Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 3 Mac 2015

Port Dickson | Alive 3D Art Gallery

As-salam (^-^)

Mood malas dah bertandang balik... gayanya memang seminggu sekali jer la berapdet... meh sambung balik cerita kitorang ke Port Dickson... sempat gi dua tempat jer aritu... balik dari muzium tentera darat tu takleh nak check in lagi... masih awal so terus gerak ke Lukut..

ternampak kat FB beberapa hari sebelum tu, Alive 3D Art Gallery... cam menarik jugak... landmark senang jer berdekatan ngan Giant Supermarket Lukut... sure jumpa punyer takkan sesat... PD tak besar mana pon..

 
bangunan 3 tingkat..

 
sebelum tu kita ukur ketinggian dulu... laaa terlebih korang nih... dik niq ngan pak ngah dah nak sama level... bebudak bawah 90cm free... lebih dari tu kena bayar rm15hengget... dewasa plak rm20hengget with mykad... takde mykad harga lain yer... tuk warga emas sama jer cam rege budaksss..

gambar sangat sangatlah banyak yer... tak tepek kang rasa sayang plak..

 
ekceli dalam ni ada lebih 30port bergambar yang lawa debommm... tak sumer pon aku amek pic, yang mana lawo jer snap... tension ngan bebudak ni bukan dorang nak melayan sangat ajak bergambar, banyak alasan... puas paksa baru dapat... korang tengok cam senang jer kan aku amek gambar dorang padahalllll hahahhaaaa takmo cakap ahhh.. stresssss

 
kalau bebetul jatuh mampu ke nak tahan gitu?

no caption..
 
 
tengah syok kencing tetiba hulk dok sebelah... jeng jeng jeng, ape perasaan korang?

 
 "alamakkkkk bersaing ke dorang nih"... konpius jap dik niq disitu..


pasni tengok gambar jer la dah takde caption... malas plak nak menaip satu satuuuu..

ekceli, setiap mural ni dorang ada spot nak bergambar kat mana and kat dinding pon ada tampal contoh bergambar so kalu tak reti just follow jerk cara dorang... kalo bawak DSLR memang cun la gambar... cam kitorang ni camera compact jer tak brape nak lawo sangat... tengah dok syok snap bateri plak abis... huauuaahuuaa..

tiap kali amek gambar aku, laki mesti bising... kaku kot pastu asyik control dok senyum... cam takde perasaan lak orang tembak ko pi senyum... hahahaaa... ya ampun, aku memang tak reti okey... takde feel..
 

budak sorang ni muka dah kelat... penat katanya asyik nak amek gambar... hahahhaaaa sabar jer la... dah masuk bayar lak lagi rugi kot kalo takde kenangan korang kat sini..
 
tak nampak real sangat..
 

 
amboiii beria mengintai awatnya pi tutup mata lak? rugi arr tak nampak..



      
aauuwwwww..

 
bapak borek anak rintik..





 

" lawan jer la, ape nak takut... tengok dik niq ni hebat tak?"





 berangan itu free..


phewwww semput okey nak dapat gambar sebanyak ni... ari kitorang pegi tu tak ramai sangat orang... ada la 3,4 family gitu so aku menjerit ngan beudak ni pon dorang tak heran... hahahaha... nah details address in case ada yang berminat..

Alive 3D Art Gallery
No.39, Jalan DS 2/1, Bandar Dataran Sega
Lukut, Port Dickson


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

seronok kalo G tempat gini, kalo ada yg seronok kaki gamba gini kan

mummy_ayu berkata...

wah best2...Ayu pun pernah gi sekali. memang seronok bab amik gambar kat sana

Najib Ariyan berkata...

nampaknya dah banyak tempat ada mende ni... kat KK jer dah ada dua ke tiga gitu... tak terlarat nak buat... kadang tu harga dia kemain mahal tapi hasil nan hado... kat Penang lah yang paling best saya pernah pegi....

iryanty ahamad berkata...

bila lah dapat pi sni agaknya

AnneRaini berkata...

ahhh serius best.. nak pergi jugak.

zazanizam berkata...

wah kak.. semua cantik2.. bestnya dapat pegi sana...

Masya berkata...

makin bnyk tempat art galery ni yer.. dulu ada kat i city, penang dgn PD pun dah ada yer.. seronok tgk gambar² ni.. mcm real je ...

Bunda a.k.a KN berkata...

Seronoknyer lah berposing bermacam gaya dan ragam....macam ye2 ajer...yang sekodeng2 tu bapak n anak tu kelakar...ha ha ha..

aishah nin berkata...

Baru terbaca post kawan saya di fb tentang gallert art 3D ni..Kat jb pun ada juga di Taman Mout Austin :)

LydSunshine berkata...

Ooo, dekat PD pun dah ada, takyah la pegi ke penang dah lepas ni.

Cho Zila berkata...

cantik2 gak yerk... macam2 der gak PDni... boleh gi kalau ke sana...

LYAfrina berkata...

bestnyer...
teringin sgt nak g tempat2 mcm ni..
semua sporting posing..

Abdullah Al Pinrany berkata...

tempat yang menarik untuk bercuti bersama keluarga

nik ros berkata...

wah bestnyer.nik teringin nak pegi masa pi PD aritu.tapi tak sempat nak singgah.nnt confirm kena pegi ni

hainom OKje berkata...

Ohhhh tempat ni......okje dah pergi dah...
Penat kan zee melayan posing ni hihi..