Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 31 Disember 2013

Bukit Gambang Resort City | Hari Ke-2 ~ Part 1

As-Salam

Masih lagi ngan entri BGRC aku yang dah berlabuh tirai... hari ke-2 ni memang full activity... sedari pagi turun bekpes, naik balik amik segala mak nenek barang then meronda la ke kawasan2 berhampiran... banyak aktiviti yang boleh buat kat sini selain dari water park yer tapi yer la, kalo dah namanya gi gambang memang la sinonim ngan water park... tak masuk memang tak sah... adalah satu kerugian yer sebab nanti bila dah abis cuti mesti teringat-ingat... nak gi balik mungkin makan masa... hekhekhekhek..


 
heroes2 ni memang dah eksited... pepagi bangun terus mandi... dah sumer siap jom kita turun bekpes dulu... yang bagusnya kan, asal bekpes free tuk 2 orang jek sebilik but we'olls dapat 4 kupon... ohhh my... tak yah nak kuar duit tuk bebudak ni... alah, dorang pon bukan makan sangat... main jerk lebih... lagi satu, kat sini takde nak kisah sangat pon korang masuk bape orang... tengok cam gitu jer... kupon aku pon dorang tak belek bape keping..

 
sekali amik terus berketul... rasa skit dah cebik muka memasing... makanan memang la banyak yer tapi takde satu pon yang aku nak bagi star... so so pon tak leh bagi..

 
along balun licin 3 keping waffle ni..

 
abis jerk tambah lagi 2 keping... tu je la yang dier makan... yang angah plak sekeping pon tak abis..

 
dik niq bekpes ngan ni jer..

 
ni aku punya... memang ni jer yang aku makan yer and sangatla mengkuciwakan... memang failed giler ngan nasik jagung yang lembik camtu pastu masinnn... ni memang sah lori garam tumpah ni... tak pon ala citer bujang lapok tu kan, tak perasan garam tumpah ke dalam... pon aku tak rasa apa yang istimewa sangat ngan nasi jagung... takde plak aku rasa jagung melainkan yang sebiji2 jagung tu... ayam kari just okay... aku rasa yang dok masak kat umah lagi sedap... tempat gempak dah tapiiiiii entahla... ni kalo chef wan yang komen mau menagis chef ni aku rasa... ekekkekeee

 
konon amik tuk along tapi dier dah kenyang pi balun waffle... yang laki den memang sumer benda nak terai... dier memang sedap ke tak sedap ke melayan jer tekak... tak banyak memilih... aku jer la komplen berlebih... eeehhh harus komplen la kan... bayar ape... hope la kalo satu hari nanti ke sini lagi, makanan sumer dah bertambah cedap, ada improvement k :)

Tuk hari tu memang aku rasa takde benda yang wowww... even kat sebelah meja aku pon ada la group VIP dari perbadanan putrajaya... dorang kan VIP so makanan dorang memang siap berhidang atas meja... nampak la ketidak usikan kat makanan tu... at last, dorang minum makan skit terus blah... ada la staf yang mengangkut sumer tu masuk troli tuk buang... uihhh tengok selambak makanan camtu memang rasa sayang kan??

Settle makan, naik bilik kemas barang sumer then jom kita jenjalan..


 
photoshoot jap kat depan ni... payah nak dapat gambar semua sekali... tripod takde camaner??


 
ni pon trademark jugak ni... kalo ke sini harus bergambar dulu yer... itupon bebudak tu dah menggelupur nak main air..

      
vontot jer yang dik niq bagi... haihhhh ape ke payah bebenor korang ni?? dah macam ulat beluncas memasing..

 
menyirap jer bebudak ni... belom boleh masuk water park lagi... moh kita pusing2 jap... safari ni aku tak masuk pon... tiket boleh tahan mahal jugak... nak tengok binatang kang kita ke zoo jer la..


 
auwwww... gigit kang..

 
oh ye, nak masuk safari pon sama jugak ngan water park... kanak2 bawah 90cm free... lain2 kena bayor la yer..

 decide balik nak ke water park ke nak buat aktiviti lain... dok pikir nak naik kuda pastu nak naik boat... bebudak ni plak dok cakap nak naik bas nak naik bas (ala tram jerk pon) sebab dorang tak biasa naik lagi kan... hurmmmm takpe la, pikir dulu camaner..

   
 sempat lagi menyoping... dapat la dorang sorang selai baju... rembat gak pelampung tangan tu tuk dik niq... ni pon sibok dok menerai spek itam... asal pakai jer soh ibu amik gambar dier... pastu senyum2 tengok gambar sendiri... aduhaiiii perasan comel la tu... skrang dah pandai dah cakap 'macam comel jer' kang aku cakap ibu la tu comel... pastu dier jawab, ehhh bukan, niq la omey... ahahhahaaa perasan sungguh..

 
ni pon sama... nak soh pilih baju, yang lain dipilihnya... dah tak yah nak bertopi-topi sangat la yer... tangkap gambar boleh, beli takkkk payah... mau kayap kang laki aku... baju t-shirt biasa tu jer pon dah 70hengget 3 helai.... waduhhhh tuk anak2 redho jer la... sesekali kan bang??

Elok lepas soping decide taknak masuk water park... kesian plak nengok bebudak ni... so cadang nak gi naik boat jerk ngan naik kuda sekali..

 
tengok kuda tu, ada berani nak naik??ni jenis kuda lumba... huwaaa aku tak sanggup kot... blom lagi heroes aku tu haa... bau tak yah cakap la... manyak musyuk lorrr... ingatkan naik kuda leh gi jenjalan sekitar tu kan tapi adalah tidak yer... just round kandang jerk... alohhh baik tak payah..

 
ada gak kete kuda tapi bukan tuk pengunjung..

 
yang ni eksyen skit... dari aku sampai situ hingga nak balik, camtu jer dier duduk... langsung taknak pandang we'olls pon... eksyen la wey mentang2 dier sekor jer yang lain kat situ... makan pon rumput import... ni jenis yang tinggi maintenance... wakakakaka

 
dah korang cuci mata udah la yer... takde keberanian wey nak naik... at last, kita ke water park jugak... balik parking kete dulu..

 
dah bising nak merasa naik tram ni jom la kita rasa... ala sianya kan tak pernah rasa... ekceli kalo ada semangat lebih nak jalan kaki pon boleh jer... takde la jauh mana tapi aku memang takde la sanggup... mau semput jugak tu sebab jalan mendaki skit... biasa la orang jarang eksesais cam aku ni cepat benar pancit...tambang tram ni singgit sehala tuk seorang... dik niq free..

Jauh perjalanan luas pemandangan... ahahhaaa ye ye ah jer kan... pusing sana sini last2 ke situ jua... dah dekat nak tengahari baru boleh masuk waterpark tapi untung banyak wooo... next aku citer erk..

- SELAMAT TAHUN BARU PADA SEMUA TEMAN BLOGGER -


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

12 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

pergi safari waktu malam baru best..ada pertunjukkan...tapi tak suka pergi tpt kambing atau lembu kat situ...omaiii...bau dia...

aTieYusof Family berkata...

hihihk... seronok tgk aksi2 posing hero zee tu..haha..ada je kan...
tang menu sarapan tu, mcm sedap tapi nasi masiinn yo..sabar je lah.. waffle budak2 tu jg yg menggoda..haha
Happy New year zee :)

Nafira usof berkata...

waaahhh.. syoknyeeeee...
sempat gi pusing2 kat situ.
zura gi sana haitu sebab ade famili day.
xtvt full kat sana. tak sempat lah nak pusing2.

apsal makanan hotel x sedap ek?? pelik kan?? selalunye makan hotel semua sedap2 sebab chef yg handal yg masak. syg lah kalo banyak buang makanan2 tuh.

ummuaidan berkata...

Alaaa ciannya wpun makanan berlambak kalau dah tak sedap mmg tension jugak kan...
nampak cam byk aktiviti kat situ yer..janji ker byk ongkos..heheh

selamat tahun baru zee..

Roha berkata...

zee buat akak jeles tau tengok pict2 yg the best at bukit gambang ni..cute pulak tram tu yg berdecoration ala2 zibra hehe..pandai anak2 zee candid :)

Puan Kutu berkata...

makan klu tak sedap mmg kena maki la kan..tp tak baik depan rezeki,dlm blog takpe.haha..

kami tak smp lagi sini,setakat nak berkubang,budak2 mmg suka la..nk naik kuda takut la pulak.hehe

Kakzakie berkata...

Seronok jugalah Zee... makan tak sedap tu tolak tepi yg penting anak-anak happy bercuti.
Banyak tempat ya Zee posing sama tempat kami posing juga hihi... dah itulah tempatnya ye tak:)

Selamat tahun baru dari kakak yg dilanda kesibukan sekarang ni..

Cho Zila berkata...

safarini tak sama ngan zoo sebab di sini haiwan dia bebas keluar dan kita yang terkurung..
tapi akak tak pegi yang siang jadi tak tau kebenarannya.... akak cuma pergi yang malamjer...
bukit gambangni memang sesuai untuk sekeluargakan...

mama aryan berkata...

akak naik kuda tu..kena guna kerusi lg nak panjat sebab tinggi sgt,tp x best sebab pusing kat situ jek...

QA's ~ mamapapa berkata...

best..best...best..tapikan waffle tu nampak sgtla menggoda ..huwaaaaaa!!!

Sayangku Zie berkata...

best depa gi jalan2 cuti2 malaysia

::EIDA:: berkata...

haaa meroyan meroyan.. ida teringin nak g sinii tapi macam bosang je pergi dgn hubby je? hahahhahah nnti la tunggu ade babies .. jejjeje