Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 15 Februari 2013

Cuti-cuti Cameron di hari Ke-2

As-Salam (^-^)

Dah ada plan nak kemana hari ni? share la ngan aku ye..saje nak menghabiskan saki baki cuti yang ado... blur tak tau nak gi mana..next week dah start keje, cuti pun dah takde, jumpa balik public holiday bulan Mei... kan ada labour day and wesak (kerja aku memang kira cuti je,hihi)

Kat CH aritu,sempat gi beberapa tempat je, hari raya cina tu jammed giler.. nasib ler aku dah plan nak turun awal2 pagi.. kiranya lepas breakfast dalam pukul 9.00 kitorang terus gerak.. turun bawah dulu pastu baru naik keatas..

Aku gi lawat Ladang Teh Boh (kalau tak silap kat Habu).. fuhh mencabar gak nak naik, tinggi giler dengan jalan yang sempit berbengkang bengkok.. duk ingatkan kitorang yang terawal sebab masa naik takde selisih ngan kete pun rupanya dah ramai yang menanti kat atas nun..

 
take our breakfast first..nanti takde la kebulur..kekeke





Dalam pukul 10.00,lepas lawat kilang kitorang gerak turun.. sejuk kat atas ni takleh lelama.. port seterusnya ke Bee Farm.. jalan yang sama nak ke Ladang Teh Boh ni, kat bawah sikit.. okay je,takde ape yang menarik sangat pun.. lebah pun takde la banyak sangat.. and yang penting tengok sayur kiri kanan jalan.. hahaha.. penuh tau, ade yang sipi-sipi tar jalan.. geram pun ada tapi aku ni jenis yang kureng makan sayur so takde la nak shopping sayur..

 

After that beransur naik ke Tanah Rata... singgah jap kat Cameron Valley @ Ladang Teh Bharat.. view yang sangat cantik kat sini.. dah cam Aaron Aziz ngan Nadiya Nisa (adam & hawa) dah aku rasa.. kekeke

 
aku amik gambar tak lawo sebab tak pro tapi pemandangan sebenar memang cantik.. :)

 
matahari nak mula memancar kat kepala..

Habis sesi bergambar ngan shopping teh kat sini moh gerak ke stoberi farm lakss.. punya la banyak stoberi farm tapi semuanya tutup.. adehhh.. melepas la hari ni nak merasa petik stoberi sendiri..snap je la gambor dari luar tapi yang penting gerai yang jual stoberi product buka.. so balun la stoberi coklat..hihi

 
tengok kot luar pagar pon jadik la..

 
along dah nak ngap tu..

 
rasa cam nak bawak balik tanam je pokok ni..ngeh ngeh

Baru jalan sikit dah lenguh kaki.. stuck dalam jammed pun mau dekat sejam jugak.. so cukup la untuk hari tu.. kalau ikut my hero memang takkan puasnya asal dapat jenjalan okey jer tapi tak leh nak diikutkan sangat.. kang ada yang melalak dalam kete sebab ngantuk.. masih ada masa jenjalan lagi esok hari before check out..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

Tiada ulasan: