Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 10 Disember 2014

Family Day SAB FC | Part 2 ~ Sukaneka

As-salam (^-^)

arghhh sangat tension... takpe tarik napas pepanjang hembus... kena tenangkan diri sendiri dulu baru sumer lancar... harap sangat urusan dipermudahkan oleh-NYA... aminnn... tengs kat mak buyung,zura sebab sudi dengar luahan kita... heheee... ehh cam best plak panggil mak buyung... jangan marah tau zura :)

hilangkan stress jap meh hapdet aktiviti family day di ari kedua... banyak betol gambar ni haa nak kena buat dua part kot... tak gigih benornya nak buh watermark... cam kitorang wat family day nih, dari last year punya family day dah planning... so masuk tahun baru jer buat collection baru... setiap family kena menyumbang la kan tetiap bulan... and setiap sorang ada tugas ngan tanggungjawab sendiri... sorang ajk kewangan, sorang ajk sukan, sorang ajk makanan pastu ajk hadiah and bla bla bla... hahahaaa ni sumer adik balik laki yang buat... menantu duk dediam sudah... tunggu masa nak enjoy jer..

pepagi lagi geng ibu2 kena keletang keletung kat dapor masak bekpes... oiiii nak bersukan ni mana boleh perot lapar... kehkeh... pagi tu buat nasi goreng kampung ngan cekodok bawang+ikan bilis... nyummsss... bekpes kat cafe bagi budak2 remaja jer pegi..

mesyuarat tingkap dulu bebudak ni..

and opkos la dorang ni yang teruja lebih... orang lain blom turun lagi dorang dah sampai bawah... dah kenapa pulak muka dik niq cenggitu? huduhnya..

lima pasukan yang bakal berentap... heheee... pasangan memasing dipilih melalui undian dari moktok ngan tokayah... paling frust si along... hahaaaa dapat pasangan pemalu... tunggu ler kat garisan penamat sampai ke sudah tak main... partner tak kunjung jua... kahkahkah..

aritu ada 3,4 kumpulan lain gak wat sukaneka... cam kat sebelah ni tengah dok senam robik... bendera tu tak tahan gambar lanun..

acara pembukaan haaa lari dalam guni... lawak jer gaya memasing..

ni ler juara kita lepas dua kali kena bertanding sebab keputusan yang memula ada bantahan... silap sikit jer benarnya tapi takpe la... ikut majoriti..

acara kedua kepit bola celah kankang... ni yang warm up jer bukan gambar sebenar... dah satu ni jer sempat snap... yang lain dok amik video cam malas plak nak upload... pemenang sama jugak dua jejaka tampan kat atas nun..

acara terakhir tuk kanak2 tarik tali ler ape lagi... pak ngah dah lapar time ni penuh mulut sumbat karipap..

memasing muka dah letih..

haaa tarik jangan tak tarik... dik niq tu gaya jer cam tarik tapi tak tarik sangat pon... heeheee

so tamat la acara sukaneka tuk kanak2... ikutkan dorang memang tak puas ler main 3game jer tapi nak buat camaner... golongan lain pon nak kena main jugak... bagi can dorang berkubang main pasir... bler lagi nak merasa kan..

lets start ngan acara sukan remaja lak... perghhhh acara mencabar plus letih yang melampau... nampak cam senang kan rebut bola tapinya azab beb..

sekali bertembung gedebushhhh sakit gak... hahahaa... kena tendang punggung, kena cakar, kena 'tonyoh', memacam ada... abis sukan sumer sakit badan package skali ngan demam..

ni acara kedua... kena jaga belon sendiri pastu pecahkan belon lawan..

 pepandai la nak elak camaner..

makin kurang orang makin susah yer nak carik pemenang... yang tengok pon semput inikan plak pemain..

yang last ni best makan eskrim... slurppp... pepanas ni dapat penyejuk tekak memang layan la kan... tapi tak semudah yang disangka jugak yer..

stanby... yang tutup mata kena suapkan dekat member depan... suka nyeh dapat eskrim... azab nak menelan tak tau lagi camaner..

sumbat cepat jangan tak sumbat... terkulat gak memasing nak menelan..

