Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 10 Februari 2014

Percutian singkat ke Fraser's Hill

As-Salam (^-^)

Hello selamat bekerja sumer, senyum skit jangan moody2... nak bagitau jugak arini annivesary kita la... hehehee, cam tak percaya dah 9tahun hidup berumahtangga... anak pon dah besor... nak tambah boleh dah ni wat teman ibu plak... asyik2 kuar geng bola ayah jer mana aci...

Aku kawin muda, umur 19taon okehhh... kengkawan elok jer dok belajar lagi... tak yah nak cakap awal sangat sebab ada yang lagi awal kawin kan kan kan?? umur 20 dah ada anak and aku rasa best jugak sebab kita muda vouge de vass lagi anak dah besar panjang (statement perasan)..

Wokey sebabkan cuti lama tu takde peluang aku nak balik kampung so terpaksa la carik alternatif lain supaya boleh berjimba bersantai ngan family tercintaku itu... laki cuti ahad,senin ngan selasa... okey takpe, kita gi jer bercuti 2hari 1malam... kira surprise dari aku gak ler tuk annivesary kitaorang tapi tak surprise pon sebab nak kena inform awal jugak kat driver... lain la kalo aku yang pandu kete... senang... tutup mata dier, ikut jer aku... dah sampai baru bukak mata... baru la lomantik abis kan?? kahkahkah... walaupon lagi beberapa hari nak sampai ke date sebenar ada aku kesah?? halalkan aje... kalo nak date yang tepat tak dapat la... baru jer naik bekerja takkan nak apply lagi cuti... simpan skit cuti tuk hal lain... yang lagi giler, sebulan sebelum date pon aku dah kasik annivesary punya hadiah... hahahahahaaa terlebih advance ke terlebih eksited ni?? langsung laki aku takde feel biler dapat hadiah :(

Fikir punya fikir, moh ler ke Fraser's Hill... dekat pon dekat jugak walaupon ada yang cakap tak best tapi ada gak la yang cakap best... tak cuba tak tahu kan?? pendapat orang ni tak sama ngan kita... terpaksa pontengkan along ngan angah gi skol... dorang onn ajer la kalo dapat berjalan... tidor malam pon tak lena dah..

bebudak ni dah 2 hari menunggu... pepagi bangun mandi terus siap... lepas bekpes gerak... jalan lengang cepat jerk sampai... check in dalam kol 3, we'olls sampai dalam kol 11lebih camtu... fuhhhh semangat lain macam ni..

 
ikutkan boleh sampai lagi awal dari tu... sebab jalan yang bersimpang siur cam ular kena palu ni delay la skit... yang bagusnya, sumer hero2 aku steady jer... takde sorang pon yang ngadu pening nak muntah ke ape... siap bersorak hoore hoore ada la... asal ayah bunyikan hon jerk dorang gelak... time nak turun balik sumer membuta... masa tu baru aku rasa gegendang telinga sakit... tekanan kuat sangat gamaknya... muntah pening memang takde.. 

 
book kat sini, betul2 depan menara jam... dah jadi trademark Fraser's Hill menara jam ni... kalo datang sini tak bergambar depan ni tak sah ye..

 
yeayyy sampai... nak check in blom boleh so daftar dulu... ada bilik kosong kang dorang call... yang penting cari toilet dulu lebur hajat... lama betul dok tahan kemut dengan jalannya cam gitu, cuaca plak sejukkk... jangan tak tau sekarang ni belah pantai timur sana memang cuaca sejuk... nasib tak terburai jer sorang2..

    
 ape-apepon bergambar jap..

 
ibu yang over... tak puas hati jer laki time aku amik gambar dier jauh... dah kata nak amik gambar menara, kena la bagi full page nampak ye dak?? kalo besar cam gini la, separuh jer la... tak nampak pon jamnya..

 
budak ni merajuk... sibok nak jenjalan ke situ sini... yang kita plak baru sampai, bagi la chance tarik napas jap... nak hala ke mana pon tak tau lagi..

 
bertiga je la... malas nak layan..

 mood baru datang..

 
berkerut dahi laki dok tengok map... ingatkan susah benor la nak ke satu2 tempat... tang aku memang failed kalo tengok map, tu yang geografi boleh2 makan jer dulu... hahahaha tapi kat sini takde susah mana pon nak cari... kecik jer tempatnya tapi yang leceh jalan tu sempit... dah la selekoh sepanjang jalan... ada sekali tu kat selekoh tajam bertembung ngan lori sampah, sipi2 dah nak cium tau... hadoiiii ngeri... yang lori tu pon satu hal... pandu macam dier sorang jer guna jalan..

    
 tak paham jugak map kecik kita bukak yang besar..

