Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 10 Jun 2014

Jenjalan Makan Angin | Zoo Melaka

As-Salam (^-^)

Amboi amboi amboi... malas giler nak apdet skarang nih... kemain lama gambar makanan yang dah pon lupus dok bertapa kat situ kan... saje jer nak buat sendiri terliur... nasib belom ramadhan lagi... menjejes airlior sendiri takpe asalkan jangan wat orang lain menjejes sama... heeheeeee... tak elok okey :(

Memula cuti sekolah aritu ada la bebudak ni bising nak balik kampung... dorang asal dengar cuti panjang jer mesti kampung kampung kampung... ibu ayah ni bukan takmo balik tapi nak cuti tu payah skit... takpe lah, bertahan lagi dua bulan yer anak-anakku... raya kang kita balik lama skit... pastu si angah ada sebut nak gi zoo... dier kata kawan dier pegi best... hahaaa nak tengok panda ke ape??

Last2 decide gi jalan dekat2 sudah ler... asal boleh jenjalan tido hotel sehari pon dorang hepi dah... heheee... tu demand gak lagi nak soh stay lama skit... haihhh korang nih... tak reti nak dok umah langsung..

 
pestime ni co-pilot kena drive sampai ke melaka...  pilot elok jer terbongkang tido... ngatuk sangat la konon... dah tu jadik kelawar lagi... orang dah dibuai mimpi indah kol 2,3 pagi dier baru nak tido..

 
yang lagi tiga ni pura2 jer lebih... dik niq meligat kemain lagi... takmo bagi dier haru bukak citer jangan pandang belakang boleh tu baru reti dok diam... kalo tak kang kejap dok depan pastu kebelakang pastu depan balik... huh pening..

 
lebih kurang 2 jam gitu sampai la melaka... tak sempat nak tukar driver pon... heheeeee... first tempat yang dituju tentu la zoo... memang akan tempuh ni dulu kot... masa sampai tu zoo pon baru bukak so parking senang dapat... tip top..

 
cubaan nak mengepow la dorang nih..

      
biler ibu cakap noooooo tak boleh beli... "amik gambar jer la buu ngan aaatomen" buat muka kesian... sob sob... serba salah la pulak... ehh takmo beli jugak... hati ibu kena kental yer... bahahaaa..

 
akhirnya kat kedai paling hujung berjaya gak dorang 'pow' teropong nih..

Dah, jom masuk zoo..

 
alhamdulillah... terisi gak aktiviti cuti sekolah dorang..
tiket masuk tuk dewasa 15... kanak2 i'olls dah lupa :(


 
skarang rasa cam pelupa sangat dah... burung ni pon dah lupa ape ke namanya... adoiii parah ni..

 
melenggang kangkong..

 
antara tiga jejaka hensem ni, gigi sape paling cantek??

 
cubaan bergambar ngan ular... gambar sekali cuci 15hengget... murah la tu pastu boleh tangkap guna kamera sendiri tak kisah bape keping korang nak... kat putrajaya aritu tak silap aku 20 ke 25hengget... nak amik pakai kamera sendiri tak sure boleh ke tidak... so lets try... heheee

 
holoh comey weh...hahaaaa sendiri perasan... cer tengok dik niq tu... giler takot dier tau... terperok kat celah tu takmo gerak... yang laki i pon sengaja nak pedajal la tu... ada ke pi letak kepala ular kat pipi i'olls... dah la lidah ular tu terjelir-jelir... err dah tak comel muka kena control ayu gitu..

 
along ni bagi apepon berani...champion sungguh... bab makan pon dier la juara..





 
memula tu nekad nak tawaf jalan kaki jer takmo naik tram sebabnya nak tengok binatang dekat2 skit... kang kalo naik tram nampak sayup2 jer dari jauh... rugi tu... nak amik gambar pon payah lak nanti tapi tau jer la bebudak ni... asyik tram dok lalu jer dorang pon mula la wat perangai nak naik tram jugak... hahaaaa

 
tengok map mak oiiiii luas giler... jauh lagi kot perjalanan... paling tak sanggup aku nak dengar si angah ngan dik niq berzikir... mulut tak berenti tau... penat la, sakit kaki la, lapar la, panas la, bla bla bla banyak la alasan korang..

