Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 17 Disember 2013

Swimming Time @ Glory Beach Resort

As-Salam (^-^)

Sila jangan jemu melayan entri aku minggu ni yeak... al maklum la kan, baru lepas bercuti ni banyak bebenor aku nak citer kat korang... agak2 tak larat nak baca, silakan skip jer la... huhuhuuu :( (sentap kejap)

Before sesi booking membooking hotel, memang nak kena make sure dulu cari yang ada swimming pool... biasa ler rakyat jelata ramai kan... so, kena utamakan anak2 dulu... itu penting!!! 

Sesampai jer sumer dah bising nak mandi kolam... elok petang skit lepas lunch baru bawak bebudak pi kolam... dorang ni bukan boleh kalo takde yang guide... risau kang kelaut sumernya..

 
yang beria ni la, anak2 ikan bilis ni... tak menyabor sungguh... nak tak nak kaum ibu kena la turun yer jaga anak2... sementara tu kaum bapak gi cari barangan mentah kat pasar..

 
dik niq yang penakut... baru celop kaki kat gigi air dah tak berani... time ni si angah takde sebab dah ngikut gi beli barang... dier kan, asyik la dok mengekor abah mat dier... siap bisik dok atas riba lagi kata nak ikut sebab nak naik kete bukak bumbung... ohhh ape je la angah... memang arr budak tu, kalo dah janji memang sehabis mungkin dier dok menuntut... hadap la..



 
disebabkan terlalu kuat hormon takut tu kan, maka berkuak lentang la dik niq kat tempat cetek ni haa... hehehehe... dah macam2 gaya dibuatnya... cetek pon cetek la, janji dapat berenang... ye dok??

 
elok yang anak2 dara ngan teruna ni turun, ada la sorang uncle tu pi bagi eskrim... tu yang memasing refuse tak nak makan... ahahhaaaa... tak baek tau, malu uncle tu kang... makan je la.. 

 
asal dorang turun aku boleh tarik napas lega dah... ramai bebenor tukang jaganya..



 
entah bape puluh kali bebudak ni dok ngulang main gelongsor air ni... syok sangat le tu jatuh dalam air... aku yang menengok ni pulak yang rasa semput..

 
pool kat sini pada aku just okay jer la... tak besar sangat pon... kalo time ramai memang pack rasanya..

 
datang2 kat ibu cakap sejuk... mengigil-gigil bibir tapi baru aku nak kuar towel nak balut, dah dier berlari balik masuk dalam air... haishhhh boleh tahan jugak kebal budak ni..



  

sepanjang 3 hari dok sini, 4 kali aku rasa bebudak ni pi terjun kolam... tak bagi kang tak leh nak control... asyik la dok berzikir nak mandi nak mandi... makan minum sumer tak kisah dah dorang ni tapi naik dari kolam siap la... makanan kena stanby untuk diterjah... ahahahaa, time tu baru tau lapar..

Malam tu takde aktiviti ape pon... just relax2 jer... simpan stamina tuk sukaneka esok hari... hehheeheheee... next aku citer pasal sukaneka "SAB FC" yer.. elok datang sumer muka cerah putih gebu, time balik muka dah bertukar... kena tempek bedak tetebal baru nampak putih... hitam wey aku tengok si along... wakakkkaaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

13 ulasan:

Kakzakie berkata...

Adik Niq nampak takut tapi sebenarnya dia nak juga. Nampak exited juga Zee. Bila dah ramai-ramai pulak kan tambah meriah. Apa lagi bila ada yg jaga makin seronok dah lupa makan:)

Kisah Si Dairy berkata...

seronoknya anak2 zee..memang aktiviti macam nielah yang diorang tunggu2 waktu school break kan..

Lieya Von Jay berkata...

eh seronok nya berendam dalam ayaq , Lama dh tak pergi berenang mcm ni.. Jeles saya tengok gmbaq2 kat atas ni

syawalsimpsons berkata...

wahhh bestnya

ummuaidan berkata...

Budok2 tokleh juppo kole zee mesti toksir tubik doh lps tuh..akak kalu ramai2 orng main dlm kolam kurang gemar sket nak masuk...

aTieYusof Family berkata...

Seronoknya tgk anak2 mandi..
Kat sana sbrnya seronok zee..banyak tempat boleh dilawati...byk pilihan.. klu kat sini pilihan tak byk.. yg ada kolam2 ni mmg kurang... kesian Pa'e belum pernah mandi kolam..haha..mandi laut & air terjun adalah...
Tapi mmg prefer yg ada kolam juga lah klu bercuti2... ::)

Masya berkata...

BESTNYA ADE BAYARAN TAMBAHAN X UTK SWIMMING POOL NI.. MCM TIARA BEACH RESORT TU DIA BYR LAIN ALA² TEAM PARK.. KALAU X BYR BGSLAHKAN.. BEST SIKIT.. SERONOKNYA...

Nafira usof berkata...

budak2 kalo nampak air memang x jadik ape dh kan~
dia duk ulang2 sampai lah dia boleh terjun masuk dlm air.
mmg kena sabar jer lah byk2.

dalila berkata...

meriahnya..bole masak ke kat sn sis?ada dapur?sebab kata ada beli barang basah kan..

hainom OKje berkata...

Pernah jugak gi Glory Beach Resort ni...mmg sesuai le untuk family yang ramai senang...sebab bilik dia byk apartmentkan...

Zee Suhaini berkata...

takde dapur yang tapi kitaorang bawak multi cooker..senang... nak buat ape pon boleh..rice cooker pon bawak la tuk masak nasi..

Zee Suhaini berkata...

takde bayar masya...rasanya orang luar pon boleh mansi kot sebab takde yang dok mengecheck..

Zee Suhaini berkata...

zee pon tengok jer ummu..tak lalu nak mandi tengok segala bangsa dok dalam tu..nak2 kalo yang kulit gelap tu..auwww geli..