Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 3 Jun 2016

Nak jugak try Bawal Exclusive

Assalamualaikum (^-^)

pernah kecoh kat FB pasal bawal exclusive ni..
perghhh memacam komen orang boleh baca kat situ.. yer la, sehelai bawal regenya ribu ribuan.. 
tu yang ramai mengomen, lebih kepada negatif..
bermula dari situ jugak ler aku kenal bawal exclusive (kadang viral ni bagus jugak, dari tak tahu jadi tahu)..
sebelom ni kenal bawal pasar malam ngan aidijuma jer..
and seyes sekarang aku tak minat nak berbawal sangat.. tengah syiok lilit shawl..

pastu aku baca blog KakD pasal menda ni.. and yup aku setuju ngan pendapat dier..
orang yang tak mampu, tak minat memang boleh cakap macam macam..
kadang melampau sangat komen dorang..
cer kalo orang nak bagi free, berpuluh ribu yang dok share/komen kat FB..
usahkan yang mahal, yang murah pon pakat nak..

ada jugak orang yang tak mampu tapi minat..
boleh jer beli tapi ikut kesesuaian poket sendiri ler.. ada jer yang murah..
takkan tak mampu nak jugak yang rege ribu ribu tu..
kita amik yang rege puluh pon okey dah..

last month kepoh jugak pasal kek sebiji rege lima belas ribu sembilan ratus..
tokey bawal exclusive beli untuk grand opening wisma dorang.. 

dah ada wisma wokeh kat bandar bukit puchong..
dekat sangat ngan tempat aku, harus la aku tergedik gedik nak masuk butik..
tak tahan weh tengok kot luar jer..

  
aku tak masok sorang butik mewah camni.. segan..
ajak member teman waktu lunch..

hanya kitorang berdua jer customer.. syiok skit nak memilih.. 
pastu kita posing ler sekeping dua..

biler masok, wahhh lawanya koleksi tudung dorang..
no wonder la mahal..
yang atas ni rege dalam 3k plus..
dorang sememangnya ada pembeli tegar, yang mampu dan berduit..
seram jugak aku nak masok.. 

aku beli jugak ler yang paling murah.. huhu, bawal tabur 60..
nak try dulu, kot berkenan boleh beli lagi..
crystal kalo tertanggal dorang boleh ganti balik.. F.O.C
harapnya aku tak terjebak ngan design yang mahal la lepas ni..

sambil dok usha usha dah terbekenan ngan satu design nih..
design baru katanya..
rege dalam 200plus.. haishhhh jangan aku bawak ke mimpi sudah..
parah oiiii..

taon ni bajet raya aku paling tinggi berbanding sebelum sebelum nih..
alhamdulillah rezeki murah skit walaupon company tak kasi bonus :(
sumer baju raya aku, aku beli from butik.. hangus dah 1k (sikit bagi orang lain tapi banyak bagi aku)
phewwww nasib laki tak tau.. dier tau jer aku membeli tapi rege dier tak tau..
nasib baik jugak ada duit kutu.. hehehee
nak salahkan IG boleh? sebab aku terpengaruh ngan IG..
mengundang betul!!
sebelum ni takde IG.. budget tak banyak camni :(


 
penat dok telan ailio tengok tudung cecantiks, boleh relax jap sambil telan fresh oren.. 

 
yuk pulang!!

 
cantik baju ni tapi dorang tak jual baju lah..
rasanya display crystal swarovski sahaja.. elegen and soooo pricey..

korang kalu minat boleh datang sini..
landmark tesco bandar bukit puchong..
berhadapan ngan sales gallery..
opsss, ni bukan paid review okey.. just sharing :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

Wah..bestnya...

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata...

peh tudung mahal tu..tapi memang cantik

Puan Kutu berkata...

Wow 1k tu memang mahal la bagi sy..klu mampu dan minat apa salahnya.bukan selalu kan rewara diri sendiri..klu dh minat tu apa pun boleh

babYpose berkata...

Mahal mahal letak dekat kepala apa salahnya, sebelum ni letak kat kaki tak perasan kan..hehe ibarat ja hehe.. nampak cantik butiknya dan exclusif betul design dan warna sweet. memang terpikat jugak ni..

Kakzakie Purvit berkata...

Sah kakak memang tak beli tudung yg mahal-mahal Zee
Pakai ajelah janji nampak ok sikit
Untuk anak-anak aje kakak beli lebih sikit - anak dah besar biasalah.

aryan azra berkata...

betul tu..kalau kita mampu apa salahnya kita belikan, akak pun kalau suka dan mampu akak beli juga.

haa tu dah beli tu, jaga-jaga berantu tu, jap lagi mesti nak beli yang pulak tu hahaha, ada pulak yang dah berkenan tu.

wah dah abis 1k beli baju raya,pengaruh ig kan,banyak sangat baju cantik tu kan,akak pun terjebak juga,siap beli untuk anak dara sekali hehehe

Mummydearie berkata...

Sekarang ni yang paling senang instant aje semua. Nasib baiklah saya tak berapa tahun trend tudung sekarang ni. Kalau tidak, naya poket!

Othman Zan berkata...

Akak OZ tahun ni langsung tak prepare apapun lagi untuk raya.. mungkin takde kot.. utk anak saja.. in sya Allah.

Sesekali nak bermewah boleh saja asal tak keterlaluan.

Husna Rahman berkata...

fuyohhh...kalu mmpu apa salahnya kan...

dalila berkata...

mcm bole terjebak lg je kak zee..nnt confirm dtg lg tuu..mcm ila ms mule2 gila AJ dulu laa..nasib skang dh insap..hihi

Cho Zila berkata...

akak paling heran camner dia boleh bukak di bukit puchong.. cumanyer target customer orang putrajaya.. kalau buat kat bangitu okler... anyway untuk peminat bawal mesti datang punya situkan tak yah nak beratur berbaris dapat minum free lagikan...

Atie Yusof berkata...

wahhh...memang cantik2 Bawal Exclusive ni kan Zee.. sllu terbaca kt FB..klu mampu apa salahnya.. reward diri..hihi.. cuma klu smpi 3K++ idok lah kakem.. haha
takat ni belum pernah beli.. sini ada gak,tapi masih jarang.. Kota KInabalu ada kwn pernah beli...:)

LYAfrina berkata...

maybe kualiti diamond tu y mbuatkan hrganya tingi..

tp mmg cantik.. bersinar giiteww...

hainom OKje berkata...

Ohhhh...kus semangat.....ni mmg bukan stabdard mak ni Zee. Mak pakai shawl 15 henggit je weyh.