 

 
kawan baru saya..

 
tabik hormat skit kat rimau padahal time ni merajuk nak makan eskrim... hadoii la, dah kat kedai tu takde jual nak buat camaner pak ngah oiiiii... dier la paling kuat buat perangai tau mengalahkan dik niq... ntah sape paling kecik pon tak tahu... kadang aku biarkan aje... dier kalo ada ayah memang la ngengada skit... kalo ngan ibu sori la ye... ape yang boleh follo ibu follo, yang tak boleh memang kena marah..

Hurmmmm so far tak best arr kat sini... tak banyak aktiviti tuk hero2 ni main tapi tuk dewasa boleh tahan jugak la... yang along untung la sumer boleh main... dah memang dier pon jiwa batu skit, kena tang adik terus bad mood... itu tak boleh ini tak boleh and yesss memang takde apepon tuk bebudak enjoy sakan kat sini... kalo nak berhooneymoon okey jer best... tenang, nyaman, segar and sejuk... yang paling tak best jalan dah la sempit bengkang bengkok pastu hutan sekeliling... memang scary giler... ni kalo mendaki sorang memang tak sampai kot aku... nasib la 2 hari semalam jerk pegi... tu pon esoknya pagi2 lagi lepas bekpes terus cabut..

Anyway, Heppy Annivesary tuk my darling :)


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

15 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

seronoknya, sue tak penah sampai sini ni

Farah Waheda Wahid berkata...

wah cuti lagi, salam isnin zee, beria ambil gambar dengan tiger yer si comel tu... tapi kalau tiger betul2 dah lari dah tu gamaknya..he he he... akak pun sama, kalau tiger betul sure lari...ekekeke...

lia berkata...

wallaaaaaweiiii best nyer adiah anibersari ni... menarik, bole la guna idea ni nnt he3...

chantek nyer gmbr2, nmpk menarik gila p fraser hill tu...

UmmiAbi berkata...

Hihi...lama x dtg sni...Ezrn pn lama x buka blog.Ni bru bk n cuci mata sket.Rindu zee n anak2..Dh besar2 kn..
Ezrn penah g Fraser Hill ber2 ngan encik somi. Nk honeymoon pn x best...Xde xtvt kan...Yg berkuda tu pun kitorang x minat..huhu..Nyesal gak dlu.Tp klau x pegi xtahu kan..hihi... Pepun pengalaman gak tu..:)

Mieza Rahman berkata...

hai Zee, familiar sgt muka zee ni, mieza pon org kelantan jugak, maybe boleh kenal lebih rapat lagi
Jemput singgah blog mieza juga, TQ

www.miezarahman.com

Sue-Rya Qistina berkata...

teringat pulak masa ikut hubby g show kt fraser hill ni. bambam cuak je, dok dendiam kt belakang ngan kakak. masa tu dia baru setahun lbh kot. hehehe

Roha berkata...

happy anniversary zee..moga kekal bahagia hingga ke jannah..:)
nyam jew Fraser Hill kann..awat pi bawak budak2..tak kacau daun kerr..lari lerr mood honymoon tu zee oii..:)
kata nak nambah baby gegel hehe..:D

sama lah weii ngan akak..19th dah jadi bini orang :)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Hepi anniversary zee, hmmm muda2 lagi anak2 dah besau..bestnyerlah kan...heheh
Mmglah kalu fraser hill tuh taklah sebest cameron atau genting kan..kalu genting budak2 leh main jugak kang..
takperlah janji dpt bercuti2 anniversary..hehe

Kisah Si Dairy berkata...

wah..bestnya zee...anak2 pun suka..

Nafira usof berkata...

Zura x pernah sampai sini lagi.
memang ramai yg kata kat situ x de xtvt sgt.
kalo ade anak2 nih, memang kena utamakan xtvt dorang.
kalo tidok, masing2 buat perangai lah~

aTieYusof Family berkata...

Happy Anniversary Zee... seronoknya dapt celebrate dengan family.. erm, atie tak pernah smpai lg fraser hill ni.. teringin gak nak pigi sana nti....hehe

Fiza Rahman berkata...

Happy anniversary to both of you. Best nya jalan2. Tak pernah sampai sini lagi.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam k.zee..
Seronok tgk aka anak beranak.. hihi..
Cma tak pernah g rfaser hill..sampai2 dok luar jer sbb kekangan mase..
Bestnyer! Bestnyer….
Alhamdulillah…happy anniversary buat akak n hubby!

Cho Zila berkata...

syioktu ke sana.. tapi akak gi balik harijer...
best tak hoteltu..

::EIDA:: berkata...

ida suka jee pergi FH. tenang. sejuk . nyaman. hubby banyak kali ajak repeat. hekhek.. nak nak musim panas ni haaaaa.. huuuuuu