Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 16 Disember 2014

Cameron Highlands ~ Percutian terakhir tuk tahun 2014

As-salam (^-^)

kali kedua jejak kaki ke cameron... last year gi masa celebrate annivesary... this year plak ikut company trip... nama jer company trip tapi memasing bawak diri sendiri... yang penting freeeee termasuk duit poket... hahahaaa... tapi cameron ni takleh nak duk lama2... bagi aku yang pegi 2hari 2malam ni pon bosan... patutnya 3hari tapi hari check-out tu pepagi lagi kitorang berambus..

gerak ari khamis kan selangor cuti... jalan clear takde jam sikit pon... nak mendaki pon senang... kitorang sampai awal jugak dalam kol 11lebih tu dah ada kat lata iskandar... drop kejap nak amik gambar... masa datang dulu tak sempat singgah pon... time tu CNY memang crowded... nak park pon susah... kali ni agak lengang skit so jom singgah..

cantiknyaaaa... cukup dengan tengok jer nak mandi tak berani..

rasa fresh dapat hirup udara segar..

time ni sumer tengah kelaparan... turun rumah tak sempat nak bekpes pon... ada jugak kudap2 roti ngan cekelat dalam kete wat alas perot..

dapat sentuh ckit air pon jadi... mandi memang tak dibenarkan... risau skang ni takut kencing tikus lagipon tak sanggup nak tahan sejuk... dalam 10minit lepak bergerak ler kiter..

lokasi wajib singgah, cameron valley... cantek jer view dari atas... kitorang memang tak turun pon malas nak bakar lemak..

layan scone stoberi... entah aku rasa cam tak sedap lak..

amik jugak coklat indulgence kek tapi tak sesedap SR punyer... okay la tak abis pon seslice tu makan 5orang... muakkk

     
layan dorang bergambar jap sementara ada masa lagi nak check-in... agak2 dah boleh check-in baru gerak naik ke tanah rata... kali ni check-in kat tanah rata jer.. 

petang baru kluar carik nasi dah tak boleh tahan... huhuu tapikan kat cameron ni tak jumpa lagi kedai yang sedap... aritu makan kat foodcourt area petronas brinchang... memang hampeh tak sedap langsung... harga standard sama ngan kl... pastu cam sayur lak patutnya cameron sayur murah portion pon besar la tapinya dorang punya la kedekut... sepiring kecik cinonet jerk... dua kali aku makan kat foodcourt tu, dua kedai yang berasingan sumernya sama... kedekut giler sayur... dua kali cebok dah abis... tak sedap dah satu hal la kan..

     
pasar malam brinchang memang wajib pegi... ni bebudak sibok nak keychain... bukan nak bagi sesape pon dorang sendiri yang nak... asyik nak pow jerk keje korang... satu tak cukup sumer nak dua..

ohh ya pasar malam brincang pon dah tak sehavoc dulu... ntah cam kurang menarik dah bagi aku... dah kecik sebab dorang pon dah injak ke belakang skit... gerai pon dah tak banyak... cam aritu cari gak gerai nasi kerabu... hurmmm takdok... cam gorengan celop tepung pon 3,4 stall jer yang ada... dulu kemain meriah sampai pening nak pilih... skrang? no choice..

dik niq sekarang memang, jalan skit jer penat... kadang blom jalan pon baru turun keter dier dah bagitau dier penat takleh nak jalan... hahahaaa... so bapak kena redhooo..

sebelum datang lagi dorang dah request nak makan stoberi coklat... soo makan ler korang sampai cirit... balik kl no more stoberi... cut cost nanti gst lagi kurang nilai ringgit :(

ada aku kisah? heyyy budak ni paling aku geram... memacam hal dier buat... baru jalan 5minit dier dah penat ajak balik... pastu kalo nampak menan kemain lagi dok mintak... kadang malas nak layan tapi kesian la plak nengok... terus buat hati kering lantok ler... sesekali kena ajar jugak... jangan diikutkan sangat kehendak anak... mengungkit pon yer... kang ada duit dier aku pegang dier dok ungkit jugak cakap dier ada duit aku dah ambik... sampai la aku cakap "okey, duit angah nanti kita beli dot dot dot, pasni duit dah takde tau"... haaa gitu baru tutup mulut... paham ler plak duit abis..

