Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 16 Disember 2013

Family Day'13 @ Glory Beach PD ~ Part 1

As-Salam (^-^)

Seperti yang dirancang last month (kira last minit jugak la ni), settle gak family "SAB FC" day tuk tahun ni... yeayyy legaaa... kali ni wat kat PD jek, 3hari 2 malam..

 
we'olls janji kumpul sumer skali kat puchong pagi jumaat tu... janjjinya kol 10pagi tapi biasa la kol 11 lebih baru cukop korum... transfer sumer barang yang super berlambak dalam kete, adjust sumer penumpang then berkonvoi la 5bijik kete dalam kol 12tghari gitu... lewat dah tu nak kejarkan solat jumaat lagi kan... imagine jer, 3 bijik mpv ngan 2 bijik sedan nak muat 37 orang makhluk, memang sendat wey tapi takpe we have fun yooo... ada lagi 2 bijik menyusul kemudian sebab dorang masih lagi bekerja aritu..

   
sementara dok menunggu dorang settle sumbat segala barang, meh posing spukol dulu... cam biasa arrr, model tak berbayar adalah dik niq... mueheheheee walaupon dier tak rela, ada di kesah ibunya??

 
we'olls check in kat Glory Beach Resort... sewa 2 buah apartment 3 bilik... satu tuk kaum adam, satu tuk kaum hawa..

 
check in kol 3.00ptg tapi kol 2.00ptg dah sampeiii... no hal, terus boleh check in dalam kol 2.15ptg gitew..

 
ceria jer muka mok tok..

 
dik niq time ni memang bad mood... baru jer mentido sekejap dalam kete dah sampei pon... dan dan ibu plak ajak bergambar lagi la dier moody... asal boleh jer la..



 
bilik adalah biasa2 jer, takde yang luar biasa pon... untung gak ler dapat bilik betul2 depan lift... takde la penat benor kaum yang nak kena angkut barang ke tingkat 5... pastu bilik plak mengadap laut... wuhuuuu

 
baru nak feeling2 skit dah tak menjadik... ada plak jentera korek pasir ni depan tu haaa... efeknya ada la gangguan bunyi skit... seeepoilllll

 
kat belakang tu Lexis PD... syokkk wooo tido atas air... tak yah nak berair-cond dah..

   
kalo korang perasan kan, jarang kot ada gambar si angah ngan along... nak tahu nape??? sebab dorang ni terus lupa ibu ayah kalo berkumpul ramai cam gini... lesap memanjang... nak ajak bergambar memang payah..

 
settle mengangkut segala mak nenek barang, moh jamu perot dulu... memasing dah lapar sesangat time ni... almost kol 3.00ptg doh wey..

 
2,3 ari sebelum bertolak tu sumer dah duk ber'wasap' ape nak bawak... kira pot luck la... memasing bawak sorang skit tuk tengahari tu.. aku wat sayur campur jer pastu laki pi goreng ayam celup tepung 2 ekor... yang lain2 ada la skit2 aku bawak..

 
paling syok ni la, MIL pi buat sampai 4 cupak ketupat daun palas... ngan rendang dagingnya lagi... wallawei dah cam raya aku rasa... memang aku balun jer semampu yang mungkin... nak tunggu raya lambat lagi kot boleh merasa, ahahhaa fuhhhhh puas beb... tu belom lagi tengok petai seplastik besor FIL aku bawak... terkujat seketika aku... wahahahhaaa dah macam nak pi jual kat pasar dibelinya... korang just imagine je la bau harum tandas camaner... aku yang tak makan petai ni pon terkena tempias... ekekkekekeee

Konon malam tu nak berBBQ bagai tapi ke laut jadinya disebabkan lambakan makanan... ahahahahaaa... abis makan sumer tersandar tepi dinding kekenyangan... oh ya, sepanjang bercuti we'olls memang masak tapi yang ringkas2 jer la... sumer pon main campak dalam multi cooker... nak harap hotel, memang takde la dorang provide dapur gas..

Aku rasa cerita aku ni cam complicated skit... malas ler nak mengedit... mood ke laut dalam aku arini... next aku sambung lagi cerita yer :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

wahh seronoknya beramai2 ni...cuti2 kan

mama aryan berkata...

syoknya bercuti ramai2..

Lieya Von Jay berkata...

syok la kan sokmo g jalan2 gini dengan family ^_^ ketupat di hari tak raya , memang best

Falsya berkata...

Wahhh..sonoknyeeee berfamily day...tp mcm mana 5 kete leh muat 37 org tuh?.hebattttt..hehehe

Nafira usof berkata...

aduhaiiiii... terliur tengok ketupat palas ituuuu.
zura pon hantu ketupat palas Zee.
kalo raya memang carik ketupat palas dulu baru lemang.
sedapnyeeee.

aTieYusof Family berkata...

wah! seronok ny Zee cuti2 kat PD ni..ramai2 plak tu... sedap2 makanan tu...sy dah lama benor tak ke PD..hehe..lawa zee pakai shawl.. pandai gayakan...:)

Maria Firdz berkata...

wah.. bestnya siap ada ketupat palas lagi...

ummuaidan berkata...

mmg seronok zee kalu g bercuti berfamily day gini.tingat ko family kawe weyyhh..
adik niq jugok hok maintain ado dale gambar ..hehe

aTieYusof Family berkata...

Singgah pagi selasa...:)

Masya berkata...

NI KIRA FAMILY TRIP LAH YER.. HIHIHIHI...

hainom OKje berkata...

Best jugakkan berkumpul reramai cenggini tapi nak mengumpulkannya bukan senangkan Zee... siapa yg jadi kepala ni Zee?

Zee Suhaini berkata...

berhimpit la skit falsya..sib baek ramai budak2..btime balik baru rasa lega..