Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 15 Disember 2014

Family Day SAB FC | Part 3 ~ Sukaneka , masak , BBQ , Cabutan Bertuah

As-salam (^-^)

dah cuti pat ari memang lemau nak masuk keje balik... meh nak sambung lagi citer family day aritu... masih tak abis, kena gak la tepek bagi abis... and awasss ada banyak gambar... nak cerita panjang cam malas tengok jer la gambar senang... malas kang scroll laju2... heheee

masuk bab sukan golongan remaja purba lak... panggil remaja la sedap skit dengar... kwang kwang... tiga game boleh set tuk setiap golongan... nak lelebih tak cukup masa... insy'allah next next and next year cuba buat yang terbaik..

first game kena cucuk benang dalam jarum... senang ke susah?? hahaaa kalo kelam kabut yang senang pon jadi susah, ye dok?

sorang pegang jarum yang sorang lagi tukang cucuk... kira tangan sebelah jek boleh guna.. okayhh kena konpiden kalo nak menang!!

hahahaaa yang paling muda ler menang..

second game lari dalam kain pelikat... yang ni azab skit sampai tergeliat kaki aku... sakit gak ler kena tarik... tak ingat dapat nombor baper yang pasti kalah... huhuu

sempat lagi cilok bendera lanun pasukan sebelah..

third game kena pancing botol..

sob sob sob kalah gak dapat nombor duo..

     
peniup wisel yang sibuk dihari kejadian... tu yang mengamuk nak nasik goreng sebab kehabisan tenaga :(

ehhh ada lagi game yang terakhir, boling 'nyior'... yang ni buat dua team... satu team pompuan diketuai oleh moktok and satu lagi team laki diketuai oleh tokyah... hahahaaa..

yang pasti game moktok menang... sekali moktok baling berdezuppppp botol tumbang..

oke, al-tamat sudah citer sukaneka... abis jer sukan bebudak ni pegi berendam dalam air... elok sangat la tu peluh2 berendam... abis sumer kotoran bertebaran... kahkahkah... kaum ibu2 takleh ler nak ikut berendam sekali... kena naik masak makan tengahari dulu... perut dah lapar..


     
men'jelous' jer dik niq tengok gambar dorang main air... dah tu sape soh buat perangai sawan nasik goreng? kahkah...

antara menu tengahari yang sempat dimasak... tak tau la boleh masak ke tak boleh kat situ tapi kitorang main tibai jer... periuk kuali sumer bawak dari rumah... siap bawak dapur gas lagi tapi yang portable punye jer... gasak la sebangunan bau kitorang goreng ikan masin... hahahaaa... dah tu reramai cam gini kalo makan kedai tak kenyang kot... fulus pon banyak kena kuar..

rice cooker pon boleh masak tomyam ape.. heheee

baru lepas mandi waterpark... second round kot pak ngah mandi aritu... yang ni dik niq menjoin sekali... naik atas kelaparan tu yang makan nasik kosong jerk campur bilis goreng... lauk2 takmo... dorang ni terutama pak ngah senang jaga... nasik kosong pon bertambah makan... lauk pauk takde nak pandang aihh... bukan takde lauk tapi selera dier camgitu... yang penting peberet dier ibu tau, sup tulang... asal makan kedai mesti order yang tu..

sementara anak2 bujang mandi kolam, ibu lepak tepi pantai... banyak gak menan kat sini, sediakan ongkos yang mencukupi boleh jer main... nasib baik anak dah selamat masok waterpark.... tidak kang kena cukai kat sini tak memasal..

sementara tu bapak2 mithali dok buat keje bakar membakar tuk dinner kitorang malam tu... senang bakar tepi pantai takyah nak kipas2 dah, biar jer angin yang tiup..

     
tadaaaa hasilnya... ayam, sotong, ikan ngan sosej bbq..

belah malam plak upacara penyampaian hadiah ngan cabutan bertuah... fun sangat terutama bebudak kan suka ler dapat hadiah..

