Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 18 Disember 2013

Sukaneka Hari Keluarga SAB FC ~ Part 2

As-Salam (^-^)

Wokehhh, mood rajin tengah cantik ni kena cepat2 hapdet... tinggal dua part jerk lagi citer PD aku ni pastu dah yilek... ni still lagi citer sukaneka yer tapi tuk kategori orang besar2 la pulak... mana aci wey bebudak jer yang syok main... yang mak pak budak pon nak main jugak... hahahhaaa..

Aku mulakan ngan anak teruna dara punya aktiviti dulu yer... sebab kekangan masa jugak so dapat main 3 game jer... yang mak pak pon sama gak 3 game..




    
haaa kepit bola celah ketiak ngan kangkang... gasak la camaner nak buat janji bola tak jatuh hingga ke garisan penamat... kang kalo jatuh kena u turn balik start semula... ingat senang rupanya susah jugak... nak mengepit celah kangkang lagi... dah macam ketam memasing..



 
second game main dadu gergasi... yang ni aku tak paham camaner main dier... sampai sekarang pon blurrr..

 
yesss yang ni aku suka... moh main tiup2 tepung nak?? taruk guli dalam tepung pastu hembus la, amik guli tu ngan mulut then masukkan dalam botol mineral yang terpacak kat belakang nun..

 
nampak ke tidak botolnya tu??? cinonet sangat dok dalam pasir... hazab jugak ni gayanya..

 
get ready.. ni sebelum decide letak tepung ni memacam idea dorang kasi... letak kunyit la, cream cheese la, serbuk lada la... gula la... adoiiii gula mahal oitt skang ni... jangan nak membazir sangat..



 
kelam kabut abis... ni kalo ada tertelan guli tak tau la nak jawab camaner... kena pandai2 la yer... 

 
olohhhh... comey muka masing2..

Abis sudah 3 game tuk remaja belia ni... time ni memang panas tengah mencanak... ketiak sumer dah bau masyam...ahahahaa... ekceli ni last game sebenarnya, before tu kaum mak bapak dulu yang main... heheheheee..

 
nampak buah tu?? haaa pertandingan pasangan paling pantas gigit buah katenya... no pegang2 ngan tangan yer just guna mulut tapi tang part mula2 nak gigit tu terpaksa gak aku tolak ngan tangan... dah tu, tinggi bebenor gi gantung buah... mano den sampai oitt..

 
kaki diikat yer... last year gigit epal, this year senang skit la buah lai... pfttttttt kalah gak dapat nombor 3... huhuhu, mana aci.. yang menang tu kan, gigit buah terus jatuh tergolek ke bawah seketol... yang lain kemain dok gigit buang siap ada yang kunyah telan lagi... hoohohoo

 
ikut strategi masing2 yerk... yang pendek kesian (aku ler tu)..

game ke-2, 

 
wiwiwwiii, dah cam gaya baru lepas sunat... ahahahaa... ni lari dalam kain yer bukan dalam guni... mana nak cekau guni banyak2 skang ni... beras sumer pakai beg plastik dah... pakai guni bawang kang kecik bebenor la pulak..



 
memula start lari tu okay jer lagi, tang yang nak kena mengundur balik ke garisan tu seksa... terseret aku... nasib la ringan kan, sesuka ati jer laki dok seret... mujur tak tergolek... muehehehe (perasan kurus jap)

 
yang ni kesian... sampai ke sudah bergelut nak bangun payah..

and the last game, kanda dinda..

 
ni kaum laki kena tutup mata yer... dok dalam bulatan tu then pusing2 jap bagi pening... yang lain2 kena pusing sekeliling... nanti kang sape yang tutup mata tu kena panggil DINNNDA then bini kena jawab KANNNDA... pastu stop... yang laki kena dengar suara bini then pi cari sampai jumpa... ada paham??

 
ingat senang tapi kepayahan jugak wey..

 
pasangan pertama yang kalah... ahahahaaa... lain tempat aku sahut, lain pulak yang dituju... apa da... sumer pon kalah... perot tu takleh kaver ke bang oiiii???

