Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 11 Jun 2014

JJCM Melaka | Coconut Shake Original Klebang mantop

As-Salam (^-^)

Sambungan lagi percutian singkat ke melaka... dah memang target lama nak pekena coconut shake klebang... kuar zoo jer terus meluncur ke klebang... takut gak sesat cam dulu2 tu sampai ke sudah tak jumpa... tapi skang henpon ada... pakai jer gps... kompem tak sesat cuma ikut jalan jauh atau ikut jalan dekat jer la... melaka ni kalo dah salah masuk jalan memang bercinta skit... banyak jalan one way..

 
dalam kol 11lebih sampai sini... time tu orang dah mula ramai... dapat meja pon belah2 belakang dah... duduk tak sampai 5minit sumer meja full... hahaaa nasib baik awal skit... tidak kang bercinta nak dapat duduk... dah la cuaca membahang..

 
orang tengah berpusu nak minum... kalo ada anak kecik kesian skit ler aku nengok..

 
sementara tunggu minuman pekena nasi lemak dulu... perot memang lapar la time ni... kat puchong tadi bekpes roti canai jer pon... nasi ni pedas boleh tahan tapi sedap... ni sebab lieya suggest so kena try... heheee... dik niq makan 2,3 suap jer taknak sebab pedas... air plak lambat skit sampai..

      
akhirnya yang di idam dapat jugak walaupon lama skit tunggu... sebab we'olls dok meja paling belakang so lambat la nak sampai... yang meja depan2 dapat dulu..

      
seriusss sedap... pada aku la memang mantop debom bom tapi laki i cakap biasa2 jer... ehhh takde biasa2 la... lain skit dari yang lain... bebudak ni pon suka... hampir habis segelas tu dorang minum..

 
     along biasa la champion... orang tengah syiok menikmati dier dah habis dulu... licin okey... pastu tengok muka cam kesian jer, terus bagi yang ibu punya ada lagi separuh gelas... pon settle dier kerjakan sekelip mata... nasik lemak sebungkus licin pastu bedal yang dik niq punya plak kasi abis... perghhh napsu makan makin menjadi-jadi... nak tambah order malas ler nak nunggu... panas kot... kalo dok dalam2 skit ada la kipas dok tala..

 
kenyang perot senang hati..

 
tengah menyapu bersih si angah punya gelas... hahaaaa... tak kenyang2 lagi ke??

 
overall memang best in town la coconut shake klebang nih... patut la jadi buah mulut orang ramai... kalo dekat memang tetiap hari aku rasa nak repeat tapi apakan daya..

 
ni plak suasana kat area bahu jalan khas untuk yang nak tapaw... masa memula we'olls sampai takde lagi manusia beratur... tak sampai setengah jam kot duduk situ dah bersusun... tabah sungguh dorang beratur tengah2 panas..

 
phewwww panjang weh barisan... i'olls kalo ngidam pon tak sanggup kot nak beratur... hahaaaa... terbaik la korang... tapi kalo dah rasa sedap berbaloi jugak berpeluh ketiak kat situ kannnn..


Abis minum pi cari hotel dulu... patut check in kol 3 tapi dah tak tahan sangat panas... rasa nak berendam dalam air terus kalo boleh... mencabar sungguh berjalan dalam cuaca skarang nih... kol 2lebih camtu sampai hotel terus check in... nasib boleh dapat bilik terus... petang skit baru kuar balik ronda2 bandar melaka..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

20 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Perggghhh kalau camtu punya beratur .. sohih sedap tu Zee.. memang banyak bersabar tunggu turn kita ni :)

Nafira usof berkata...

Fulammakkkk! dah sampai dah Zee kat sana~
haitu ade terbaca kat blog Lieya gak.. terliur gak tgk coconut shake dia.. hehe
zura nih entah bila lah boleh sampai.. hehehe

Zana Adieyza berkata...

tp memang sedap pun,.. 5 tahun zana kat melaka, puas gak la minum.. hehehe..

org yg beratur tu majoriti org luar yg dtg.. sanggup beratur sebab dtg dr jauh kan..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam K.Zee..
hihi..cayalah along..tlg habiskan semua..bagus tak membazir..
alahai..cma teringin nk minum coconut shake tu..tp takut rasa santan..wuuuu

Naemah Umi berkata...

Uih pepanas membahang ni mmg sedap dpt coconut sjake klebang ni...umi kalu ada rezeki nak gak g terjah nnti hehehehe

Falsya berkata...

aaahhhh, rindunye coconut shake klebang..

UmmuAidan-Arissa berkata...

pegi melaka yer zee cuti sekolah..mesti best kan byk tempat leh gie jenjalan...
begitu sekali larisnya coconut shake depa yer...rs cam tringin jugak nak try nie..hehhhe..
angah tuh tengah nak membsar..sbb tuh selera pun besar jugak..heheh

Don Balboa berkata...

Glad to have found your site. Keep up the good work! DB Product Review

Sue-Rya Qistina berkata...

huhuhu..tiap kali balik melaka, x pernah dapat rasa coconut shake diorg ni..sedap eh? kalau dah ramai gitu, sure la sedap kan..hehe

babYpose berkata...

Tengok bebudak enjoy minum sampai Aunty pun teringin coconut shake tu:) memang cuaca membahang sekarang ni.

LYAfrina berkata...

femes betul coconut shake klebang..
mesti sedap ni... bila la kita nk smpai sana..

acik idah berkata...

belum dapat cuba lagii... asik tengok review orang jerk... huhhuhu... sedap yer sis... ;(

dalila berkata...

huwaaaa...dikuarantin dr minum air kelapa..peberettt tuuu..
ni yg tepi jalan yg or dok beratur pjg tu ke kak?xtau plak ade pintu gerbang bsr tu..yg prasan tepi jln tu je..ramai plak dok becakap psl kesedapan die ni..xdpt merasa lg..

lieyalatif berkata...

yeay!!!!! zee dah rase yeak heheheeh...lieya plak yg hepi..... hilang kempunan kan zee...

tu la zee, kalo yg suke kelapa mesti ckp sedap.... lieya ngan hubby mmg berhantu makan kat sini....due gelas leh telan sekali hadap jek....lieya rajin makan situ jek zee, kalo tapau tak sanggup...panjang gileeee q nyer....lagi2 skrang musim elnino kan...panas meleting mmg sentiasa ramai laa kat situ..... lieya pun selalu pi awal, kul 11.30 dah terpacak....senang hati meja tak penoh lagi...kalo dtg kul 1 mmg azab le nak tgu meja kosong heheeheheh....nampak bersungguh anak2 zee makan....suke laa tu dieorg kan....

aTieYusof Family berkata...

wahhh...ramai nya yang menunggu tu... memang sedap lah ni ye.. nanti nak ajak hubby sekali lah pegi sini bila balik Melaka.. :)

AnneRaini berkata...

terus terliur balik...ni yg rasa nak kena terjah melaka lagi ni..hehe

Nory Zoulkefle berkata...

coconut shake klebang memang fofular kan....tapi nory tak penah try lagi..haha

QasehnyaRania berkata...

tak pernah sampai li ke klebang nk rasa.
panjang tu. mmg terbaek lettew kan.

Orang Melaka berkata...

suks

Orang Melaka berkata...

suka