Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 7 Januari 2014

Lagi cerita Gambang, berakhir sudah percutian untuk 2013

As-Salam (^-^)

Cuti 3 hari 2 malan ni memang singkat jer kan??? rasa tak puas sangat pon tapi penat takyah cakap... dah tu sumer tempat nak pergi... memang rushing giler... tu pon aku sempat pi tanjung lumpur ajer... cadang nak ke teluk cempedak pon terbantut sebab memasing dah penat... jarak pon faktor jugak... ingat lepas main air kat gambang water park tu, malamnya nak gi cari makan situ.... drive dah suku jalan ni, tup tup arghhh tak payah la, malas penat letih ngantuk sumer ada... dan dan tu la terus pi buat u-turn... end up makan jer la dekat2 situ..

Esoknya dah nak kena check out... kalo nak pi jenjalan mana2 dah tak sempat aku rasa... berjimba kat situ jer la... turun bekpes ngan sumer heroes yang tak mandi... memang cadang nak soh dorang terjun dalam pool lepas makan... wahhhh senang idup kan??


 
dua dish yang menepati citarasa tekak, repeat lagi waffle... yang mashed potato tu pon sedap dier punya gravy... lenlain biasa ajer..

 
dik niq masih lagi bekpes ngan cereal..

 
paksa jugak pak ngah ni makan nasi lemak... biasa la dier, memang makan nasik jer... lauk sambal sumer tolak tepi... tu pon berperang siap ugut tak leh mandi kolam baru nak mam..

 
ni pon membebel kena paksa makan..

Perot baru nak ketat skit dah pi bakar balik kalori... elok naik pool memasing kebulur balik lapar... dah gitu la rutin kan... lapar - makan - main - lapar balik... hehehee



 
tak yah nak berendam lama2 sangat la... sejuk kot pepagi ni..

      
dah kata menda alah ni dok elok jer depan pool... abis mandi memang tuju ke sini dulu... nasib jugak la ari tu mesin nak tukar token tu rosak so tak merasa la korang nak main... main jer la olok2..

      
olok2 main pon mau setengah jam gak sangkut... dah ler, jom naik bilik kemas barang..

      

 
 sempat lagi mengedik... kol 11.30 camtu memasing dah siap so sementara dok nunggu nak check out kita posing jap..

 
masuk kete tak sampai sejam dah terkulai layu... mengantuk sangat la konon, naik lenguh bahu dier dok lentok... penat main air semalam pon yer jugak bebudak ni... along pon terbabas time ni... yang kekal steady si angah tu... ntah bape keping roti dier bedal sensorang kat belakang... siap sapu jem lagi... ekekeekee

Laluan karak-bentong ni kan, banyak stall yang dok menjual musang king tepi highway... masa datang aku dah terliur dah tapi still lagi bertahan... ni nak balik takkan nak pandang lagi kot..

 
elok singgah musang king tinggal sebiji kecik jer... sekilo 25hengget pastu pak cik tu pelawa durian ni haa... katanya durian kawin, rasa lebih kurang cam musang king... ni kalo yang tak tahu memang boleh tertipu dier cakap sebab takde beza... murah skit rege dalam 12hengget sekilo... amik dua bijik, timbang dalam 3 kilo camtu... okey cun soh dier belah bontot siap2 senang laki nak kopek..

 
memang terbaik... sedap lemak pahit sumer cukop... berbaloi la dapat dua bijik... tu pon semput nak perabih... isi memang tebal, bijik kecik jer tu yang semput tu... bebudak tu larat sorang seulas jer... kalo yang biasa tu aku dok beli, sebiji pon abis dorang makan... akhirnya terpaksa gak angkut balik umah sepaksa sebab tak larat nak makan dah..

 
amboiii, penuh penghayatan...


tak sabar ngan godaan bau tu yang berenti kat hentian tol bentong... sesambil tu solat zohor sekali... lapar pon yer jugak dah tengahari buta... nak menyinggah RnR cam jauh jer lagi... 

Hasil yang dok bekpes pagi tadi dah abis pon pi bakar kat pool, tu yang menagisi sumer kelaparan... nasib la ada gak belen2 kudapan... dan tau ape menu lunch we'olls aritu??? memang durian la wei... sumpah cakap, makan tu jer kenyang sampai ke puchong... dah tak payah nak mencari nasik pon... hahahhhahaa 

Kalo korang ada lalu kot situ, boleh la try tanya durian kawin ni... jangan plak tertipu ngan musang king... rasa memang takde beza cuma harga jer la yang berbeza... tak pepasal kang bayar lebih..

