Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 9 Disember 2014

Family Day SAB FC | Part 1 ~ ke GoldCoast Morib yer kiter

As-salam (^-^)

baru masok keje arini ada lemau skit... heheee... puas hati dapat cuti 4ari direct... abis dah cuti taon tuk taon ni... siap utang lagi setengah hari... hahaaa... boss cakap takpe, forward ke taon depan... giler advane taon depan punyer cuti dah amik..

alhamdulillah, selamat sudah family day SAB FC tuk taon 2014... cadangan nak gi langkawi kensel, akhirnya ke morib jer kitorang.. plan last minit kekdahnya... cam biasa holiday 3ari 2malam... pegi ari jumaat, 5hb balik ahad... smalam saje jer amik cuti nak rehatkan diri..

pagi jumaat berkumpul kat puchong dulu... port biaser la dah tu yang paling dekat... yang penting jalan utama nak tuju ke destinasi... gerak dalam kol 11pagi gak 6bijik keter sumer... lagi 2 keter menyusul kemudian... gerak awal sebab nak kejarkan solat jumaat kat sana... hero2 ni memang eksited sesangat dah... asyik dok menghitung ari jerk kejenya... tiba hari yang ditunggu kemain senyum lebar..

agak lewat gak kitorang sampai pantai morib dekat kol 1... sajer dorang ni pi pusing kot jalan jauh... memang plan nak lepak lunch kat sini... just nice masjid pon seberang jalan jer..

ni baru bebetul berkelah... riuh rendah ngan geng kitorang jer... sementara geng lelaki pi solat jumaat, yang pompuan jamu selera dulu... menu ari tu nasi kerabu ngan laksam, disponsor oleh BiL... burppp kenyang sungguh... kemain banyak dier tempah... bawak ke malam makan ni... so jimat tenaga takyah dah masak tuk makan malam..

sronok biler dapat berkumpul ramai2 camni... nasib baik jugak aritu cuaca elok tak ujan... memula nak gi port tepi pantai tapinya banyak plak monyet... takot kang puak monyet datang serbu kitorang yang kelibut lari... hahahahaaa... tak memasal jadik pesta monyet..

anak2 kecik biaser... bukan boleh, tengok jer menan mesti nak 'pow'... dalam kol 2lebih gak baru gerak ke GoldCoast Morib..

sempat lagi tuh kutip kelapa kontang kat tepi jalan padahal kat pantai morib berlambak derr kelapa... tapi takpe kita stanby tak rugi pape pon... ni tuk sukaneka ler... nak wat main boling gitu..

pendekkan citer yang panjang jom kita tengok bilik... kitorang ni ramai kena sewa 2bijik apartment... satu tuk kaum laki satu lagi tuk kaum pompuan... rate sewa aku ingat2 lupa... tak silap 600++ semalam... skit tak puas hati sebab kecik benor ruangnya... huhuhuuu..

bilik kedua... dua katil single jerk ada... lemari takde, cermin takde, hanger pon takde... sob sob sob... pastu kitorang duk sini geng biras2 4orang memang tak muat yer... katil tu tolak bagi rapat boleh la bentang toto tuk sorang tido tapinya beg2 baru sumer kena humban luar bilik... ppfffttttt sempit giler..

master bedroom oke skit... ada lemari pastu ruang nak solat pon ada... yang ni almost complete... berhimpit tak kesah pon sebenarnya cuma biler dapat bilik camtu dengan rege yang agak mahal cam tak berbaloi jer rase..

ruang dapur... hurmmm oke jer la... tak tau nak cakap camaner..

toiletries complete... no complain... tu jer la yang aku snap... nak review lelebih malas plak..

ari pertama takde buat ape pon... aktiviti bebas... nama pon morib gold coast opkos bebudak ni teruja nak main air kat themepark... cam kitorang amik apartment dapat sekali ngan ticket themepark 5keping tuk sebuah apartment... so dua apartment dapat la 10keping... pastu yang bebudak gi beli lain... ticket boleh wat penjimatan... kita rotate... sape yang dah pegi pastu takmo pegi lagi boleh la pass ticket tu kat orang lain... haaaa dah penjimatan kat situ kan... memang takdenya kitorang turun berjemaah serbu ke themepark... cukup ada yang dewasa monitor bebudak dah ler..

cam ari pertama tu aku turun gak main air... ari kedua ketiga dah malas..

balik main air mencekik plak laksam ngan nasik kerabu... hehehehee... syiok wooo makan biler perut tengah lapar..

tu jer laporan tuk ari pertama... malam aktiviti bebas... esoknya plak baru bebetul agenda utama family day... bersukaneka... acara wajib ni mesti ada... cuma ada beza la dari taon2 lepas... kalo rajin cepat skit aku update... kalo malas tunggu ler next week balik dari cameron baru di'update' lagik..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

AnneRaini berkata...

uishh berjalan rupanya..patutlah senyap je..hehe

Kakzakie berkata...

Tapi kakak rasa apartment tu utk tidur aje. Yg penting kumpul sekeluarga meriah.
Makan apa pun kalau macam ini mesti sedap belaka.

Mummydearie berkata...

Masa saya pergi Pantai Morib hari tu takda pulak nampak monyet. Mana pergi monyet tu semua, malu kot dengan kami. Hahaha...

Wah, seronoklah berjimba dengan keluarga semua! Nak ke CH pulak ke minggu ni?

Masya berkata...

hihihi takpalah janji bercuti dekat pun okeyy dah.. tp kt org ni yg dekat morib tu pun sekali je baru pg huhuhuhu.... xtau;ah bila blh pg lg.

aryan azra berkata...

akak teringin jugak nak bawa anak2 ke sini..hai tak sabar tunggu update zee nih,best tak kat situ..

syawalsimpsons berkata...

seronoknya berkelah2 kat tepi tu yee

Daddy Ziyyad berkata...

RM600+ utk apartment saiz macam tu, a bit mahal la..
Hari tu saya ada plan juga nak ke Gold Coast ni...last minit tak jadi pulak..

Farah Waheda Wahid berkata...

orang kata gold coast ni best...wahhh mesti nak ke sini jugak ni...

Nastyna berkata...

seronok weiiiii tengok, kami ni jauh takder la peluang berfamily day semua, tumpang happy tengok uols jer la.

Nafira usof berkata...

anak2 zura pon ajak pi Morib gak nih. cuma belom plan betol2 jer lagi. hehehehe

Waahhh.. sakan pi bercuti.. nak pi CH plak yer..
jangan lupa makan stoberi coklat banyak2 k! hahahahaha

acik idah berkata...

Hehe.. baru berkira2 nak bawak anak2 ke morid gold coast nie... tapi minggu lepas dah ke PD... nie mandi lagi... macam tak berubah jer kan... hehe... best kan pergi ramai2... meriah...

LYAfrina berkata...

cantik biliknya..
morib pon sgt best