Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Selasa, 23 Februari 2016

jimbaan di Putera Valley

Assalamualaikum (^-^)

habiskan kisah cuti raya cina aritu.. memang last part dah ni..
cina pon dah abis raya semalam :(


pantang betol!! ape jer yang viral kat FB mesti nak try..
lagipon kat kelate memang jarang nak jumpa tempat camni so apelagi terus la terjah..
dah plan nak bawak bebudak ngan anak buah bersuka sukaan kat sini..
dorang kan tak dapat main air masa kat bukit merah aritu..
dah janji balik kampung kiter mandi kolam.. kiranya ni tebus janji dorang..
lepas brekpes baru gerak.. tak jauh pon dari bandar tanah merah..

 
brekpas made by myMa.. pulut kuning lawan ngan daging sambal..
kenapa sedap sangat nih??
dok kampung memang takleh elak makan makan dan makannnn..
 
 
eksaited nampak.. yang best cuaca kat kampung redup memanjang..
nak buat aktiviti luar memang selesa sangat..
malam plak sejuk.. takyah nak bukak kipas dah angin semulajadi dah cukup..
 
 
ikutkan makanan luar takleh bawak masok tapi aku tengok ramai jer bawak makanan..
dah macam pi berkelah siap bawak periuk nasi..
okay lah janji kebersihan terjaga.. kira pihak pengurusan pon tak strict sangat..
cuma harga ticket boleh tahan pricey..


kat situ gak ada pelaminan tuk perkahwinan tau..
kot nak tema perkahwinan tepi kolam memang sesuai sangat..
aritu pon ada jer orang kawin tapi kat dewan la bukan tepi kolam.. tu yang lepas orang awam nak berenang..

tak sabar dah bebudak ni terus salin baju kat sini jugak..

 
manusia belom ramai.. 
yang bestnya aritu kitorang masok free.. hehee
bukan sengaja punnn.. memula masok dah tanya staff situ tapi katenya mandi jer dulu nanti dier datang collect duit sebab time tuh dorang tengah busy..
tunggu punya tunggu tak jugak datang..
rezeki bebudak ni kot.. jimat 42hengget..

 
sesapa yang bercadang nak cuti cuti kelantan boleh sewa chalet kat sini..
search FB Putera Valley tuk details..
tempat memang strategik.. dekat bandar..
skarang pon tengah bina hotel kat situ dan jugak mydin mall..

 happy face..

 
main air, lapar naik makan pastu turun balik berendam dalam air.. naik lagi makan lagi.. 
bawak air ngan jagung cup ajer pon..
tak bawak pon takpe sebab ada gerai jualan situ..

 
makin lama makin ramai.. kitorang dok 2 jam jer situ..
kol 12pm ujan dah rintik rintik terus cabut balik.. 
shoot ke rumah nenek terus masak masak tuk lunch..

lunch yang super duper nikmat..
maunya tak sedap perot lapar lepas main air dapat makan apepon lazat..

 



Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

14 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

seronok buat aktiviti ni dengan family kan

AnneRaini berkata...

budak2 mmg suka main air. kalo kat kmpung tak makan mskn mak mmg tak sah.. tp sy selaluny kalo balik kg kena masak sbb mak selalu sibuk nk mkn mskn sy.. acaner tu.. hehe

Kakzakie Purvit berkata...

Kalau tempat riadah berhampiran rumah atok/nenek memanglah nikmatnya tak terkata Zee
Makan bersila lagi - memang tak sedarlah tau-tau licin dibuatnya:)

babYpose berkata...

Bole pool party siap ada pelamin, chalet pun cantik, redup ja mata memandang. Betul bila tengok sharing kawan-kawan macam zee buat ni teringin nak pi :)

Puan Kutu berkata...

bukan main happy dpt tebus tak dpt mandi kt bukit merah aritu ye..lebih happy ibunya mandi free tak payah bayar.hehe..

betul tu lepas berkubang memang lapar..makan apa pun selera je

lieyalatif berkata...

ya Allah zee tergoda aku tgk pulut kuning tuuuu..cicah sambal daging lak tu...mmg menggiurkan woooo.....

ok gak tempat die...alah yg penting bersih ...anak hepi kite pun hepi jugak kan....

Mummydearie berkata...

Singgah kejap ya, Zee. Belum baca entri lagi ^_^ Nanti saya datang semula.

Boleh tak tinggalkan nama penuh dan alamat di kotak komen entri terbaru saya (saya tak publish, don't worry) atau pun hantar ke e-mail saya (ada dalam entri terbaru). Lagi cepat lagi better. Cepat sikit dapat hadiah ~_^

Mummydearie berkata...

Seronoklah budak-budak puas mandi kat sini. Makpak pun seronok juga sebab tak kena bayar kali ni :)

Nampak cantik dan bersih tempatnya. Kat belakang swimming pool dalam gambar tu bangunan apa tu ya, Zee? Kilang ke apa tu?

Daddy Ziyyad berkata...

Saya baru tau wujudnya Putera Valley ni lepas baca entry ni...TQ sebab share....saya pun dah lama tak ke Kelantan

Norhayati Mohd Isa berkata...

Seronok anak2 zee dapat mandi kolam tu..
Mahu tak lapar bila lepas mandi..
Apa lauk pun sedap dimakan sehingga licin :)

hainom OKje berkata...

Budak nampak air mana boleh halang.....mmg kesukaan diaoranglah tu!
Tp yg tak boleh blah bila balik pukul 12 terus masak...sempat ke Zee?

LYAfrina berkata...

krn viral, bru kita tahu byk rupanya tmpt best2 di Malaysia kan.. sama lah, mana2 tmpt y viral n dekat utk dituju..msti nk pergi.. hehe...

lya sndri pon bru tau kewujudan tmpt ni... cnfirm ank2 zee seronok sgt

wahida berkata...

pulut kuning ngan sambal daging tu ya Rabbi tempting nya oiii!!

Cho Zila berkata...

best juga yer... dekat ngan rumah pulaktukan... tapi tuler akak lebih terpikat ngan makanan yang paling kat bawah sekalitu....