Dahhhh tu jerk pon... abis game terus balik masak tuk lunch... kelaparan tahap cipan dah sumer ni... penat pon yer jugak... lagi nak prepare tuk BBQ ngan gala night... wohhooohooo siap ber'gala' night u'olls... tapi tak dapat nak share gambar kat sini... tensennnn jap... gambar takde sekeping pon yang elok... sumer kabur mabur... part BBQ pon sama gak takde gambar... agaknya kamera aku pon reti penat kot :(

 
antara gift tuk pemenang... yang banyaknya untuk budak2 la.. bagi dorang sonok skit kan..

 
alhamdulillah... dapat sorang seketol jam... lama dah heroes aku dok berzikir soh beli jam ice... bukan taknak beli tapi dah beli kang tak sampai seminggu rosak... geram jerk ngan dorang... tu yang aku tunggu dah dekat nak bukak sekolah kang baru beli tapi dah dapat free... huuuureeee save poket..

 
ada yang lucky draw jugak ni..

 
yeayyyy dapat pi sekolah ngan botol air baru... yang banyaknya dapat alat tulis... tak kuasa dah aku nak snap satu2... nampak gaya kena pi cari la beg sekolah along seketol lagi... takde luck dapat beg :(

 
yang penting, tuk tahun ni kita ada piala pusingan... wahhhh kerlass ni... harapan jer la nak jadi yang yang pertama pegang ni... takpe2, tuk next year kita pulun habis-habisan..
 
Next entry aku tepek cerita photoshot pulak yer... dah last day pon kennn... pepon bergambar bersama kena ada... wajib tu tuk kenangan generasi akan datang... bhahahhaaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

21 ulasan:

Cho Zila berkata...

meriah sesangatler ni.. siap ada piala pusingan tu.. rajin betoiler nak reka game apa, nak beli hadiah lagi.. isyh tabikler...

hainom OKje berkata...

haha...lawaklah Zee bab sepelikat suami isteri tu.....18SX tu hehe.....
Seronoklaah kalau adik beradik berpakat cenggitu....

Roha berkata...

hai zee..
bestnya buat familyday...jealous tau akak hehe:D
cutelah pic zee masa game gigit buah n lompat dalam kain romantik giteww :)

ummuaidan berkata...

Hehehe..mcm seronok jer game tuk pasangan tuh zee..ala2 mesra2 gitu..:)
p/s - zee kalu free bulih bg email add dok..nok tanyo sikit psl sekoloh kat p.p tuh..tks..email akak oursimplegarden@gmail.com

Zee Suhaini berkata...

uumu cayang, kat bawah gambar profil zee tu ada email add... email jer kalo nak tahu ape2..kalo ada FB baguih jugak..nanti add yer :)

syawalsimpsons berkata...

seronoknya family day ni..sue egat lagi time dolu ikat kaki ngan pasangan sue angkat akob...nasib dapat no.3,...kikikiki..hasil angkat en asbeen yg kecik tu

Lieya Von Jay berkata...

wow...meriah sungguh .. semua acara agak romantik la .. ^_^ hadiah pon mengancam

Zee Suhaini berkata...

ngeh ngeh ngeh..jangan la pikir bukan2..

Zee Suhaini berkata...

jenuh gak kak memikir..keje berkumpul la ni baru dapat byk idea..ramai ajk..

Zee Suhaini berkata...

kuat tu angkat laki..

Zee Suhaini berkata...

best kak..sekali setahun jer

Zee Suhaini berkata...

hadiah budak2 lieya..asal dorang hepi sudah..

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya. Seronok dpt buat aktiviti mcm ni ngan family.

aTieYusof Family berkata...

hahaha..meriah nya zee.. suka plak tengok.. yg game pkai kain pelikat tu lawak juga...hehe..

Kakzakie berkata...

Sampai berairmata kakak dibuatnya Zee. Kakak siap panggil kawan kakak tengok N3 ini tau. Kakak gelihati yg suami-isteri berlari dlm kain pelikat. Kawan kakak kata kalau gemuk boleh koyak kain pelikat tu. Sampai ada yg tersungkur lagi hahaha...

Seronoklah kakak tengok Zee. Suka!!

Nory Zoulkefle berkata...

seronok kalaua da aktiviti2 cmni...hadiah pon best2..hehe

mama aryan berkata...

seronoknya siap ada game lg, best ni bole ajak family buat mcm ni gak, tp tak berapa nak ramai la pulak

Honeybee GB berkata...

Tq for sharing. Ai tengah cari idea utk buat hari family this year.

Bidadari gojess berkata...

Wah..bestnyer games.. xpecially yg kain pelekat ngan epal tu...

Mmg tgh cari idea..ada family dah hujung bulan ni...

Tq kongsi entri ni.
jemputla dtg belog kita sis

Www.bidadarigojes.blogspot.com

Sam Yatie berkata...

tergelak sorang2 baca entri nie! kebetulan memang tengah cari games utk sukaneka family day!nice sharing sis...tengs ya!
Jemput Singgah

Jue Zuraidah Binti Saad berkata...

guli dalam tepong mcm x berapa sesuai... sat tertelan guli kang... cuba elakkan sebarang kemalangan naaa... boleh replace guli dengan benda lain