Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 1 April 2013

Ganu Kite @ unplanned trip

Salam (^-^)

Ehhh april fool la arini... sape yang selalo terkena tu baik dok diam-diam... teringat plak zaman-zaman sekolah dulu selalo gak kena sakat..

Jumaat lepas ke ganu... unplanned trip sebenarnya,last minute je decide nak attend kenduri doa selamat umah mak sedara and skali ngan majlis tahlil 7 hari bapa saudara... kalo ikut asal memang tak nak gi kenduri tapi 7 hari sebelum tu (ahad@24/3) bapa pengantin meninggal... rasa cam tak sedap gak kalo tak pergi... walaupon sedara tapi aku lom pernah lagi sampai sana... 

Ingatkan Kuala Terengganu takde la sejauh balik kelate, ghupenya lebih kurang je jauhnya... kalo ikut mr.hubby nak balik hari je... nasib la aku ni degil skit,nak jugak book resort, kalo tak mau pengsan jugak tengah drive... bertolak dari puchong kol 6.45 pagi and sampai kol 4.00 ptg... ada la 3 4 kali berhenti... dah bawak anak-anak takde nak jalan non-stop hokey... ade je agenda selingan...

Dah alang-alang datang,at least stay la semalaman kan... kalo nak datang lagi memang tak tau bila dah... susah skit we'olls kalo nak bercuti pantai timor ni sebab dah dekat sangat ngan kampong... baik balik kampong je...

Resort we'olls betul-betul mengadap pantai batu burok and 10minit je ke pasar payang... condition bilik pon okey,harga boleh tahan... 80 hengget semalaman nett... harga yang paling murah berbanding tempat lain... dah holiday pon unplanned so budget we'olls pon unplanned la... hahaha... paling penting selesa dan dapat tidor ngan lena...

Siap mandi ngan solat terus gerak, pi meronda mana yang patut... dah decide tempat wajib yang nak pergi... dalam fikiran ni macam-macam aku nak makan... ade yang dapat,ade jugak yang kempunan sampai ke hari ni... huwaaaa... nasib aku tak peknen tau... hahaha

 
@ pantai batu burok...dah naik juling mata si along ni haa..

 

 

 suka dapat main pasir

Memang burok pon pantai ni... maybe sebab pembinaan kat kawasan berhampiran kot... sebabnya dah tak bersih sangat... takde nampak orang mandi pon tapi pengunjung tetap ramai... ni la salah satu 'trade mark' kat ganu ni... 

 
antara makanan yang sempat di ngap... mana-mana pantai pon mesti ade jual gorengan ni... pantai timor special skit, terkenal ngan celup tepong... macam-macam adaaa

 
@ Taman Tamadun Islam, Masjid Kristal



Nak ke sini keliru skit sebab takde signboard tapi lega sebab sampai gak walaupon dah senja... tak sempat nak meronda kat replika masjid... :p

p/s : kat sini dah mula perang bendera... on the way tadi memang sepanjang jalan penuh ngan bendera je...


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

5 ulasan:

Merah Dagang berkata...

Lain kali gi pulao pulop...blh ngail ikang skali

izan mama mia berkata...

bestnyer g jalan jalan ganu

Riedaffya ibrahim berkata...

wah...dtg ganu..kalo plan betul2 dpt jumpa kan kite...

Nory Zoulkefle berkata...

memang jauh pon kuala terengganu ni...
nory penah tido rumah mklong nory kat kemaman..
dari kemaman nak kuala terengganu pon dah makan masa 2 jam lebih...phewww....
kematu montot..
heheh

[PCL] berkata...

sy pon belum sempat habis jelajah Ganu.., nak kena plan betul2 sbb jauh la berkereta ke sana...