Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Rabu, 1 Jun 2016

Pantai Tanjung Biru PD (Blue Lagoon)

Assalamualaikum (^-^)

amboi, cukup dua minggu dok tayang makanan.. 
sian sungguh penyakit malas aku ni.. 
arini moh ler tepek gambar lain plak.. tak helok orang tengok..
next week dah nak puasa pon..
jadik sebelum luper nak ucap sesiap kat korang semua..
"SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK"
semoga ramadhan tahun ni membawa seribu keberkatan dan seribu makna buat kita semua.. AMIN 

memandangkan arini ari rabu makanya kite ber'worldess wednesday' lah yer..
malas nak menaip pepanjang.. modal nak bercerita tak berapa masyuk..

aktiviti last 3 weeks tak silap, percutian 2hari semalam ke PD..
mini family day gitu sebab tok ayah ada kat KL sekarang ni..

kitorang gerak awal sebab nak bermandi manda kat pantai..
lebih kurang kol 10am dah sampai.. 
nak carik tempat best skit, tempat yang tak ramai orang baru syiok..
bebudak pon dah lama tak mandi kolam..
cari punya cari akhirnya decide ke pantai tanjung biru..
nak ke teluk kemang cam tak sanggup bersesak ngan orang ramai..
meriah memang meriah tapi tak best.. 
cuaca pon boleh tahan dak bahang..

yang best kat sini sebab jarak tempat duduk ngan air/pantai sekangkang kera jer jadi tak perlu nak ulang alik tengok anak main air..
dorang pon tak stress.. tidak kang asyik kena panggil naik..
anddd tak payah la aku nak terjerit jerit kat dorang.. heheee
tambah best dikelilingi plak ngan pokok pokok jadi teduh secara semulajadi gitu..

kalo tempat lain jauh kot 'port' duduk dari pantai..
takde yer orang bertenggek bentang tikar dalam jarak 10mtr dari gigi air..
maunya rentung cam dayang senandung kalo gitu..


 


 air seyes jernih membiru.. kat tengah tu laki cakap jernih sampai nampak batu karang..


lunch terus kat sini sementara tunggu nak check in..
pot luck bawak sorang skit banyak juga jadinya..
tengok dik niq tu, makan pon berendam lagi dalam air..

 
seawal sampai hingga nak balik berendam.. hasilnya tangan mengecut..
lantak lah korang janji bahagia.. 

 
petang sambung mandi kolam plak.. 


 
sesekali dari bercuti dari kerja rasa besttt giler..
rasa macam taknak dah sambung balik rutin harian..  
tapi kena jugak berpijak di bumi yang nyata :)



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

9 ulasan:

Kakzakie Purvit berkata...

Masa anak-anak kecik inilah peluang terbuka luas sebab cuti mereka semua sama.
Kita aje kena ambil cuti senang sikit. Nanti mereka dah bujang nak kumpul macam ini susah dah Zee.

Semoga ramadhan ini lebih banyak amalan dpt kita lakukan dari yg lepas-lepas.

Puan Kutu berkata...

Gambar macam kt corus paradise resort je..best sesekali berfuti mandi laut.nmpk best jugak airnya.janji tak bersesak dengan org ramai macam teluk kemang tu

lieyalatif berkata...

bestnye zee...dari pantai bawak ke swimming pool...enjoy sakan budak2 nieh...ye laa budak2 ni bab bercuti kalo dpt main air tu pun dah buat dieorg hepi kan....tu pasal kene carihotel yg ade swimming pool best....dieorg hepi, kite pun hepi....

Mummydearie berkata...

Bestnya... dah lama pulak rasanya tak pergi PD ^_^ Kalau pergi bercuti santai macam ni, memang rasa macam tak nak balik dah ke rutin harian. Tapi, apakan dayakan, itulah kenyataan sebenarnya!

aryan azra berkata...

bestnya cuti2...cantik nampak air laut yang membiru tu.

Salam ramadhan zee

dalila berkata...

bestnye mandi laut..lame dh xbwk ank2 mandi laut..syok jgk skali skala bawak..

shalimar yusof berkata...

bestnyaa...leh rancg cuti lepas raya ni plak

LYAfrina berkata...

MMG PERLU..SESEKALI BWK BERCUTI BERSAMA FAMILY..TIME CT NI LA BLH HBS 100% MSA UTK DIA ORG..

hainom OKje berkata...

Ingat lepas puasa ni nak gi PD jugaklah. Nak mandi laut. Lama tak ke PD. Ni Corus Paradise kan Zee