 
last berjalan kat zirafah ni pastu terus wat u-turn... redho jer la nak ke pit stop semula... ikutkan kaki aku pon dah sakit nak tawaf tapi belagak so anak2 adalah penyelamat... heheee..

 
baru puas hati masing2 dapat naik tram... haihhh korang, tak best ler tengok dari jauh... pastu nampak orang jual eskrim dah nak eskrim plak memang tak dapat la derrr... kang ke dah rugi tu tak dapat nak beli eskrim... hahaaaa... sape soh takmo jalan kaki??

Perot dah lapar... keluar dari zoo jom kita carik makan... aku dah target nak pekena coconut shake klebang... callooo..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

19 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

hahaha..yg tu Burung Kakak Tua namanya ...
Dulu masa kecik2, selalu saya ke zoo melaka ni :)

Ibu Lala berkata...

Bila ajk pegi melaka hubby ckp x de apa. Frust betul. Teringin nk bw ank jln2.

Puan Kutu berkata...

zoo antar atempat menarik bawak anak2..mmg best belajar tentang haiwan

kami pegi zoo melaka masa aiman masih kecik dulu..lingkungan aiman dua tahun rasanya..naik train je sbb tak larat nak pusing2..

paling seram dengan ular sbb sy ni fobia dengannya..nk tgkp gambar mmg tak arr..huhu

dalila berkata...

ermm..best kan kat zee zoo melaka..org kata lg best dr zoo kl..tp kt melaka binatang mcm dh kurang..byk yg renovate..aritu pegi belagak xnk naik tram..last2 lenguh gak la kaki bejalan..bsr gila zoo die..

syawalsimpsons berkata...

seronoknya jalan2 sana yee

Muhalith Sanip berkata...

Cuti sekolah baru ni memang ramai org bercuti di Melaka. Homestay saya pun Alhamdulillah hari2 ada tetamu. Bercuti di Mlk memang best

AnneRaini berkata...

destinasi wajin kitorg tetiap thn mmg melaka...hehe.. nipun anak dah berzikir ajak gi melaka lagi..

aTieYusof Family berkata...

salam zee...
dah plan nak kesini nti..minggu depan kmi balik Melaka..hehe.. kesian kat Pa'e tak pernah lg ke zoo...haha
berani btl along ye bergambo dgn ular tu... memang luas gak ka zoo Melaka ni

Zee Suhaini berkata...

heheeee..tu la doc, lupaaaaa..

Zee Suhaini berkata...

okey je kak tu bebudak jalan..

Zee Suhaini berkata...

zee pon memula ingat nak jalan..haihhh penat jugak ler..luas

Zee Suhaini berkata...

sama la..ni pon banyak tempat close..binatang yang ada pon dah tua2..takat nak bagi budak tengok okey la..

Zee Suhaini berkata...

boleh la sue..melepas makan angin..hehee

Zee Suhaini berkata...

tu la..ramai sungguh orang..

Zee Suhaini berkata...

pegi jer la anne..kasyah dah pandai request tu..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
hihi..burung kaka tuaaa...
bestnya jenjalan zoo melaka...

UmmuAidan-Arissa berkata...

bestnya gie zoo melaka zee...siaidan tengok gambar nie kemain lagi dia sebuk tanya..lama dah kami dok umpan ngan zoo tuh kalo nak suruh dia dengar kata...heheh..tp mmg balik nanti kena bwk jugaklah..
yg ular tuh tak tahaan..berani jugak zee yer..heheh

LYAfrina berkata...

seronok la ank2 d[t tgk animals kat zoo..
asya pon ajk pegi zoo.. tp xleh nk bwk lg..sbb xleh nk jln jauh..

Nory Zoulkefle berkata...

last nory gi zoo melaka masa lepas bertunang duu...lama dah tak pegi...tggu iqy besar nnt bolehlah bawak gi zoo..hehe