Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Khamis, 26 Disember 2013

Here we go | Bukit Gambang Resort City, Kuantan

As-Salam (^-^)

Puas dok mencongak, wat timbang tara sumer terus la decide gi Bukit Gambang Resort City... plus tak pernah pon jejak lagi ke situ so let's try... ni nak kata company trip pon tak jugak sebab berdua jer ngan opismate... bawak family memasing... kira cam boss bagi cuti so pilih la mana nak pegi... yang penting tempat menginap ngan duit poket di'provide'... ahahaahaa jangan sesaja cadang pastu kuar duit sendiri yer..

Nasib baik timing pegi tu tak sangkut ngan banjir yang kat kuantan hari tu... risau gak ni nak gi ngan taknak... lepas banjir kuantan aritu ingat nak kansel dah... call tanya BGRC then dorang kata tak kena ke situ banjirnya... so takde la nak kansel... tapi masa lalu kot situ nampak gak la cam baru lepas kena banjir... jambatan pon berselut merah lagi... ooo pandai jerk dorang main trick... pepon selamat dah pergi dan balik... yeehaaaaa..

Ari ahad tu bertolak dalam kol 10 ke 11 camtu arrrr, aku lupa... hihihii... nak kata dekat pon tak jugak sebab almost 4hours okay... separuh jalan aku balik kelate doh tu..

 
percubaan merembat duit toll masuk poket... asal nampak duit jer laju..

 
sementara menunggu abang2 gi toilet moh kita bergambor dulu... seingat aku, 2 ke 3 kali jugak la benti... kejap kang yang tu nak menbuang... kang yang ni plak..

Dalam kol 2 dah masuk gambang... kena check in kol 3, so takpe... moh kita soruu dulu... perut pon dah lapar time tuh... memula ingat nak tapau jerk tapi kang leceh la pulak nak makan... singgah jer la kat kedai makan tepi jalan... memang ada jer orang menjual..

 
sampai pahang tak sah kot kalo tak pekena ikan patin masak tempoyak... time ni aku dah seriau dah tengok seketol besar tu... hehehee... tau la dorang ni kan, kadang harga boleh cecah puluh2 hinget wey seketol... yang pasti kalo gi temerloh memang bapak mahal ikan patin tempoyak..

 
nampak jer sayur peria mesti aku nak... makan kedai jer la pon yang aku reti... nak masak sendiri memang tak pandai... pastu kat umah tu kang aku sorang jer yang makan..

 
asal dah tau harga murah terus tapau lagi seketol tuk heroes2 aku tu haa... si along kata sedap,dier suka... dorang kalo berjalan payah benar nak makan... asyik air air air.. total makan dalam 20 hinget termasuk air... okay la kan, just nice gitu..

Tengok jam still awal... takpe, cuba nasib la kan kot2 boleh check in awal skit... tak boleh pon takpe la, dok lobi pon boleh... ahahahaa..

 finally, we're here..

 
menginap kat sini... patutnya kat Carribean Bay Suites tapi dah last minit dorang tukar... memang carribean close terus tuk kerja2 renovation... untung ler jugak sebab kalo ngikut harga memang ni lagi mahal dari carribean... tapi we'olls dapat rege sama jerk..

 
tak berapa nak ramai sangat... kalo weekend ni kompem ramai kot... okey la, cun2 ada bilik yang dah siap... so kol 2.45ptg dapat kunci terus jer check in..

 
paksa bebudak ni bergambar dulu... yang angah tu memang, angin jugak ngan dier sorang... asyik nak pakai seluar track ngan jersi tu... jauh2 nak gi jenjalan seluar track jugak yang dier berkenan... kalo nak gi main kat taman lain la pak ngah oitt... jakun pon yer budak ni... maklum la pertama kali ada seluar track... hohoho... pastu asyik dok tanya seluar track dier aku ada bawak balik ke tak..



 
yang adik plak pak turut... asal nampak abang pakai dier pon nak join sekali..


 
ukur ketinggian sat yer anak2... esok kita nak masuk theme park... untung2 leh jimat sekeping tiket... konon nya laa... tengok tang dik niq tu cam dah melebihi sasaran jer..

Lepak2 sat, tengok pool... celop2 kaki skit then jom tengok bilik... pool nanti petang2 skit kita terjun... tapi memang best situ... banyak benda boleh main..

 
sampai terus landing... berlakon jer tu cam nak tido padahal dah menggelupur nak gi mandi kolam..


 
aku amik studio deluxe... harga boleh tahan... semalam dalam RM320++ include 2 bekpes... okay la tuk kami berlima... luas jugak ruang... ada 2 single bed so tak payah nak bentang toto dah pon... bilik air pon puas hati... syok jer mandi... kadang gi bercuti ni air yang problem skit kan... ada tempat yang jenis tekanan air dier rendah... mandi pon tak puas tapi kat sini memang puas hati..


 bagus jugak sebab dorang dah sedia sejadah siap2... so tak payah aku nak request dah... iron ngan board pon memang dah siap dalam almari..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

11 ulasan:

aTieYusof Family berkata...

Dah balik lah ni sekrg ni Zee?? amboi seronok juga kan Bukit Gambang ni.. jarang dgr..tapi bila tgk tempatnya mmg menarik kan...

ummuaidan berkata...

Bukit Gambang nie tepat baru buko ko zee..kalu 6 thn mulo rs tok femes lagi...
bestlah peructian free bilik 300 lebih tuh ditanggung..heheh...syok ke dikniq...:)

Roha berkata...

wah bestnya zee,pi bercuti..macam best je kan!! kat bukit gambang resort city tu..bilik dia pon memuaskan gitu :)

Lieya Von Jay berkata...

woooooo... best2,,,, saya pon belom pernah jejak kaki lagi ke gambang , macam teringin jugak la nak pegiii :)

Masya berkata...

seronoknya dapat mandi² kat gambang, sane dah tak banjirkan...

syawalsimpsons berkata...

last sue datang sini waktu pregnantkan izz 3 bulan...

Nafira usof berkata...

waahhh..cuti2 mesia kt gambang yer. haitu zura ke sini sebab ade famili day kampeni hubby.. merasa lah duk hotel gambang nih. memang selesa kan~

hainom OKje berkata...

Masih mahal lagi jugak yek Zee...agaknya cuti sekolahkan.....Seronok le bebudak tu dpt mandi!

Kisah Si Dairy berkata...

tak pernah lagi la nak dok landing kat hotel nie sbb rumah abg dekat je dgn gambang...so save budget skit..hihihi...

Sharul Fata berkata...

maaf ye nak bertanya skit. BGRC ni water pank ngan hotel dalam 1 tempat yg same k? means turun dari bilik dah sampai water park k?

Zee Suhaini berkata...

Hai Sharul,

Memang dalam kawasan sama jer... dari hotel nak ke water park tak jauh dah... nak jalan kaki boleh, nak naik tram boleh, nak naik kereta sendiri pon boleh..