cam sedap sangat along tu siap menjilat..

yang berdua ni okey... sekali aku kata tak boleh memang dorang diam... cam dik niq ada gak kepala angin... kuat sangat merajuk... dier suka menanya... kang kalo kita tak jawab or jawab tak menepati ape yang dier nak mula la muncung panjang... rolling eyes lagik pakejnya..

satu ni jer stall celop tepung yang menggoda kalbu... lagi 2,3 stall tu tak menarik... tepung putih jerk... pilihan pon tak banyak... cam kat sini sumer seafood ada..


ari pertama tak sempat nak gi memana pon... abis jelajah pasar malam, tapau kudapan nak tonton semi-final AFF terus balik umah... laki den tak sabar nak tengok bola.. TAHHNIAHHH MALAYSIAAA -_______-


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Lieya Von Jay berkata...

best nya g Cameron, Saya selama hidup baru jerkk sekali pi .. tu pon 1 malam ja dengan jem nya smpai kereta dah hangit berasap ,, :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Akak last pergi Cameroon Highland tahun 2010 tu ari Zee.. kata nak gi lagi tapi tak pegi-pegi jugak :D
Strawberry celop coklat tu yg tak menahan tengok.. tambahan tengok abg sehingga menjilat jari tu.. emmm yummy ye abg.. :)

nor nazliana berkata...

dah ada 3 teruna kena cari 1 anak dara pulak hahha jgn marah :)

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

adeh sedapnya sea food goreng tepung tu... stoberi pun sedap juga

syawalsimpsons berkata...

seronok last jalan2 2014...

Falsya berkata...

Bile makcik duk kemeren and selalu naik kemeren kan, masalah jugak tau sebenarnye..sendri pegi mcm boring jer..tp bile tgk org lain pegi kan mcm alahaiii sonoknye..

Kakzakie berkata...

Walau dah tak sama macam dedulu tapi yg penting free pergi ke sana dah cukup best Zee.
Anak-anak gembira:)
Kakak suka tengok along dia caring dgn adik - tengoklah suapkan adik walaupun jarang budak lelaki yg macam ini tau. Kalau budak perempuan tu biasalah..

Nafira usof berkata...

Amboiiiiii.. sakannye berjalannnn!
jelessss.. sebab zura rindu ngan CH.
cuti sekolah nih x berjalan pon lagi.. kesian anak2.
nak pergi jugak.. tgh plan lagi nih. hehehehe

menginap kat mana Zee?

tiga lalat berkata...

Salam. Hee sungguh meriah hero-hero.

Zee Suhaini berkata...

kat tanah rata, apartment..tapi takmo rekomen sebab seram skit..hahahaa

aryan azra berkata...

biasalah anak2 ni dlm ramai2 tu mesti ada yg perangai lain sikit,silap2 boleh mencabar kesabaran..kalau akak anak yg sulung tu payah sikit nak dengar cakap,cakap dia je kita kena dengar..hehehe

lama dah tak g cameron ni,teringin jugak nak pergi tapi tu la ntah bila

lia berkata...

owhhhh x meriah sgt da yer... mungkin kesan banjir ritu, belum pulih sgt g kot...

Puan Kutu berkata...

teringin juga nak pergi cameron.tp lepas tanah runtuh tu macam takut pun ada.takde pape ekk zie..

LYAfrina berkata...

Owh.. pergi dgn compang trip.. best la.. suka tgk view ldg the y mghijau tu.. segar n.nyaman je

Mummydearie berkata...

Bestlah semua company tanggung, tinggal nak bawa badan je. Saya ni stoberi tak berapa minat walaupun orang sibuk cerita stoberi cecah ceklat ke apa. Bab seafood celop tepung tu aha, memang tak boleh tahan nafsu. Ni kalau dapat pergi mahu beli untuk buat kenduri dalam bilik hotel rasanya! Lepas gian orang kata ^_^

luna paris berkata...

mungkin pasar pagi kot.. tu yang tak banyak... kalo pasa malam salu banyak je stall... mm.. tapi kalo betul da tak banyak.. mmm da tak best laaa kn... sbb tu je tarikan yang macam best selain ladang strawberry & teh..