Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 3 Januari 2014

Bukit Gambang Water Park ~ Day 2

As-Salam (^-^)

Halluuuuuuuuu... aku warm awal2, entri ni memang banyak ngan gambar... kira ni aktiviti dekat water park ajek... moga korang tak jemu la yer aku dok bercerita jer pasal ni... macam la gempak sangat kan gi bercuti sampai berderet-deret up entri... takat gambang tu rasanya celah gigi korang jer kan??? ahahahaaa..

 
Dah kata heroes2 teringin nak naik tram jadi mari ler kita naik... cian anak2 ibu ni kan, serba serbi jakun... hahhaaa... tiket tram boleh beli kat enterance Arabian Bay Resort... tunggu la kat sini nanti tram sampai... tak amik masa lama pon memang kejap2 kang ada... walau korang semata jer dalam tu, tram tetap jalan yeh, takde nak tunggu penuh... skang dorang claim nak naik keretapi balik kampung..

 
cakap jer nak ape sumer ada tersedia... ada duit semua boleh... ahahahaa... aku sewa pelampung ngan loker... nak bercabana tak payah kot sebabnya nak dok dalam air... barang pon takde sumer sumbat kat loker dah..

 
membeli belah sumer scan wristband... topup jer banyak mana nak... dah abis main kang masih berbaki takpe... kuar enterance boleh claim balik cash..

 
sayangnya besday baru lepas... kalo tak jimat wooo duit waterpark aku... hahhhaaahaahaa

 
macam yang aku mention, mahal kot nak nengok binatang liar ni... dah pernah nengok kat zoo so takde la nak ralat sangat... main air lagi besh... mueheheeehee..

 
lagi best masa nak beli tiket tram, staff tu boleh plak offer ticket water park... yaaaa cer tengok untung wey dok pusing sana sini... terkena plak time tu memang tak membeli pon lagi tiketnya... memula ingat nak beli jugak dulu tapi nengok Q kemain panjang delay dulu... at last, we'olls bayar RM64 jer tuk 2 dewasa ngan 2 budak... dik niq free... ni harga staff yer... kebetulan staff tu ada tiket lebih... kalo ikut harga pakej RM81..

Dah dapat tiket ape tunggu lagi??? Callloooooooo

 
yeahhhhh... i'm soooo excited..


 
laju jer tinggalkan ibu ayah..

 
amik aura dulu sat... memasing tahap menggelupur sudah... cuaca pon dah start panas sebab dah nak masuk tengahari... banyak buang masa dok pusing2 jerk tadi..

 
final touch up sebelum debushhhhhh dalam air..

 
jom ke Peguin Island dulu... bebudak suka la dok sini... yang mak pak pon lebih kurang jugok... time ikan tu nak muntah air jer sumer dok nunggu kat bawah... ada la sekali aku terai pastu tak nak dah... wohohoooo mau jatuh tersungkur aku.... rasa cam benda keras dok hempap kepala, dushhhhh mereng jap... oke dah serik..

 
memula main kat gigi2 air jerk dulu... 

 
dik niq baru nak ke tengah skit sekali ikan tu muntah terkezutttt haaa... sib baik la tak lemas budak ni..

 
terus serik takmo dah pegi..

 
along suka la tunjuk skill gini..

 
baru beberapa minit dah gigil2 sejuk..

 
waahahahaaaa... nampak benar sejuk yer dik... jari pon kecut dah tu haa..

 
time ni dorang ngadu ngantuk... dapat la baring sat situ..

Ayah memang tak nampak batang idung kat sini, dok melayan sorang2 pusing ngan pelampung tu, ada la dalam 5 round... punya la lama nak mengabis se-round pon... memula aku ingat nak join jugak sekali staff tu tak kasik... 1 pelampung 2 orang jerk boleh main... aku nak pusing ngan salah sorang heroes ni memang tak la... kecut perot... hahahaaaa


 
along biasa... dier jadi yang pertama... yang dua bradik dah mula bising2 kat aku tak sabor nak naik jugak..


 
angah yang kedua... giler penakut pak ngah ni tau... hahahahahaa, memula tadi dier la dok bising sekali dapat main terus pucat lesi muka... memang sekali jer la dier meround..


 
dik niq jugok yang steady... dier ngan along sama la, hati kering... angah lebih cam ibu cepat cuak... kehkehkeh... dapat la meround dua kali pastu ayah dah malas... mau tak jemu kalo dah 5 kali dok pusing tang tu jer kan... moh ler kita beransur ke port lain plak.. 

 
perot dah kruk krak kruk krak lapar... ada la seludup biskut oreo dalam seluar tapi terrrkunci plak kat loker... malas giler aku nak menapak ke situ... takpe, pi jerk beli burger ngan jagung... nak dapat ni pon bercinta okey... setengah jam lebih aku dok nunggu... mood aku terus jadik teruk... kalo tengok tang mulut pon muncung dah panjang... heheheheee... ye la, dah la tengah lapar, pastu nunggu jagung kemain lambat... memula burger abis, nasik lemak abis... pastu biler burger datang dah staff tu suh aku pi suruh beratur semula... biler jagung masak, pi bagi kat orang lain dulu padahal aku datang dulu beli dulu... mau tak menyirap??? dik niq plak buat perangai nangis2 nak aku dukung... adoiiiyaiii



 
walaupon tak bape nak kenyang kan, takpe muka kena hepi... kang nanti rosak program... best dok kat Coco Beach ni... sekali dorang pasang ombak memang ter'kesot' aku ke depan... tak sempat nak dok cecah lantai pon..


lepak sini kejap jerk... laki den nak naik slide pulak... oke memang berbaloi datang sini sebab banyak menda boleh main tapi takleh lawan sunway lagoon lagi..