nombor bertuah ngan hadiah yang berjaya dirembat tahun ni..

angah suka ler dier dapat banyak adiah... dua game kot memang... hurmmm banyaknya 'tipuware' kat umah... bertambah lagi barang dalam stor nampaknya..

penutup acara ari tu ialah pemberian cenderamata buat moktok and tokayah... moga ukhuwah berkekalan hingga ke jannah... aminn

see u SAB FC in the next year... insya'allah... moga lebih meriah, lebih havoc dan ada penambahan ahli baru... heheeee..



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

16 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

dalam banyak-banyak akak terliur tengok makanan...ha ha ha...boleh tak macam tu?

Kakzakie berkata...

Apa yg kakak suka:-
1. Tengok maktok senyum happy sangat
2. Zee tertunduk bukan main nak pancing botol haha... nasib baik dpt no. 2
3. Makanan aduhai bayaaaaaknya!

lia berkata...

humang aihhh meriahnyer korg.... best gak ada family besar kan...

syawalsimpsons berkata...

seronoknya family day gini...happening nampak

Nafira usof berkata...

Sonoknye Zee.. nampak meriah sangatttttt!!!
susah sebenarnye nak handle xtvt ramai2 cam nih.
mana nak sediakan peralatan lagi.. nak handle peserta lagi.
memang kagum lah tengok organizer xtvt nih. cemerlang skali.

Zura baru nak tanya.. boleh masak ke??
hahahahahaha.. Oooo.. maknanye apartment tu memang utk tido jer lah.
patutnye kalo apartment mestilah ade dapur skali kan. hehehe.
kalo ade peralatan dapur skali, teringin gak nak ajak mak ayah zura datang sini. main masak2.
skali x de peralatan plak. hehehe..

Falsya berkata...

wahhhhh..serious happening sesgtttt..best2..byk aktiviti..;)

Fiza Rahman berkata...

Bestnya family day. Meriah.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Seronoknya tengok family day Zue ni... meriah sangat.. akak pun family ramai zue.. kekadang pun masak kat situ masing2 pakat bawa peralatan.. tak kira lah boleh masak ke tidak kan .. Akak bagi lima bintang pada Family Day Zue ni ehe :)

Zee Suhaini berkata...

kak, nama dah salah ni..tapi sebab bagi 5 bintang so kira halal la..hahahhahaa

LYAfrina berkata...

serius..
sgt2 meriah...
bestnyer kalo blh wak xtvt camni jugak..
tu la..nk muafakat betul2 susah jugak ni..
masing2 kena bg kerjasama bru jalan kan..

cantik sgt potret utk mak tok & tok ayah.. cnfirm dia sgt happy melihat semuanya bersatu hati

Eda Ejai berkata...

sonoknyeee.. part tomyam dalam rice cooker tu mmg bestt dan nampak sedapppp..

Zee Suhaini berkata...

boleh jer kak..makanan kampung gitu ler..simple tapi sedappp

Zee Suhaini berkata...

kitorang memang bawak sendiri jer zura..
standard hotel biasanya cerek air jer ada..
selagi tak kena sound ngan staff situ kita belasah jer..hahaa

aryan azra berkata...

meriah sangat ni..suka akak menengoknye..best family besar dan sekepala mcm ni,senang nak plan aktiviti,makanan tu best2 semua..

AnneRaini berkata...

seronoknyeee....sy suka tau main sukaneka tp xde can nak pergi family day..

Mummydearie berkata...

Bestnya family day macam ni. Happening sesangat. Part masuk benang dalam jari tu kalau orang rabun dekat macam saya konfiden kalah. Hahaha... Selagi boleh masak, kita masaklah. Nasib baik takda sesiapa nak makan ikan pekasam.

Sukalah tok ayah dengan mak tok tengok keluarga berkumpul, berkaktiviti meriah macam ni!