapi aku sukeee... tak crowded yang penting... parking pon senang dapat ngam2 depan pintu masuk pastu for first 2 hours parking freee... hahahaaa..

 
credit photo D'Pulze... so sape yang dok cyerjaya dah boleh senyum sampai telinga la sekarang dorang dah ada mall... combine sekali ngan tune hotels... rasanya keliling aku banyak sangat mall... strategik giler... syiok memang la syiok banyak kemudahan tapi yang buatkan ia jadi tak syiok sebab fulus yilekkk... dah kalo terjah mall takdenya keluar sesajer... ada jer yang nak dibeli..

okeh, meh tengok ape yang ada kat sini... tak banyak pon gambar pastu aku ni jenis pelupa... takde gambar takde la aku nak ingat so takleh jugak nak gebang kat sini... yang penting lepas penat soping boleh terus melantak nasi arab kat saba... hahahhaaa..

 
jaya grocer sebelah jer ngan escalator... takyah nak soping awal2... tawaf mall sampai lenguh kaki dulu dah nak balik baru soping barang dapur... heheee... aku suka masuk sini sebab ada jual peppero... now takyah tunggu 'souvenier' dari langkawi pon dah boleh makan..

 
ada The Loaf... takat ni tak sempat masuk lagi..

 
auwww SSF pon ado... bagi peminat deco sure sukeee la kan masuk sini... aku takat masuk cuci bijik mata boleh la... nak beli mau terkopak tengok rege... umah pon sempit celah mananya nak letak lagi tapi tapi tapikan cam nak gi jugak tengok carpet tiruan... berangan nak letak kat balkoni yang sekangkang kera aku tu..

 
Daiso yang bukan takat gugat iman aku jer tapi iman hero3 skali dier gegar... suka ler dapat rembat pistol aritu... tak sampai sehari main dah patah... hahahaaa... so kira korang ni koyak note 5 hengget cam gitu jer... urmmm takpe2 ibu redhooooo..

 
bebudak teruja tapi aku plak rasa ngeri tengok dorang susun tin camtu... imagine ler kalu runtuh camaner? memang aku tak jalan dekat2... takut hero3 ni pegang kang satu hal plak tapi respect arr sebab kreatif... sabar sungguh menyusun satu2 sampai jadi secantik ituu..

 
Mr.DIY takdo kat sini yang ada Ace Hardware... not bad sumer barang ada dalam tu... kitorang rembat blind ni seketol letak kat balkoni umah..

restoran ada la beberapa ketol... yang aku ingat ada chicken rice shop, fish manhattan, seoul garden, sushi zanmai... lelain dah tak ingat... tang kiosk plak tako tao, daily fresh, house of mini donut pastu ada la lagi aku lupa jugakkkk... aishhh ingatan tak kuat betul sekarang nih..

butik2 pakaian pon aku lupa ape yang ada... tapi kan ada TGV cinema... tak sure plak dah bukak ke blom..

 
ok lah, chow cin chow... sape yang ada angan2 nak terjah silakan terjah yek..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

Falsya berkata...

jauhnye..kalau dekat boleh ler singgah...hehe..

Mimie_Zatun berkata...

macam seronok je kat sini

Fiza Rahman berkata...

Memang best org2 cyberjaya macam saya ni. Dulu apa pon tak der. Skang dah happening. Memang selalu gi dpulze ni sebab dekant sangat dengan office ☺

Chot berkata...

Bolwh la dari xde..yg penting xyah g jejauh dah. Ade mall kecik camni pun dah cukup syukurrr...tggu tgv nye nk bukak ntah bila... Nmpk ramai tu? Slalu pegi org suam2 je.

AnneRaini berkata...

sy ni nama je duk putrjy sblh cyberjy tu tp sgtlah jrg ke sana.. Setahun sekali pon belum tentu..hehe

Nafira usof berkata...

haitu ade gak lalu tepi mall nih. tapi makyonggojes x larat nak menyinggah.
trus ajak husband balik trus. hahahaha

Puan Kutu berkata...

memang jadi angan je la zee,kemain jauh klu nak pergi.hahaha..tu lla kan doping bawak anak2 ni mmg mencabar.klu tak bawak kesian.klu bawak jadi sesak Dada.apa pun tu yg bestnya tu.hahaha...

LYAfrina berkata...

lya pon ct sek x bawa fasya kemana.. dah mamapapa 2-2 bekerja..
oklah tu duk KL, byk jugak tempat blh pergi.. kat sana pom byk mall..xdelah bisan sgt kan..
besar jugak mall baru ni...

Sanisah eeiyss berkata...

kalau masuk dalam ni~ xboleh nak berhenti membeli... bahaya la kalau is masuk (^___^)

Kakzakie berkata...

Bestlah macam ni Zee. Kakak lebih suka pergi satu mall tapi semua sasaran yg kita nak ada. Tak payah melangkah tempat lain dah..

Kakzakie berkata...

Nampak gayanya memang akan selalulah Zee ke sini
Hero-hero pulak kakak tengok memang suka tu Zee:)

abuikhwan berkata...

Asaalamualaikum,
salam singgah di sini...

Kakzakie berkata...

Pilih ajelah Zee mana satu suka. Tapi ingat esok semuanya ada GST incurred kena lebih berhati-hatilah.. Setiap seratus kena bayar lebih 6 ringgit. Hero-hero tu mana kisah - belum faham lagi.

lieyalatif berkata...

tu laa byk dah pilihan mall baru kan zee...mcm lieya ni tak sampai lagi sini...alah ioi mall yg baru tu pun baru sekali jejak.....balik2 alamanda jugak daku terjah ...hahaahaha almaklum laa belakang umah ajek...tak ke dekat tu...nak ape2 pun dah tau nak kemane2.....tapi lieya suke ioi mall tu sebab ade h&m.....

Siti Rohaida Yusof berkata...

berbelanja sebelum gst..bagus tu...baju awfiyah pun dah beli sikit2..malas nak keluar duit macam air masa raya nanti..banyak kot nak fikir nanti..beli awal lagi senang kan zee

hainom OKje berkata...

Besar jugak yeh Zee...mcm kat Putrajaya IOI jer....
Sekarang ni banyak sungguh mall tak terpergi rasanya...

Meeda berkata...

Salam. Nak tanya macam mana saya yang dari putrajaya sentral nak ke d pulze ye guna public transportation? Harap dapat membantu. Terima kasih.

Zee Suhaini berkata...

ade jer bas lalu situ tapi no berapa tu tak pasti pulak..
dari putrajaya sentral lagi senang..terus jer tanya kat kaunter no.bas..