      


 along boleh pi bantai naik slide ni... huhuhu, aku yang tengok ni gerun wey... angah tak yah cakap la memang penakut... yang dik niq nak naik... ingat ibu nak kasi?? memang tak boleh la... nak mendaki pon dah seksa, tinggi dok kat puncak... sekali jer la pon dorang terai sebab malas mendaki... slide memang banyak tapi nak kena ada pelampung tu... yang we'olls sewa aku dah pulang dah... malas nak mengangkut benda alah besar gedabak tu... naik lenguh tangan dok menyeret..


 
sebabkan dik niq tak puas hati tak leh naik slide, maka kena layankan jugak ler nampaknya..

 


 
syok pulak tengok dorang main ni... boleh tahan panjang la... kira dah abis gi panjat balik memang semput tapi dorang ni tak reti penat... berulang-ulang dok main..

 
ayah stanby kat bawah... risau kot dik niq terlemas jer..

end up budak yang penakut ni tak boleh tahan... cuba gak nak turun ngan abang adik tapi rasa dier bran??? memang tak yer... dier pi sendal kaki kuat2 kat tepi slide... sekali si along tolak tak jugak turun... ahahahaaa..


ku hanya mampu tengok sebab aku penakut ya amat... ahahahaha kesian plak ibu tengok... nak main tapi takut... ekekekeeeke ibu pulak yang fedup..

 
dah dah jom balik and again pakai balik baju tadi... sampai bilik kang bilas mandi lagi sekali..

 
lapar bebenor dah berendam lama sangat..

 
sampai bilik tenang jerk tengok housekeeping dah siap kemas... kalo tengok keadaan tinggal pagi tadi mau sentap... so dapat la ZzzzzZZZzzz kejap... petang skit baru kuar cari makan..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

terinat last datang sini

Cho Zila berkata...

ni memang best.. akak dapat rasakan keseronokannyer..
akakpun pergi tempat biasa2jer tapi upkan entri bagai nak rak ...
maalumler nak banyakkan entri...
masa akak pergi tak cuti sekolah tak ramai ngat.. tapi akak masuk kat situ orang pertamaler..
bila dah nak tengaharitu dah ramai orang... beli makananpun okler.. nak mainpun mudah belaka...

mama aryan berkata...

sekali je penah datang sini,masa akak pegi tu,anak sulong baru setahun, kiranya dah 3 tahun lepas la akak pegi...hehehe best jugak la,nak pulak bawak anak2 mmh seronok la main air

izan mama mia berkata...

wah bestnyer semua gambar tuu..saya tak pernah sampai sana lg..

Nafira usof berkata...

bestnyeeeeee...
anak2 mesti mandi sepuas2nye kan~
sian angah.. takut nak mandi yer.
anak2 zura semua berani kalo bab main air nih.

Zee.. yang naik pelampung dlm sungai tuh boleh naik 2 orang jer eh??
masa zura gi hari tuh boleh naik bape org pon. kami siap naik ber4 lagi 1 pelampung tuh.
banyak kali gak lah duk pusing2 sungai tuh. hahahaha.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

Waa bestnyer..tak pernah sampai kesini lagi ni...bes oo mandi manda gini..naik bilik tdo bilik lak lawo memang sodap tdo nih..

Roha berkata...

adoi zee..wat akak jeles je tengok pict2 mandi manda ni..best tu tejun dlm air hehe :D

QA's ~ mamapapa berkata...

memang seronokkn mandi-manda kt gambang ni..worth sgt sbb tak besar sgt tak kecik sgt..senang nk brseronok ngan anak2 kecik :))

Lieya Von Jay berkata...

best nya main air... adik niq dengan abang ngah dah nak sama besaq dah kan .. :)

Riedaffya ibrahim berkata...

sni memang best kan...adui, budak2 lagi excited,,,tgk anak2 kak zee pon rase meriahnye..

aTieYusof Family berkata...

wahhhh..seronokkkknya tgk anak2 mandi tu...:)

hainom OKje berkata...

Budak budak dapat air mmg bestlah main tak hengat dunia...mama pun suka jugakkan hehe
Okje pernah sekali je dtg sini Zee

nurbijen berkata...

Gambang mmg best… duk sini pun teringat-ingat la best neyr pergi mandi kat Gambang…
Anak2 saya pun terpelanting masa ikan muntah tu…. mmg langsung tak perasan yang ikan tu akan muntah… nasib baik mereka tak serik….