Ikhlas Dari Hati...Permataku AmanahMu

Jumaat, 18 November 2016

Nape lama tak apdet blog?

Assalamualaikum (^-^)

sebulan lebih sunyi blog ni hahh.. tahap kemalasan takleh nak dibendung lagi dah..
ikutkan tak bizi pon kat opis ni..banyak masa pree sampai ngantuk.. heheee
alasan kukuhnya aku tak pedulik blog sebab dah terjebak sekali lagi ngan page deco deco kat fb..
taon lepas dah terjebak sekejap..berhabis banyak jugak tapi 'minor' deco jek..
kali ni memang rombakan besar besaranlah aku buat.. huuuhuuu.. 
tetiap hari aku dok pikir ape nak buat, camaner nak deco.. maklumlah otak tak berapa kreatip..
napsu dah tergedik gedik sangat hadaplah sengsorang..
ermmm berhantu sungguh masok page tu tau..

semua perabot lama kat rumah tu aku jual secondhand..
nak diy sendiri cam tak kuasa.. rumah luas secoet jer tang mana nak bertukang..
so cara paling senang aku jual murah murah yang lama, beli baru..
alhamdulillah laju jualan aku.. memang rege tak masok akal aku letak..
ramai yang nak membeli tapi tu lah, rezeki sape cepat dia dapat..
syukur jugak takde satu pon complain tak puas hati ngan barang aku.. alhamdulillah lagi sekali..

nasib jugak laki jenis kaki melayan.. ape jer yang aku cakap nak buat dia akan buatkan..
dia tak banyak complain..sesikit yang dia rasa tak kena dia cadang jugak ler idea..
tq tq tq.. jangan serik kalo ada pertukaran lagi yer.. heheee..
so far, masih tak complete lagi.. kena touch up pelan pelan.. 

 
bulan lepas 3,4 kali jugak lah terjah ikea.. ada jer yang nak dibeli.. 
tuk bulan ni baru terjah sekali..harapnya tak terjah lagi dalam masa terdekat ni..
masok parking ikea jer bebudak dah merungut.. bosan gamaknya :)

 
paling last aritu hangkut katil ikea.. kitorang tak reti bajet katil besar mana pegi dua kete..
kalo setakat anak 2-3 orang, satu kete mpv pon boleh muat.. 
kalo sedan tak boleh rasanya..

 
gigih time rehat pi carik lampu sengsorang.. 
rasanya ramai yang dah tau kot kedai lampu termurah dan tersohor di puchong..
sila google, kompem dapat info..
memang rambang mata dok dalam tu tau.. dah ler lelawa lampunya.. murah plak tu.. 

mana hasilnya??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
tunjuk sikit jer sebab tak complete lagi..
.
.

 
bolehla, asal sedap mata aku memandang.. tapi tak sedap gak lagi..
memula letak sini, laluan ke dapur..
pastu rasa cam sempit plak..

 
togel gini luas skit..

 
meja ngan kusi meh tenggek kat sini..
asalnya ada sofa 3 seater kat sini, skarang takde dah letgo..
takmau dah letak sofa, nakkan ruang yang lebih luas..  
bebudak tengok tv memang terlentang atas karpet jugak..

ok lah, nak sambung keje balik.. rajin kang apdet lagi..
nak delete blog nih cam sayang plak..
bab loading nak masok blog lambat pon aku tak tau camaner nak buat..
lantok lah, bukan blog hot pon kan.. heheee

tataaa..


Takkan baca jer kot ?? Cer Komen Sikit :))

17 ulasan:

Siti Rohaida Yusof berkata...

lama tak update entry ek...eh..cantik2..seronok la kalau ada budget untuk mendeco rumah...

AnneRaini berkata...

wah deko baru.. cntik2. Sy pun join jugak group deko tp tgk gitu jelah sbb rumah xsiap lg.. hahaha

Atie Yusof berkata...

amboiii Zee.. patut lah lama sepi.. rupa2nya sibuk dgn projek deko-deko.. cantik lah zee buat tu.. ada bakat...
*jgn lah delete blog.. update sesekali pun takpa.. hihi

NanyFadhly berkata...

Eee...cantik ajer. sejuk mata memandang. Memang kalau dah terjumpa bende best kita suka buat tuh ..bende lain nak buat pun jadi malas sket. Hahah!

aryan azra berkata...

Wah deco-deco rumah, akk pun semangat nk deco tp xtau nk deco mcm mana pun hihihi

Kakzakie Purvit berkata...

Kalau ada duit nak rombak besar-besaran boleh aje Zee
Bila dah dpt rasa macam rumah baru pulak ye:)
Cantik!

Zee Suhaini berkata...

* kak ida - takde allocate bajet pon..beli sikit sikit..tak pandai nak menabung, mesti bocor tengah jalan..hihii..

* anne - mood belom sampai tu..

* atie - tengok orang punya jugak..ruang ciput kena pandai bajet..

*nany - itu lah, dah fokus yang tu, yang lain terbengkalai..

* kak azra - akak rumah besar lagi la best nak deco..

* kak zakie - takde duit pon kak tapi keinginan tu lebih..terpaksalah beli sikit sikit pastu letgo yang taknak..hihiii..so topup tak berapa banyak sangat..

Nory Zoulkefle berkata...

wahhhh cantikkkknyaaa...
nnt raya jemputlah nory datang rumah...hehehehe

Zee Suhaini berkata...

datang jer lah nory..setaman jer kita..

dalila berkata...

wowwwwww..kak zeeee..ila pun gila mendeco skang..sejak tgk kt page fb jgk laa..gila btl..tp tu laa..kos tinggi jgk..kene menabung..ila br beli sket2..tp tu laa..umah kuarters..xleh nk mendeco sgt..kak zee jual brg2 tu kt mn?mcm nk jual jgk..byk yg xikut tema kt kepala ni..klu ikutkan nk jual je sume..tp syg plak..hihi

Zee Suhaini berkata...

Ila, ikutkan sayang memang sayang barang lama tu..elok semua lagi tapi tu la tak ikut tema plak..payah nak deco nanti..huhuuu..ila try join perabut rumah terpakai kat fb..ada yang membelinya nanti..

Mummydearie berkata...

Padanlah senyap. Ada hobi baru rupanya. Nak jugalah tengok page tu. Mana tahu boleh tergoda sama. Tapi siapa nak layan saya kalau dah tergoda, suami jangan haraplah!

LYAfrina berkata...

tulah..skali dh tjerebak kt page tu..hbs lah..samalah dgn lya.. huhu..
tp tulah..deko slow2 ikut budget..

bestlah duk dekat..blh g slalu ikea...

wahh... mg cntik hasilnya walaupon nmpk sipih2 je baru.. wainscoting tu buat sendiri ke?? hebat!!

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ainniah Zulkefli berkata...

masuk IKEA memang berantu. barang2 yg 'memanggil2' suruh dibeli. hadoiiii

hainom OKje berkata...

Hihi....mmg mabuk kalau dpt mendeko Zee. Meh link deko tu, nak jugak tengok weyh. Good idea jugak yer Zee idea menjual barang lama tu. Jual kat Mudah com ke Zee....

Tulah... kadang teringin nak buat perubahan tp barang lama buat spoil



Bunda_nora berkata...

wah dalam senyap2.. ada projek baru...deco2...