Abis sudah entri cuti2 gambang... tata titi tutu... jumpa lagi di entri cuti2 akan datang yang ntah nak kemana ler pulak... plannya nak gi langkawi tapi masih lagi dalam perancangan... tu kira masuk dalam list family day tahun ni... dah berzaman aku teringin nak pi tapi tak sampai2 jugak... orang lain dah 2,3 kali repeat..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

18 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

3hari 2 malam mmg memenatkan zee tapi takpe lah janji seronok bah...anak2 tu semua happy kan..suka depa, mandi manda..hihi
hah! Langkawi? atie dah 2 kali pegi masa study..hihi..harap thn ni zee smpai sana ya...:)

izan mama mia berkata...

uwaa.. sakan tang makan durian tuu..letak dlm keta x bau ke..hihihi.. kalau semua anak makan durian..mmg berbaloi beli...kan...

Kakzakie berkata...

Dah naik sekolah ni cuti tersekat sikitlah ye Zee
Puas anak-anak mandi, main, makan bila jenjalan ni. Letih no. dua.
Apa yg pasti cerita mereka sampai hari ini mesti tak habis lagi. Seronok sangat utk dikenang.

lieyalatif berkata...

RAMAI CAkap gambang best kan zee...lieya gak tak sampai2 lagi...ikutkan sebelum ni boleh ke sane sbb opis buat kursus kat sane, tapi lieya lak x dpt pergi.....untung time zee pergi ni mcm tak ramai org jek...enjoy budak2 ni mandi org tak ramai....ye la kalo ramai sgt tak syok...berlaga bontot dlm pool jek kakaakakakaakak...

lieya pun suke gi bercuti tempat2 main air gini...budak2 kompem cepat lapa...seronok tgk dieorg akan makan banyak dari biase....lepas kenyang terjun pool balik...agak2 lapar naik balik makan ekekekeekekek....boleh la nanti, plan gi gambang plak cuti sekolah nanti....

oo baru tau ade durian kawin...takut gak kalo tertipu kan....

Kisah Si Dairy berkata...

kalah kalau bau durian dalam kereta...mesti seronok anak2 zee dapat pi bercuti..

syawalsimpsons berkata...

SERONOK BETOI CUTI2 MALAYSIA NI

Nafira usof berkata...

Wahhhhhh... memang berendam sakan lah 2 hari yer.
sonok lah budak2.. sampai muka pon dh rentung berendam kuat sangat masing2.

besarnye ulas buah durian tuh!!
penuh tangan pegang seulas durian.
puas ati lah bayar mahal sket.. janji isi dia sedap~

Roha berkata...

dah breakfrst mau tak lapo lagi zee oii..kalau dok swim kat pool erm memang opkos lapaq balik hehe..
haa tu makan duyan kat dalam kete..bak ada yg melepas mau tak pengsan dibuatny hehe..:D

Fiza Rahman berkata...

Bestnya gi Gambang. Seronok tgk anak2 happy kan.

LYAfrina berkata...

bestnyer..
last smpai sini 2thn lps.. lps ni nk bawak asya pegi kat safari dia.

dalila berkata...

wahh..happy kan main..
seronok tgk anank2 hepi kan sis.. ;)

aTieYusof Family berkata...

singgah pagi selasa:)

aTieYusof Family berkata...

singgah khamis..sibuk ye zee?? :)

AnneRaini berkata...

sedapnya durian. musim kali ni xbeli durian lg...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

hihi..cuti 3 hari 2 mlm mmg kabut skit..tak puas jenjalan..tapi tak kesahlah..janji dah pederas g sana..

uiiii durian..beso jgk ulasnye tu.. sedapnya..sedapnya......

hainom OKje berkata...

Mmg sedap betui....lepas penat mandi makan durian pulak...bukan calang calang pulak tu Musang king lagi....mmg puaslahkan Zee...

nurbijen berkata...

nasib baik ada durian..boleh la mengalas perut hingga sambil ke rumah :)

Puan Kutu berkata...

amboi seronok tgok menu sedap pastu puas berkubang.dh puas berubang sambung main..ta ktukar token pun jadilah.hehe

sy ni tak berapa gemar durian,tp macam mengidam pulut durian lama dah..tgok durian zee ni leleh plak air liur..:)