Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 4 Disember 2012

Cerita Cutiku - Pertama kali naik feri

Sabtu tu sampai je dah bising hero-hero ni nak mandi kolam tapi tak jugak bawa gi kolam sebabnya nak meronda dulu pekan lumut petang tu...memang sampai ke tido la dok bertanya bila leh mandi kolam..huhu..Esoknya plak aku dah plan pagi-pagi lagi kena kuar sebab nak pergi ke pangkor..tengah hari nanti takut cuaca dah panas plus orang mesti ramai punya..aku ni jenis yang tepat pada masa..lebih elok keluar awal dari dok menuggu lama..lagi awal lagi bagus..

Teruja betul hero-hero ni plus ibu ngan ayah sekali la...first time dapat naik feri..betul beb,memang tak pernah naik feri pun...huhu..dah tua ni baru dapat merasa tapi dalam hati tu takut jugak..mana tau feri tu karam ke,terbakar ke..huhu..doa je la mengiringi perjalanan kami 5 beranak...

 
 feri pertama pukul 9.45pagi...posing jap

 peace yo..kat belakang feri

 cantik...
 
sejam jugak dari jeti lumut nak ke pangkor

 Shopping time

Huhh..2-3 jam jugak la kat sini..nak cari cenderahati je pun..3,4 kali me'round' kawasan ni..berpeluh ketiak ni ha..hihi

Kitaorang tak sewa kenderaan pun kat pangkor ni..rasa cam tak berbaloi je..motor je rm30 kalau kereta plak dalam rm70-80..huhhh mahal giler..blom lagi van tu..lagipun dari pengalaman orang lain yang aku baca kat blog,takde tempat menarik sangat pun kat sini..kecik je kawasan ni..setengah hari je dah habis ronda pangkor ni..tujuan asal pun nak bawak hero-hero ni naik feri je..

Tambang feri untuk pergi balik rm10 (dewasa) dan rm5 (kanak-kanak dari umur 5tahun ke 12 tahun)..Bila-bila masa sahaja..takde masa tetap tapi last feri pukul 8.30malam..

nak balik Q bukan main panjang lagi...

Alhamdulillah....impian nak jejak kaki ke pangkor dah tercapai..yahuu..walaupun tak pusing sepenuhnya pangkor tu tapi still puas hati...sayang woo nak terbangkan duit sewa kete...nak naik motor cam tak muat je..

On the way balik singgah Teluk Batik jap tapi tak mandi pun sebab cuaca panas plus orang ramai..tengok dalam kete je sekejap then balik la...mata sudah mau pejam woo..

 
Snorkeling Park kat Teluk Batik..tapi dah tutup pun

"Jap ye anak-anak,petang nanti kita gi mandi kolam"

Kesian hero-hero ni masih tak dapat mandi kolam lagi..aku paksa dorang tido dulu..sapa yang tak tido takkan ku bawa ke kolam nanti...haha..dah macam mak tiri dah ni..

Jumpa lagi di kolam renang...peace!!!

Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Tiada ulasan: