Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 5 Mac 2014

Tree Climbing and Flying Fox yang terbaekkk

As-Salam (^-^)

Siyesli aku cakap yang aku ni tak pernah nak cabar diri... penakot la kiranya... nak wat aktiviti lasak memang tak berani langsung... zaman sekolah menengah dulu ada la masuk pengakap... bunyi cam gempak jer kan... hakikatnya aku takot... join sebab nak sijil... asal ada aktiviti perkhemahan memang la aku ikut tapi kalo soh panjat tembok, panjat dinding terus aku skip... reka la bergunung alasan time tuh... hahahaha..

         
Asal weekend cam biasa la we'olls... tak merayap kat shopping mall mesti nak bawak hero2 aku tu gi taman... amik angin luar, kuar peluh skit dah okey... port paling dekat dah tentu la cyberjaya..

Dan dan aritu sangkut plak ngan tree climbing... aduhh... tak terpikir pon memula tu... tengah syok melayan hero2 ni ternampak dorang dok gantung tali kat pokok... dah kenapa pulak?? kak siti tu aku kenal... tu yang leh sangkut menjoin sekali..

       
kempunan lagi bebudak ni nak main basikal... mak pak plak yang melebihnya... hahahaha


 
pestime nak terai nih... memula cam tak nak jugak aku... bukan gayat tapi keyakinan tu takde..

 
pose laki bini kena ada... hahaahahaaa eksyen lebih..

         
gian kot laki den nih... ntah bape kali dok ulang... berpeluk ketiak bini dok nunggu turn... part nak gelongsor turun tu yang best... laju jerk..

         
elok plak cuaca pon tak terik hari tu... pasni memang dah boleh panjat pokok nih..

 
ehhh tinggi lagi tau aku naik... ada la 2x ulang... hehehe syok bila dah sampai ke puncak tapinya kaki sebelah lagi yang dok berjuntai ada lenguh la sikit... ada la rasa sakit manja2 gitu... nasib lepas tu aku jalan tak mengangkang..

Ni aku memang rekomen tuk korang2 yang ada perancangan nak buat team building... mana la tau kan ada yang dok cari aktiviti lasak camni... memang best woooo... in case nak bersantai ngan family pon boleh jugak... nanti aku bagi details owner dier erkkk... bukan iklan ehhh ni... memang ikhlas aku cakap... harga mesti korang mampu milik punya la... nak berkelah pastu tak tau nak kemana, nak wat aktiviti ape... nak carik khemah bagai... takpe, inform jerk nanti dorang akan uruskan..

         
bebudak ni pon sonok la jugak dapat main flying fox...

 
memang tak puas arr sekali main... nak kena berkali-kali... elok along ni sampai ke tengah gelendung tali tu... ye la dier berat, kaki plak panjang, tu yang kaki cecah gak ke tanah... tali tu gantung takde la tinggi mana..

Jangan tak tau, dik niq pon ber'flying fox' jugak tau... memula dok takot2 tapi biasa ler, ibunya ni selagi dier tak nak main selagi tu la dok psiko dier soh main... kena ayat baekkkk punya baru dier setuju... ekekekekee... yang pak ngah ntah kemana-mana dah lari selamatkan diri... sampai ke sudah tak nak terai..

         
yearhhhh peserta paling cilik... i'm ready now... muka cuak abis time nih... paling penting keselamatan bebudak ni la kan... memang peralatan dorang ada safety..

       
kejung sekejap... ahahahaha... dalam dok kejung tu tetap la nak main jugak... ibu dah get ready kat depan tu jangan nak ngelat ehhh... dah janji kan tadi... lap u lah dik niq..

    
'ek eleh... senang kacang jerk buuuu'... elok tergantung dik niq kat situ... dier kecik, ringan best la tergantung gitu... tak puas seround sampai tiga round dier me'repeat'... tu pon nak main lagi... sorry dik, dah lewat sangat dah... tengok jam dah satu lebih dah jom balik..

 
peace yoooo... pagi ni merajuk ngan angah sebab tak dapat kiss, dapat salam jerk... yang angah plak dah terkemut nak terberak takde la nak nunggu lama2... kuar kete terus berlari masuk kelas.... ahahaahaa..

Wokeh, pada yang teringin or dok tercari-cari pakej tuk team building boleh la contact ownernya kak azliny kat FB... memang peramah dan baik orangnya... aku dok borak2 tu rasa cam dah kenal lama padahal baru beberapa jam jer kenal... dier ada jugak wat pakej tuk aqiqah or majlis cukur jambul..

 or 

nak tanya aku pon boleh tapi email lah yer... nanti kang aku sampaikan kat ownernya..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

24 ulasan:

Falsya berkata...

Wah bestnye aktiviti gini..kite suke flying fox..yg panjat pokok tuh belum penah cube..mcm best jer..panjat pokok nyeah..ahahahha

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam k.zee..

wah..terbaeklah..
bestnya ade aktiviti mcm ni.. hihi..kat cyberjaya ye kak? kalo nk g nnti cma survey link tu..

bestnyaaa... :)

Kisah Si Dairy berkata...

seronoknya zee kalau dapat buat aktiviti nie..

lia berkata...

wallaaaa.... eyhhhh hari apa ni? ktorg p hari sabtu tp area playground jer... ni area ke jambatan & menara tinjau tu ker?

suka wat aktiviti gini tp la ni x ley, risau dahan patah sbb tampung manusia 93kg ni ha3

Masya berkata...

aloh² comeyyynya.. teringin nak buat.. jugak... sementara tak mengandung lg ni nak bawak amir...

Zee Suhaini berkata...

ari ahad lia..kebetulan jer ni pon..dorang tengah setup tuk training sendiri time tuh..
tali tu boleh tampung..dahan pokok tu yang tak boleh..hahahaha

Hafizah Mohamad berkata...

salam Zee....sonoknya tgk...tp kalau kak fiza mmg konfem x naik sampai atas dah ni....bukan takut tp berat nak tarik....ha ha ha...xtiviti camni kalau bg budak2 mmg suka la...anak2 kak fiza pun suka sgt kalau xtiviti mencabar camni....tp peliknya mak bapak x suka pun...ha ha ha...tra adik niq....berani cabar diri...hebat...hebat...hebat

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Kat tmn tasik cyberjaya yer. Dekat ngan office nih.

Kakzakie berkata...

Kakak tak kisah tengok Zee dgn en abe Zee tu tapi hero comel Zee yg buat kakak salutelah.
Tak takut siap senyum dan peace lagi. Hebatlah adik niq... suka auntie tengok tau:)

UmmuAidan-Arissa berkata...

Wah adik niq berjaya jugok tuh..meme hero lah..ingat ko jjerit jgk takut..kalu tinggi sangat gayat jugok dok zee..ms mudo2 dl suko jugok main aktivit gini heheh

Roha berkata...

akak la zee..memang takder nyer..takut,gayat..salute kat zee sekuarga !
aktiviti yg lasak macam ni sebeno bagus untuk stamina kita,dari segi fizikal dan jugak mental..sambil beriadah,cadangan yg baik tu zee..pada sesiapa yg nak buat team building..aktiviti yg mencabar membuat kan diri rasa tercabar untuk mencuba kan zee ! :)

Cho Zila berkata...

der tengok haritu kat rancangan Sarapan.. tapi masatu kat Shah Alam... kat mana2pun der dah sekarang kot.. dulu masa kecik2 kami duk panjat pokok jer... tak der safetypun...

Nafira usof berkata...

gerun pulak nak menerai. hahahaha
kagum tengok Zee ngan anak2 mencuba.
zura nih gayat kalo tinggi2. hahaha

aTieYusof Family berkata...

wahhh! menarik lah zee aktiviti ni... kalau ada kat sini atie nak jugak join...suka aktiviti2 lasak ni...hehe

Umi Qi berkata...

Sangat2 mencabar aktiviti ni zee....Umi Qi tgk pun dah naik bulu roma...takut kabel ke tali terputus acaner hahhhahha...lg pun dh lama x buat aktiviti lasak cm zee...sbb berat badan ku naik lg hahahha

hainom OKje berkata...

Okje tak suka benda benda mcm ni bukan apa takut tali tu yg putus sebab berat sangat beban yg ditanggung hehe

Zee Suhaini berkata...

silakan masya..best tau..

Zee Suhaini berkata...

ok jer jue..tali tu boleh tampung..yang risaunya dahan pokok..hahaha tak dapat nak nolong tu..

Zee Suhaini berkata...

memula cuak jugak kak..

Zee Suhaini berkata...

kebetulan jer aritu sebab dorang tengah training..

Amanda Suria berkata...

alahai...ni aktiviti macam ni memang best..tp SA jenis x berani...maybe Dania la kot kan...

Puan Kutu berkata...

best aktiviti cmni,..sy takdelah berani sgt,tp suka adventures..syabas dik niq relex je dia..berani betul..:)

LydSunshine berkata...

Salam zee, sama la plak kita. masa skolah dulu tak minat sangat aktiviti mencabar ni....sampai le ke skrg. sebab malas kot. tak suka perpeluh2 dan penat.

Nurul berkata...

Best juga aktiviti camni.. kalau anak bujang nrl sure suka ni... ^__*