Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 3 April 2013

BerpAgiAn ke pAsAr pAyAng @ KuAlA TerenggAnu

Salam (^-^)

Masih lagi entry kat ganu... walaopon pi semalaman jer tapi puas hati, masa je tak cukop... kalo ikut hati banyak tempat aku nak singgah... penat dok dalam kete pon satu hal... memang kematu bontot... tu blom lagi aku drive, mau tambah lagi 2 3 jam kot baru sampai... almaklum aje la, aku ni pemandu berhemah... sopan santun gitu kat atas jalan... kahkahkah

Hari ke-2 dah kena check out... malam tadi dah plan, pagi-pagi lagi mesti kuar pi pasar payang... dah sampai sini tak sah la kalu tak pi kan?? plus tempat aku menginap tu memang dekat situ je tapi takde la aku nak jalan kaki... huhhh memang tak sanggup ngan hero-hero ni... kang setengah jam pon tak sampai-sampai lagi kat pasar...

 
We'olls bekpes kat atas pasar... makanan memang meriah giler... sume aku nak makan tapi still under control... 

 
Siap bekpes je,turun bawah plak... pulun lagi beli kuih yang jarang aku jumpa kat KL ni... memang rambang mata aku..kalo ikut hati, sume benda aku nak beli and last dapat la 5 jenis kuih yang kat atas tisu tu...

 
Sementara singgah beli jeruk jumpa plak beca ni kat dalam pasar... ahkak yang pandu beca ni tau... 

Kat luar pasar ade la nampak sorang atok bawak beca ngan sorang penumpang... memang dah tua sangat dah atok tu... kesian pon ade... hero-hero ni nak naik pi ronda memang aku tak kasi... cam tak sampai hati jew..

 
Menikmati pemandangan di waktu pagi tengok pantai, kalo datang petang lagi meriah... sebelah je ngan pasar payang... sambil tu santap la we'olls punya kuih tadi but still keep ruang kat perut untuk makan kenduri tengahari nanti..

Oh ya, malam we'olls sampai tu, ade persembahan wayang kulit kat Bazaar Warisan, seberang jalan jew tapi we'olls tak tengok sebab dah penat sangat... kaki dah lenguh... dinner pon beli pasar malam@dataran syahbandar... jumpa lak coconut shake campur eskrim vanilla... hanya RM1 jer... murah kan??

 
Suka hero-hero ni tengok kapal... hajat nak naik bot tapi kekangan masa... nampak tak bas tu?? haha dah macam design rumah aku tengok... ni bas bandar 'CAS LIGAS' maksudnya lincah dan cergas...ehh betol ko dok ni?? hentam je la...

 
Seterusnya we'olls ke masjid terapung... saje je nak tengok dari dekat... nampak plak kuda bersiar kat situ, memang teruja habis la hero-hero ni... sini pon not bad sebab de taman berdekatan menghadap pantai... ramai yang picnic kat sini... syok plak tengok bekpes reramai ngan family sambil layan anak-anak main taman... masa nak balik KL sempat gak singgah solat sini... 

 
Persinggahan terakhir before we'olls balik bilik berkemas untuk check out... semalam datang petang so merasa plak suasana pagi kat pantai batu burok ni... kali ni gi kat dataran jew... sunyi skit, tak semeriah waktu petang but hero-hero ni enjoy..

k bye bye.. wassalam :p


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

6 ulasan:

ANNA MARIANA berkata...

wah... teringin nk g...

AyueJean AJ berkata...

Suka pegi sini bila ke Terengganu.... =D

mama aryan berkata...

meriahnya tgk makanan yg dijual,ada ketupat lg,mcm teringin la pulak nk makan ketupat..hehehe

Nory Zoulkefle berkata...

pasar payang ni memang destinasi wajib terjah ni kalau sampai K.terengganu...hehe

Riedaffya ibrahim berkata...

wah...syok berjalan err...

Merah Dagang berkata...

Ingat nk try teloq penyu...tapi xtau nk buat mcmana...