Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 17 Disember 2013

Sukaneka Hari Keluarga SAB FC ~ Part 1

As-Salam (^-^)

Yeayyyy sampai dah part sukaneka... part ni buat aku pening ting tong skit sebab panjang benor nak cerita ni haa... ala2 sukan sea pun ada gak ni... muehehehee... ehhh sebab tengok keyword sukaneka yang last year punya banyak orang dok cari, so meh sini aku share sikit ngan korang yer... hope dapat bantu korang yang tengah dok planning nak wat sukaneka cam we'olls...

Aku takde nak membebel panjang2 sangat aihhh... lenguh tangan nak tekan keyboard... tak pasal2 banyak plak typing error... moh layan gambar jer la yer... let the pictures talk..

Elok lepas bekpes, sumer get ready tuk acara terpenting dalam family day... sama gak cam tahun lepas cumanya ada perubahan skit..

 
yang tak menyabor budak2 ni la... janji start kol 8lebih tapi dekat kol 10 baru bleh start... nunggu kaum bapa gi beli lauk pauk kat pasar dulu sebab malam tu dah berhajat nak sambung balik BBQ yang terbantut..

 
ibu and 3 heroes... ehhh tetiba terselit heroin lak kat situ... tensen ngan dik niq ni tau... suka benar buat peace camtu... dah tak nampak mata... aku tengok dah ala2 labu labi jer gaya cucuk mata ngan garfu... hehehee

 go puchong go... ahahhaaa semangat kemain tu siap sumer pakai jersi MU... oittt takde kena mengena okay..

 
muka tuan tanah ngan pasangan kena ada..

perjalanan diteruskan tuk mencari port yang the best... alhamdulillah jugak aritu cuaca sangat okay.. 

 
hamboiiii, sedondon tudung ngan spek..

 
tugas aku bawak ketupat... ahahahaaa tu yang penting..


dapat port cun bawah pokok yang redup cewahhh... jauh skit la dari apartment tapi takpe... kate nak bersukan kan kena kuar peluh dulu... warmed katakan... cumanya kat sini pantai kurang cantik skit pastu permukaan daratan pon menurun, tak mendatar elok... nak cari yang cun memang tak dapat derrr so bantai jer la..

 
biler madam turun padang..



 
heroes2 ni dah eksited sangat... sementara dok setup acara sukan tu, balun main pasir dulu yer anak2..

Okey, first acara sukan aritu tuk kategori kanak2 dulu... dorang dah tak menyabor nak main... nak gi berendam dalam laut pon yer jugak bebudak ni... pantang nampak air..

 
acara pertama cari pasangan kasut... okey sumer, get ready..

 
cinonet berdua ni kena explain kasik paham... slow motion jerk..

 
beria tu haa kasi dorang paham... takpe2, kita kasik test dulu seround tengok camaner..


 
gud gud gud, nampaknya anda telah berjaya... ahahhaaa... harapan jer la dik niq tu... last2 dier yang paling lambat dapat..

 
dan pemenangnya... jeng jeng jeng, aku lupa... ahahahaaaa..

 
wokeh bebeh, sedia tuk acara ke-2 pulak... passing bola (ala2 cam rebut kerusi la ni).. biler tiup wisel tuk kali ke-2, sape yang paling last pegang bola terus out..

 
konon nak pasang muzik tapi tak dengar... maklum la angin pantai dah tenggelamkan bunyi..

 
si angah pandai tau time ni, langsung dier tak pegang bola tu.. amik jer terus campak ke member sebelah... maintainnnnn

 
dan pemenangnya..... angah dan aina... wuhuuuu

 
nextttt cari telur penyu... hehehee takde la telur betul wey... tanam jerk bola ping pong dalam pasir pastu suruh dorang ni korek... sapa paling banyak then dapat kumpul sumer bola A,B and C adalah pemenang..

 
dik niq ngan angah sebijik pon tak jumpa... apa daaa..

 
dan pemenangnya... alongggggg... yeayyyy complete dapat A,B,C..

 
seterusnya acara pecah belon... hempap la dengan vontot kasik pecah... steady boys..



 

 time ni dik niq paling tak puas hati... lawak aku tengok video dier... dah tu belon dier belon pon pecah, ayah mat dah paksa lari ke garisan penamat... acaner tu?? sampai sekarang balik umah dier soh aku tiup belon then cuba hempap kasik pecah tapi tak pecah2 jugak..

 
and the last acara macam aku selalu main masa sekolah rendah dulu, tarik tali..


 
tengok muka si adam tu... lawak, ahahahaaa... dah cam gaya nak terberak pon ada... sepenuh hati tu dok menarik..

 
ni kumpulan yang kalah ni... dua kali tarik, dua kali kalah... muehehehee

Akhirnya setelah sejam lebih berhempas pulas, tamat la 5 acara tuk budak2 bilis tu main... suka tengok dorang happy..


settle jer sumer terjun ke laut... takde nak heran dah panas ke ape... nak soh naik kemain payah... kulit gam terbakar pon still lagi dok berendam... naik2 tengok sumer dah merelip-relip legam... tak cukup kat sini, sambung lagi terjun kat pool..

Next acara tuk kaum ibu bapak ngan geng teruna dara plak... nanti2 la aku cerita yer... cam dah panjang bebenor dah ni..

Sebelum tu, moh layan video dorang dulu... ni jer yang aku ada.. 

 Cari Telur Penyu

Cari Pasangan Kasut



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

10 ulasan:

Roha berkata...

bestnya buat familyday sambil beriadah ..dan mengeratkan seraturahim tak gitew puah zee?
suka tengok gelagat budak2 tu tarik tali hehe..tarik samapi menang yess!!..

ummuaidan berkata...

video tuh private lah zee takleh nengok dik niq..hehe

Zee Suhaini berkata...

ahahahaa..x ingat pulok doh gi private..
okey doh ummu..try tengok..

Cho Zila berkata...

amboi seronoknyer dan meriahnyer keluargani.. siap ada sukaneka.. kanak2 paling seronoknyer...

aTieYusof Family berkata...

Seronoknya lah bila ada sukaneka ni.. mengeratkan hubungan sesama pun ia...
hihi... tgk diq niq dlm video tu...:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ berkata...

meriahnyer...anak2 kemain heppi bersukaneka....siap ader tarik lagi tu

syawalsimpsons berkata...

seronoknyer bersukan neka yee

Kakzakie berkata...

Aduhai Zee... kakak yg baca dan tengok video tu yg terkekeh-kekeh sendiri ni.
Gelihati dan nampak seronok betul anak-anak.
Baguslah aktiviti macam ini. Kakak suka:)

Nafira usof berkata...

meriah lah family gathering kalo cam nih!!!
semua lapisan ade acara tersendirik.
zura yang baca n3 Zee nih pon teruja sama.
hahahahahaahha.. best!

mama aryan berkata...

seronok3..x dpt akak nak komen apa lg,mmg best lah