Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 12 Disember 2012

Sukaneka Hari Keluarga di Cherating

As-Salam (^-^)

Lagi cerita 'family day' yang baru je berlabuh tirai pada ahad lepas 9.12.12...sesungguhnya satu memori yang cukup manis dan indah yang tak mungkin dapat dijual beli..Moga perhubungan kami sekeluarga berkekalan dan dipelihara oleh Allah S.W.T...Amin..

Kali ni aku kongsi aktiviti kat sana tuk hari ke-2 yang diisikan dengan acara sukan pula...Lepas je breakfast semua kena get ready dan turun ke padang.. haha.. ada padang ke? takde punnn.. main kat tepi laut je.. ramai pula masa tu yang wat family day soo suasana jadi meriah..

Aku yang pada mulanya sakit perut (padahal malu giler nak main) tetiba excited.. join skali main untuk acara dewasa berpasangan.. kesian plak kat mr.hubby kalau aku tak main.. kena cari pasangan lain la jawapnya..

Okey, jom mula dengan acara kanak-kanak.. 3 acara dipertandingkan iaitu lari bawa bola ping pong dalam sudu, lari bawa bola dalam gelung dan isi air dalam botol menggunakan span.. ekceli sumer acara pon aku join sekali sebabnya si angah tak reti..heheheee, nak kena guide lor.. tapinya dah guide pun tetap kalah.. huhuuu

 
wat barisan dulu ye anak-anak.. dah nak start jap lagi..

 
tak puas budak-budak ni main sebenarnya.. tiga game cepat sangat.. tapi elok jugak cuaca pun dah beransur panas

 
sayalah juara..hahaha

Acara remaja yang tak berapa nak remaja pula.. sama jugak 3 acara.. tiup belon 3 biji kasi pecah, cari gula-gula dalam tepung dan baling belon berisi air.. dah macam acara kanak-kanak gayanya.. siapa cepat dialah pemenang..

 
tiup jangan tak tiup...ada yang main tipu ni

 
hantu tepung

 
habis basah kain tu wat sambut belon..

Jeng jeng jeng kini tibalah masanya untuk acara dewasa yang pada mulanya aku tak nak join tu.. eleh malu la konon last2 terjebak sekali... syok pulak rasanya sebab dah lama tak bersukan.. masa zaman sekolah dulu pun aku ni tak aktif bersukan.. memang malu sungguh ni... hehe (perasan terlebih)

acara pertama - pandu arah pasangan (cari gelung dan masukkan dalam kon)

 
acara kedua - larian kasih

 
acara ketiga - makan epal (guna mulut je tau)

Tamat acara dewasa maka abis la sukanekanya... petang nanti sambung lagi.. balik bilik isi perut yang dah dok main lagu keroncong ni dulu then rest jap.. acara petang tak banyak pun.. gambar pun tak sempat nak snap tapiiiii yang pentingggg

tuuu dia...tok ayah main boling okeh... botol mineral jer pon kitorang guna..

Malam tu acara kemuncak yang paling ditunggu... ye la, dah seronok main.. penat pun dapat takkan tangan kosong je kot.. kena la kasi hadiah kat pemenang..

 
yeayy dapat gak satu adiah.. pemenang tuk acara larian kasih..

Jangan dilupa kepada penaung dan penasihat (mok tok dan tok ayoh).. dapat hadiah jugak.. ikhlas dari anak menantu dan cucu-cucu...

 
dapat seketoi kura-kura (footer dari ogawa)

Moga dapat bertemu lagi di tahun hadapan.. Insya'allah.. penat tu memang la penat tapi bak kata Nora Danish "yang penting kita enjoyyyy"... saat ini pasti akan dirindui..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

UmmiAbi berkata...

Bestnyerrr....Mesti budak2 enjoy kan..?

Zee Suhaini berkata...

mak bapak budak pun enjoy...hihihi

memang tak puas..kejap je rasa..

Cahaya Kehidupanku berkata...

thanks..sye abil aktiviti ni untk buat simulasi..hrap boole..

Cahaya Kehidupanku berkata...

saye ambil coontoh aktiviti2 ni untk buat siulasi.. harap bole..
thanks.

Muhammad Idaqi berkata...

ape name hotel ni kak???

Zee Suhaini berkata...

ni kat sanctuary resort dik..boleh try google..

Imtiyaz Rasyda berkata...

mesti diorang rasa bestkan dapat hadiah pulak tu !

Bidadari gojess berkata...

Bestnyessss...tazabar nak family day sabtu ni

www.bidadarigojes.blogspot.com