Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Isnin, 22 Februari 2016

siapa jer yang tak suka balik kampung

Assalamualaikum (^-^)

kol 12.30pm selamat check out dari bukit merah terus gerak balik kelate..
harap sangat kali ni jalan tak jem..
tengahari bawak kete pepaham jer lah.. mata macam kena gam..
datang ngantuk nak celik mata pon tak boleh..

kononnya nak singgah kuala sepetang jap terai mee udang mak jah tapi tak kesampaian..
malas plak nak berpusing pusing.. keluar highway terus menghala ke grik..



perot boleh tahan lapar, sepanjang jalan tak jumpa kedai makan..
at last nampak mamak.. pon boleh la dah takde choice..

 
layan maggi goreng mamak ngan teh o ais.. 

 
teringin nak bercuti kat royal belum tasik banding.. 
dok tetengah hutan gini best ke ehh? 
kena menabung dulu kot.. boleh tahan rege pakej kat sinin.. 
3D2N dalam 2k plus.. semalam tengok groupon ada promo, 800++ sahaja..

 
lebih kurang kol 6pm kitorang sampai.. legaaa
jalan tak jem mana pon tapi keter boleh tahan banyak..
husband aku sound dah jangan bawak lelaju.. lambat takpe janji selamat..
singgah 'syurga' shopping bukit bunga jap..

 
meriah okey kat sini.. aku anak jati kelate pon baru pestime singgah membeli.. hehehee..
memang sini sentiasa penuh ngan orang ramai..
nak lagi musim cuti.. nasib baik kalu senang ler dapat parking..
dari KL takde membeli apepon jadik kena jugak cari buah tangan skit tuk family..
takkan balik tangan kosong plak.. tak manis..

 
budak budak ni apelagi, rambang mata ler.. 
aku pon sama naik gak merambang.. sumer murah murah oiiii..
ikut hati sumer nak..

 
along sibuk memilih jersey.. tak sempat sempat nak tunggu jersey terbaru.. 
pakngah ngan dikniq nak menan..

beli kacang gajus ni wat kudap kudap dalam keter..
sedappp.. lemak lemak jer.. 10hengget setiub..

 
sampai umah myMa dihidangkan pulok ngan makanan ni..
ikan bakar cicah budu, ulam, ikan merah goreng, kari ikan merah ngan labu sira...
oh nom nom nomm.. sedap sesangat..
makanan kelate paling win dihatiku..
nampak simple tapi makan bertambah tambah okeh..

 
elok aku siap basuh pinggan datang jiran sebelah kasi ikan patin asam pedas tumis kelate style..
huaaa perot dah kenyang camaner ni? ruginyaaaaa..
harum semerbak baunya.. 
en.laki ngan along jer dok menyebat.. untung laaa..
orang lain cannot telan dah..

alhamdulillah rezeki Allah..
pastu keje aku mendobi ler.. berlonggok baju kotor menanti.. 



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

8 ulasan:

lieyalatif berkata...

fuhhhhhhhhhhhhhhhh bab balik kg mmg heaven kan zee..belum masuk makan sepanjang perjalanan, tambah lagi makanan masakan mak plak kat kampung lagi laa heaven...jgn dipikir diet time tuuu...rugiiii ekekekekeek

betul2, lauk simple mcm tu le sedap...ade plak penyeri tekak si budu tu...ermm boleh bertambah2 makan wooo heheheheehehe

Kakzakie Purvit berkata...

Makan hidangan di rumah kampung apa pun sedap Zee
Apa lagi kalau yg sediakan org yg lebih tua dari kita
Lain macam lazatnya kan:)

aryan azra berkata...

balik kampung dapat makan masakan mak mestilah heaven kan

Puan Kutu berkata...

tempat camni memang masak la klu singgah..dr mak amp ke anak semua abang mata.benda murah kan sekali sekala la shoping sakan.hehe..

balik kmpg tak sah la klu tak rasa air tangan mak yg sedap tiada tandingan..untunglah org ada mak.hukhuk

Mummydearie berkata...

Wah, bestnya trip balik kampung ya! Banyak persinggahan. Sampai-sampai aje dah siap hidangan, memanglah kenyang perut dibuatnya. Kalau nafsu makan kuat lagi sikit, memang licin juga ikan patin tu ya, Zee. Itulah perut kecil ni ^_^

Bunda_nora berkata...

Memang seronok sesekali balik kampong ...berkumpul merasa masakan makkan...

hainom OKje berkata...

Memanglah best.... balik kg halaman katanya. Boleh soping soping....pas tu ma dah masak pulak tu..pergh!! mmg nikmat rasanya weyh..

LYAfrina berkata...

mau tak suka kan.. tp lya x pnh rsa blik kg..dh duk pon setempat dgn mama & family mertua.. hehe..zaman2 blajo dlu je la blh merasa, naik bas dr jauh.. esp..time nak raya..feel sgt..