Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 1 April 2015

april sudah... bersedia atau tidak? tetap kena hadapi jugak..

As-salam (^-^)

selamat datang bulan baru... ramai yang keluh kesah kan arini tapi tu la nak tak nak kena hadap jugak... kehidupan diteruskan cam biasa jugak cuma bezanya kena lebih pandai berjimat skarang nih... aku pon sempat gak borong skit2 dari last month lagi... mana barang yang boleh tahan lama tu simpan stok lebih skit... okey la takmo bebel pasal benda2 yang stress... tarik napas hembussss slow2 yer..

tetiba blur taktau nak apdet ape... kang tak apdet bersawang sayang lak... sembang kosong aci la yer... walaupon tak hot citer aku tapi kesian plak yang masuk sini dok baca citer mall cyberjaya yang dah basi... ehhh semalam sempat lagi pi waktu lunch... kuar awal skit dari biasa... saje nak tengok sesak ke idok tapi seyesss tak sesak... syokkk jer jenjalan... hahahaaa... saiko padahal opis nak ke cyber nun bleh tahan jauhnya..

budak nih dah nak fire aku gi jenjalan tak bawak dier... "heheeehee sori yer anak3 ku, korang kan sekolah... kasi chance ibu nak jenjalan cuci mata tanpa gangguan jap"... 

sempat merembat rumput tiruan kat Daiso... kehkeh... bahaya aku punya cuci mata ngan poket2 sekali terrrcuci..

 kenapa nampak perkataan bra lak kat ctu?? heheheeee tu brazil benornya..


so far, kasual baju raya hero3 aku dah setellll... lega sangat okey... tinggal nak carik baju melayu dorang jer... aku punya pon complete dah... beli yang siap senang takyah pening nak carik tailor bagai... heheheee tapi tu la selagi tak raya ada jer yang nak ditopup... at least beli awal2 ni jimat skit kot lagipon pesen aku memang suka beli awal... leceh kalo buat kejer last minit... kang aku yang stress lebih..

asal ari minggu jer dorang request nak main basikal... nasib ayah rajin nak melayan... ni minggu lepas punyer aktiviti aku malas nak ikut... sabtu main badminton, ahad main beskal plak kemain sihat korang punyer aktiviti... takpe2 korang gi main, ibu kuar beli barang dapor.. hahahaaaa

cukup dulu apdet sampai sini... nak sambung keje lak... aihh pening nih sumer barang nak kena masuk code tuk gst... ai is stressss... bye byeee..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

he he he, nasib kerja-kerja untuk GST dah selesai... cuma hari ni tak boleh guna sistem jer sehingga esok...

Kakzakie berkata...

Office kakak ni sekarang pun macam pening-pening lalat Zee. Code Tariff kena alert bab nak declare. Invoicing semua kena tunjuk sekarang ni sebab nak tahu berapa % duty. Payah betul.
Tapi lama-lama biasalah..

Cepat betul beli baju raya hihi...

Falsya berkata...

xbersedia pun kene bersedia jugak..nak buat macam mana kan..haihh

UmmuAidan-Arissa berkata...

ingat pesanan zee hok mulo..kak nor pun ado jugoklah stok brg2 pra GST..heheh..cukuplah tuk sementaro ..nyok2 pun fulus jugak tadak..hehehe..
pasni tokleh nok joli sgt ler sbb semua naik reger kan kalo tok gst pun...

nie pun nok keno standy cr baju rayo jugok nie...hehehe

Puan Kutu berkata...

betul tu nak pening apa, nak tak nak kena hadap jugak kan.sy takda pun beli apa2 pun buat stok..kejap lagi nak pergi usha harga je.hehe..

mmg awal betul beli baju raya..takut gst ke apa ni?hehe gurau je!

Masya berkata...

nak buat macam mana ... bertabah je lah ... mmg kena hadapinya ...

wahida berkata...

bagus buat persiapan raya awal..ramadhan pun dah tak lama dah ni...

LYAfrina berkata...

nak tak nak kena telan & hadam...
insyallah..moga rezeki kt makin luas lps ni

zeera lily berkata...

tetibe stress dengan gst

Lynn Munir berkata...

Tuu dia, dah standby nak jadi Ultraman.... Hiarghhh !!!

Siti Rohaida Yusof berkata...

klu fikir pasal gst pun buat sakit kepala,nak tak nak kena hadapi jugak...enjoy je life macam biasa walaupun ada benda yang terasa..poket...hehehe...

Kakzakie berkata...

Macam-macam isu dah timbul baru 2 hari GST Zee. Hari ini entah berita apa pulak kita tunggulah..

hainom OKje berkata...

Cepatnya beli baju Raya Zee..... kang shopping masa pose hauslah pulak yek hihi...
Wah tema apa lak tahun ni....casual dah hitam putih tu....

abuikhwan berkata...

Asalamualaikum,
GST, Suka atau tidak terima ajelah. nak buat macamana hehe

lieyalatif berkata...

wahh kak cepat dah soping baju raye budak2...bagus2...better buat preparation awal kan....lieya esok cuti ngan kawan opis nak gi jalan tar cari kain baju raya tuk buat baju melayu kurung bagai...baju jalan kumpul sikit2 pas ni plak...tulaa gara2 gst semua naik...tapi what to do...have to live with it lor...sob sob sob

lieyalatif berkata...

kahkahkah...zee ko abaikan komen aku sebelum ni dok panggil akak tu ye....aku tgk blog org lain tapi komen kat entry ko pastu konpius sendiri panggil ko kakak hahaahahaha...

Zee Suhaini berkata...

dah kenapa lieya oiii... pening ehh? hahahaaa