ekceli sukan ni tak ikut turutan pon... gilir-gilir bagi bernapas skit... kalo direct kang ada yang pengsan lak tak cukop tenaga... hahahaaaa... yang dewasa takyah arr up kat sini... huhuuu malu..

alhamdulillah moktok ngan tokayah hepi... harapnya tahun depan kitorang dapat lagi berkumpul ramai2... moktok ngan tokayah diberi kesihatan yang baik juga... insya'allah..

penatt!!!

abis peluh jantan keluar..

ajk sukan tengah setup salah satu alatan tuk acara sukan dewasa... hewhew... sama jer dewasa pon 3 acara gak... tengokla ada kerajinan kan tempek gak sekali kat sini..

yeayyyy tamat sudah... tunggu masa nak terjun main air jer dorang nih..

on the way nak balik hotel boleh plak dik niq mengamuk nak nasi goreng... kisahnya ada la pekerja hotel dok tolak nasik goreng dalam troli... budak ni dah lapar bebenor gamaknya nak gak nasik goreng tuh takmo naik bilik... puas la dok memujuk.. huhuuu... last2 baru tingat eskrim... dah jom pi beli eskrim... nasib dier mau... kalo idok kena la menyantap nasik goreng kat situ..

     
nasib makan pujuk ngan eskrim... naik bilik bedal 2 pinggan terus nasik goreng belen bekpes pagi tuh... haii la anak... yang lelain dah selamat berendam kat waterpark dier sorang jer naik balun nasik..

daaa... nanti sambung lagi..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Falsya berkata...

serious best sesgtttt family zee..meriahhhh!!...time nie la nak berkumpul reramai kan..aktiviti pun byk sgtttt...

syawalsimpsons berkata...

seronoknya dapat kumpul ramai2 gini kan

aryan azra berkata...

salam zee...wah bestnyer dapat berkumpul ramai2 mcm ni,bercuti,buat sukaneka..dik niq lapar ye lepas penat bersukan..hehehe mujur mau makan eskrim ye kalau tak jenuh la ibu dia

Kakzakie berkata...

Kakak boleh terketawa sendiri tengok mereka yg terlibat dgn sukaneka tu Zee. Nampak happening betul. Semuanya happy sampai maktok dan tokayah pun senyum lebar. Mesti mereka pun happy dikelilingi anak-cucu..

lieyalatif berkata...

meriahnye zee....dari gambar2 mmg nampak semua enjoy...hepi giler2.... yg mane tak larat jadi tukang sorak yeak heheehehe...mcm2 gak acara sukaneka yg ade... best gak game2 ygkorang buat....makan aiskrim tu yg kelako tu...dgn sejuk2 nak kunyah...nak kene cepat plak tu...hoiii mauuu beku lidah hahaahahahaha.....

ye laa tu zee, lapo sgt le tuuu..dah penah berendam mau tak tergugat iman tgk nasi goreng tu hehehehehe....

Nafira usof berkata...

hahahhaahaha.. Zee.. Zura tolong yang termampu jer.. kalo ade pape nak tanya.. jangan segan2 nak call yer.. suara jer bekeng tapi hati baik.. hahahaha.

serius!! x puas tgk gambar n3 nih Zee.
meriah sangattt2!!!
semua orang nampak sporting sangat. hahahahahaha
memang tergelak2 tgk gambar n3 nih.. boleh rasa kemeriahan n3 xtvt nih.

Nastyna berkata...

seronok seronok... yang game bawak bola celah kangkang tu comel sangat kot hahahahaa.

Puan Kutu berkata...

semuanya nmpk enjoy..bestnnya family suami awk zie,bley arrange family day macam ni..macam2 acara..seronok tgok keleteh budak2 ni

acik idah berkata...

Woww seronok nyerr... ramai.. happeningg... jelas terpancar kegembiraan di setiap wajah2 itu... :)

LYAfrina berkata...

wow..
mmg happening la..
sgt2 meriah..
bukan senang nk sepakat mcm ni n berkumpul ramai2.
lagi2 buat mcm2 xtvt plok..
selain seronok..dpt semakin m'eratkan ikatan

Siti Rohaida Yusof berkata...

bestnya...mesti enjoy kan zee

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dpt buat aktiviti macam ni satu family. Berkumpul ramai². Happening.